-
Pełne uzależnienie
Wczoraj juz rozkrecilem calosc - jak to zawsze bywa - 2 sruby zostaly, skad ? nie wiem. Jednak to nie przez ten bolec, wyrwalem go, sprawdzilem, lustro dalej takie luznawe, wkleilem spowrotem.
I troche sie zawiodlem, nie moglem ruszyc tej regulacji af za nic w swiecie
od strony bolca bardzo ladnie widac ze wchodzi tam kwadratowy kluczyk, ale nawet zrobiony ze stosunkowo twardego metalu - nie dal rady
Przy okazji wyciagnolem czujniki af na swiatlo dzienne i przeczyscilem i wyregulowalem - regulacja prawo/lewo. Teraz srodkowy jest ustawiony idealnie - reszty nie uzywam ale powinny byc tez dobrze bo to regulacja wszystkich naraz.
Migawka - nosi slady uzytkowania - hehe, na brzegu listkow widac ze juz jest farba zjechana od ocierania sie jednego o drugi, aaale nie wyglada zeby miala dokonac zywota 
Goraca stopka - stwierdzilem ze na tym body i tak nie uzyje chyba lampy zewnetrznej z ETTL, wiec nie sprawdzalem czy sa zimne luty czy nie, ten temat odpuscilem.
Syntetycznych testow na ceglach robil nie bede, stwierdze w rzeczywistosci jak dziala. Dzis przetestuje jeszcze moze na 50mm f1,4 - zawsze to lepsza opcja niz f1.8. I przetestuje na tym nieszczesnym m42, bo to mnie najbardziej martwi, ze ja widze ze jest ostro - bo odblysk swiatla na czyms blyszczacym widac wyraznie - a na zdjeciu jest przesuniete dosc sporo nawet na f2.8 - wiec nie ma mowy ze matowka jasniej nie moze pokazac ze jest nieostro.
Teraz rozkrecenie puszki to 10 minut roboty :P
Uprawnienia umieszczania postów