Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Woodstock 2010

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja w zeszłym roku załatwiłem taką akredytację na robienie zdjęć na koncertach w HRC dla dwóch osób dwa razy w miesiącu z zaznaczeniem, że osoby się uczą robić zdjęcia. I nie było chętnych.
    Nie wiedziałam, a chętnie bym skorzystała.

Co do Woodstocku to nadal się zastanawiam :P
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Podejście trochę dyskusyjne. Nie każdy jest na co dzień reporterem prasowym, ale od czasu do czasu chciałby się w reportażu sprawdzić, np. reprezentując lokalny portal miejski. A akredytacja prasowa na szyi a) otwiera drzwi do miejsc normalnie niedostępnych, b) budzi jednak nieco respekt, zwłaszcza gdy się biega po polu ze sprzętem wartości dobrego auta średniej klasy.
    Sęk w tym, że mało kto zdaje sobie sprawę iż noszenie akredytacji a tym bardziej kamizelki z napisem foto/prasa jednak odstrasza ludzi. Zachowują się sztucznie, albo w ogóle unikają aparatu. Być może nie znam się na reportażu, ale z doświadczenia zawodowego wyniosłem jedną cenną uwagę. Im mniej profesjonalnie się prezentujesz, tym lepiej dla jakości twoich zdjęć. No chyba, że komuś zależy na ustawianych zdjęciach.

Dlatego też śmieszy mnie zachowanie takie jak jednego Pana (sprzed bodajże dwóch lat), który bardzo głośno domagał się kamizelki z napisem foto, bo "on musi ją mieć" . Dostał , założył i jak tylko wyszedł z namiotu prasowego to ludzie się rozstąpili jak woda przed Mojżeszem.

Na Woodstock'u nie ma zakazu robienia zdjęć. Uważam, że bez akredytacji można zrobić równie dobre,jeśli nawet nie lepsze zdjęcia niż mając ją na szyi. W 99% tylko przeszkadza.

Szczerze, gdybym nie potrzebował dostępu do prądu i internetu, w ogóle nie brałbym się za akredytację. Zresztą i tak zawsze chowam ją do kieszeni. Bo kiedy ona się przydaje na tym festiwalu? Wszystko jest dostępne dla każdego.
    pucha i grucha

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Na Woodstock'u nie ma zakazu robienia zdjęć. Uważam, że bez akredytacji można zrobić równie dobre,jeśli nawet nie lepsze zdjęcia niż mając ją na szyi. W 99% tylko przeszkadza. (...) Bo kiedy ona się przydaje na tym festiwalu?
    A przydaje się, mam od kilku lat w gowie kadr: jakiś zespół od tyłu a w tle kilkudziesięciotysięczny tłum. Jak bez akredytacji mam wejść na "zascenę" ?

2-3 osoby jestem przekabacić ale kilku pierścieni ochroniarzy nie da rady

Między "mieniem" akredytacji a "niemieniem" jest taka sama różnica jak między aparatem w komórce a wypasionym 1DsMkIV. Niby to fotograf robi zdjęcia ale zawsze to jakoś dziwnie lepiej mieć niezawodny i wypasiony sprzęt.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    A przydaje się, mam od kilku lat w gowie kadr: jakiś zespół od tyłu a w tle kilkudziesięciotysięczny tłum. Jak bez akredytacji mam wejść na "zascenę" ?
    Muszę Ciebie rozczarować. Za scenę, czyli na backstage wchodzisz w towarzystwie kogoś z biura prasowego. Nie ma możliwości, żeby się poruszać tam samodzielnie. Wprowadzają fotoreporterów na samą scenę grupami i stawiają w ładnym rządku z lewej strony sceny. Żadnej swobody ruchów, walka łokieć w łokieć. Owszem, widok stamtąd jest ciekawy,ale o takim kadrze można zapomnieć. Już próbowałem. Skończyło się wyjaśnieniami, że kamery wszystko nagrywają i nie może być "nas" widać. Mało tego, kiedyś musiałem pożyczać na gwałt ciemny polar bo nie chcieli mnie wpuścić "na scenę" w jasnej koszulce.

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Między "mieniem" akredytacji a "niemieniem" jest taka sama różnica jak między aparatem w komórce a wypasionym 1DsMkIV. Niby to fotograf robi zdjęcia ale zawsze to jakoś dziwnie lepiej mieć niezawodny i wypasiony sprzęt.
    W niektórych sytuacja zgoda. Ale akurat na Woodstock'u nie bardzo się taka plakietka przydaje.

pzdr.
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

A co tam ciekawego do fotografowania? Idioci taplający się w błocie jak świnie w chlewie?
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

super masz podejście
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ja również się wybieram lecz aparatu nie biorę.
    Wolę się pobawić i posłuchać dobrej muzyki niż szukać kadrów :P

@UP Idioci nie idioci wśród 500 tys ludzi na pewno się jacyś znajdą ale żeby oceniać tak ogólnikowo ?
    Byłeś w ogóle na tym festiwalu, że tak twierdzisz ? Kąpiel błotna to tylko jedna z wielu atrakcji

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Od zawsze jeżdzę na przystanek, od trzech lat z aparatem po co....dla atmosfery, fajnych kadrów i autentyczności zachowań ludzi !
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Domyślnie

No ja bym pojechał, jestem w stanie nawet zapłacić te 100 i się z kimś wybrać.

Domyślnie

Co to jest HRC ?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów