Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Linux

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Odświerzając wątek.

Posiadam Mandrivę 2007.1 Spring. Udało mi się zainstalować DPP w wine, niestety mam problemy z odświerzaniem. Zamarza podgląd zdjęcia w pozycji "fit". Po przejściu do 100 lub 200% wszystko jest ok, "fit" znowu to samo. Okno wyboru dysków/katalogów to samo. Wybrany katalog po zwinięciu się nie zwija. Rozwijając drugi nakładam dwa na siebie. Czy ktoś zna rozwiązanie mojego problemu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P. S. wine 0.9.33 z rpm'a
    Ostatnio edytowane przez kaspeed ; 06-06-2007 o 17:29 Powód: Automerged Doublepost
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Przepraszam za kłopot, ale problem się chyba sam rozwiązał:
    http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=7813
    niestety nie po mojej myśli
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do systemu plików NTFS (nie jestem pewien czy odpowiedź jest w tym wątku, na szybko go przeleciałem) to zapis jest możliwy. Zrobiłem to tak:
    1. Trzeba ściągnąc i zainstalowac sterownik NTFS-3G.
    2. Z terminala jako zwykły user "md /media/windows/" (zamiast windows może byc cokolwiek).
    3. Teraz jako SU "gedit /etc/fstab" (trzeba miec paczke gedit).
    4. W pliku "fstab" dopisac na dole linijkę "/dev/hdxy /media/windows ntfs-3g defaults 0 0" (zamiast x literka dysku, zamiast y partycja). Zapisac plik.
    5. Teraz już tylko zamontowac dysk "mount -t ntfs-3g /dev/hdxy /media/windows".

Można już wystawic ikonkę dysku na pulpit z lokacją dysku "/dev/hdxy"

Jedyny problem to niewyświetlanie plików i katalogów które w nazwie mają polskie znaki. Pewnie rozwiązaniem jest zamontowanie komendą "mount -t ntfs-3g /dev/hdxy /media/windows -o locale=hu_HU.utf8", ale jeszcze tego nie próbowałem więc nie wiem :-)

A w tej chwili walczę z instalacją nowego GIMP'a z color management'em Jeśli mi się uda to Windows idzie w odstawkę (świeżo upieczony użytkownik SuSE 10.2 :-) ).
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 26-06-2007 o 17:13

Uprawnienia umieszczania postów