O w mordę, mocne.. Facet od 7 lat przepisuje Photoshopa ;-) I nawet jest wersja DOS :-DZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
PonoćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Ale wrażenie robi.
O w mordę, mocne.. Facet od 7 lat przepisuje Photoshopa ;-) I nawet jest wersja DOS :-DZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
PonoćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Ale wrażenie robi.
No wiec ponudzilem sie chwile i postanowilem zainstalowac sobie PIXELa
Nawet dziala
Wersja demo ma jak widac ograniczenia dyskwalifikujace uzywalnosc programu.
Jako, ze wychowalem sie na Photoshopie ciezko mi jest przestawic sie na jakikolwiek inny program ...choc ten wydaje sie byc calkiem 'sympatyczny'No nic, wracam do zabawy
![]()
Ja też się chwilę pobawiłem, ale...
- woooolne jak cholera. Na laptopie (PIV Mobile, 2.2GHz) zrobienie czegokolwiek ze zdjęciem 8Mpix to męczarnia. Na moim (zupełnie świeżym) superdupersprzęcie domowym (Athlon 3800+, dual core, pamięć DualChannel itp.) jest w miarę przyzwoicie. Ale ogólnie, dość ociężałe wrażenie
- GUI zerżnięte z Photoshopa aż się kurzy ;-) (nie znam za dobrze PS, ale pierwsze wrażenie jest uderzające)
- przestrzenie kolorów niedopracowane. Próbowałem konwersji na LAB i dostałem jakąś kaszę.
- Nie znalazłem unsharp maska ;-)
- Toolkit ładny, ale wybitnie "single threaded" - czyli jak program coś liczy, to nie można przesunąć okienka, otworzyć menu itp. - wszystko "stoi"
Moim zdaniem to jeszcze nie jest program, za który warto zapłacić $$$... ale zdecydowanie warty, żeby go obserwować.
cos powooolny ten Twoj laptopZamieszczone przez muflon
...u mnie na Athlonie 2400 delikatnie podkreconym na 3200
(1GB Duall) smigalo calkiem przyzwoicie ...ale szalu to nie bylo.
ja tez nie znalazlem ...ale wstydzilem sie do tego przyznac bo myslalem, ze jestem slepyZamieszczone przez muflon
Moim zdaniem do zastosowan profesjonalnych to ten programik sie jeszcze nie do konca nadaje.
Oj prawda... on jest jakiś dziwny, bo mam ciągle wrażenie, że Dell żony (PIII, 1GHz) jest "na look and feel" dużo lepszyZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Hihi, ja podobnie :-D Całkiem długo szukałem, bo nie przyszło mi do głowy, że tego może nie byćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
To fakt. Ale jeśli gość go skończy i doprowadzi do stanu, w którym będzie działał tak dobrze jak się zapowiada... to może trochę namieszaćZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
100 dolarów, 16-bit, CMYK/LAB, profile kolorów...
Oczywiście unsharp mask jest
W menu 'Other'Ale swoją drogą nazywanie filtrów 'Effects' i upychanie ich w cokolwiek dziwnych kategoriach nie jest chyba drogą do sukcesu
![]()
Ostatnio edytowane przez dentharg ; 22-11-2005 o 13:22
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
no i wyszla cala prawda na temat stanu technicznego mojego wzrokuZamieszczone przez dentharg
![]()
To ja jeszcze wtrące swoje 3 grosze. Wbrew pozorom bardzo wygodną w użytkownaniu lecz dosć upierdliwą do zainstalowania dla początkujących jest dystrybucja Slackware(chodzi mi o natywną wersję Slacka nie tą startującą z płytki). Dystrybucja korzysta ze starego lecz bardzo wygodnego systemu pakietów binarnych tgz. Krytycy zarzucają, że tgz nie wspiera zależności wersji - problem rozwiązuje tutaj IMO program swaret. Jest to downloader i manager pakietów w jednym ściąga i aktualizuje nowe wersje pakietów wykrywając zależności pomiędzy nimi. Prywatnie i w pracy używam Slacka od kilku lat aktualizując go swaretem od od wersji 8.1 (teraz wersja 10.2) bez żadnych problemów. W tym czasie musiałem wykonać kilkadziesiąt reinstalacji systemów windows działających na innych komputerach, na których pracuję lub nimi administruję. Dla userów Slackware powstała także świetna strona z bazą zawsze aktualnych pakietów (nieoficjalnych kompilowanych przez ludzi nie związanych bezpośrednio z tworzeniem dystrybucji) http://www.linuxpackages.net/
Co do uruchamiania programów windowsowych pod emulatorem wine, to lista działającego softu jest naprawdę baaaaaardzo długa. Kiedys w ramach eksperymentu udało mi się uruchomić InernetExplorera:P (http://www.mielcarek.net/album07). Programy graficzne np. Photoshop CorelDraw dziaały równeż bez zarzutu.
Slackware jest moją ulubioną dystrybucją. W trakcie procesu instalacyjnego dokładnie instaluje to czego żądam. RH nie lubię od czasu jak ni stąd ni zowąd w jakiejś starej dystrybucji zobaczyłem odpalaną emulację serwera NetWare 3.11 po instalacji, brrrr...![]()
Jak pisałem wcześniej , MANDRIVA jest to moja pierwsza dystrybucja zainstalowana na dysku . Knoopix czy Mepis nie spełniały moich oczekiwań , dotyczących obsługi sprzętu .Win wywaliłem . Jak na razie linux zwiesił mi się tylko wtedy gdy próbowałem coś zrobić po swojemu :-) , a że mam go tylko chwilkę więc się nie znam na tym , co można a co nie , ciągle się uczę .
Jestem zadowolony , chodzi stabilnie a funkcjonalnosć i obsługa łatwiejsza niż win .
Pozdrawiam.