sliczna zdjecia, az chce sie wyruszyc w szlak![]()
sliczna zdjecia, az chce sie wyruszyc w szlak![]()
SERIA 1
Ad. 1. Nie przemawia do mnie - trochę zbyt ciemne (szczególnie prawy górny róg).
Ad. 2. Skupiłbym się na pokazaniu wędrówki, skadrował w pionie i zrezygnował ze wszystkiego, co znajduje się po lewej stronie zdjęcia.
Ad. 3. Świetne i bardzo dobrze skadrowane - wzrok skupia się najpierw na budynku stacji i potem kieruje się w prawo, na dwie sylwetki na białym tle. Obok nr 6 najlepsze z tej serii.
Ad. 4. Dobre światło - ja jednak zrezygnowałbym chyba z tego nawisu po prawej stronie. Niemniej dobre zdjęcie.
Ad. 5. Średniawe - w miejscu, gdzie znajdują się ludzie moim zdaniem tło powinno być jaśniejsze.
Ad. 6. Rewelacyjne. Świetne światło, bardzo dobrze zbudowany kadr - wzrok prowadzi skośna linia, w stronę najmocniejszego punktu kadru, czyli światła właśnie. A tam jeszcze niespodzianka - sylwetka człowieka. Bardzo dobre ujęcie.
SERIA 2
Ad. 7. Zdecydowanie odstaje poziomem od reszty. Ani nie ma tu ciekawego widoku, ani światła, ani nic tak na dobrą sprawę. Do tego ten wielki placek cienia na ścianie gór.
Ad. 8. Rewelacyjne. Chyba najlepsze z drugiej serii i obok nr 6 - najlepsze w ogóle. Świetnie grają kolory, dobra kompozycja - brak tylko trochę gęstszych chmur na dole, pod górami. Wtedy powstałaby idealna ramka. Bardzo mnie się podoba, gratulacje!
Ad. 9. Kolejne fajne ujęcie. Trochę co prawda za ciemno w lewym dolnym rogu, za to świetna tęcza po prawej. Swoją drogą - co to właściwie jest?
Ad. 10. Bardzo dobre. Trudno się do czegoś przyczepić.
Ad. 11. Wszyscy się zachwycają, a ja jakoś niespecjalnie. Pozostałe kadry miały fajny klimat - 11stka jest taka, jak większość standardowych widoczków w górach.
Ad. 12. Bardzo dobre i klimatyczne. Wygląda jak wyjęte z albumu sprzed kilkudziesięciu lat.
Ad. 13. Podobnie jak nr 11 - nie zachwyca, jest nudne.
Ad. 14. Podobnie jak nr 12 - bardzo mi leży. Podoba mi się atmosfera zdjęcia i jego nieoczywistość. Bardzo dobre.
Ad. 15. Zastanawiam się, czy by nie zyskało, gdyby zrezygnować z górnej części a odbicie w wodzie odwrócić i pokazać tylko tą część.
Ad. 16. Bardziej jako abstrakcja niż jako krajobraz. Mi jednak za bardzo nie leży.
Ad. 17. Ciekawe. Nie powala na kolana, ale ciekawe.
Ad. 18. Bardzo dobre.
Ogólnie gratulacje - sporo naprawdę fajnych i przemyślanych kadrów.
Bardzo fajne foty - to są moje klimaty. Szczególnie podoba mi się cała seria zimowa. Z letnich podoba mi się 11. Ogólnie jest nieźle.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Cudne klimaty, zwłaszcza budzący niepokój, nieco dramatyczny kadr nr 5. Rewelacja. Szóstka nieco przyciemna w partii gdzie pada żółte światło, domyślam się zachodzącego nad chmurami słońca, jednakże piękne oświetlenie... Tak jak w 4 - fajnie zamknąłeś kadr w prawym górnym rogu, ale w sumie nie bardzo wiadomo co to takiego jest9. Widmo z Brocken pięknie wkomponowane w przemyślany kadr. Góry są piękne, zwłaszcza gdy tak jak Ty wyławiasz spomiędzy nich ulotną grę światła.
Bardzo fajnie sie to przeglada, trzeba pomyslec o wypadzie w gory
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Golek, a gdzie byłeś w Nepalu?
Mam bardzo podobne zdjęcie do 31
Tylko moje jeszcze czekają na obróbkę...
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Z tych zamieszczonych tutaj moim faworytem jest 20. A dlaczego?
Piękne masywne groźne góry, motyw biegnącej drogi/ścieżki co mnie zawsze pociąga i ten człowieczek, który pokazuje, że choć mały to mu wielka góra nie straszna.
Mam jeszcze pytanie w kwestii technicznej. Jak radziłeś sobie z noszeniem sprzętu. Zakładam, że miałeś przy sobie 3 obiektywy: 17-40, 24-105 i 70-200. Czy podczas przejść miałeś na stałe założony 24-105 i aparat był pod ręką zawsze gotowy do strzału? Pozostałe dwa szkła w plecaku, czy też były jakoś pod ręką możliwe do przepięcia jak będzie potrzeba? Czy aby przepiąć obiektywy musiałeś zdejmować główny plecak?
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria