Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 136

Wątek: Przekonajcie mnie

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W takim razie, chyba nie możesz na razie wybrać, bo nie wiadomo jak d200 będzie naświetlał. Ja w Canonie z tym nie mam problemów, ale z kolei Tytus jest przeciwnego zdania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Wiesz co co jak bedziesz czekal na nowy model to nigdy nie kupisz, bo co chwile beda nowsze ... i tak do usranej smierci. Sprzedaj ten, kup sobie teraz prezent na swieta i bedziesz zadowolony.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Sprzedaj ten, kup sobie teraz prezent na swieta i bedziesz zadowolony.
    .. albo i nie..

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiesz co co jak bedziesz czekal na nowy model to nigdy nie kupisz, bo co chwile beda nowsze ... i tak do usranej smierci. Sprzedaj ten, kup sobie teraz prezent na swieta i bedziesz zadowolony.
    to nie do końca prawda - jasne, że zawsze będą jakieś nowe modele, ale po pierwsze jesteśmy właśnie kilka dni po i dwa miesięce przed nowymi bardzo ważnymi premierami, a to się akurat często nie zdarza (zwłaszcza w Nikonie), a po drugie wydaje mi się, że począwszy od 5d weszliśmy w nową erę DLSR, czego D200 jest najlepszym przykładem. Większość najważniejszych zmian konstrukcyjnych właśnie się dokonuje, więc chyba warto poczekać te trzy miesiące.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001
    obiektywy - tu juz jest znacznie lepiej, choc wszystkie zoomy (pewnie canon tez tak ma) charakteryzuja sie silna dystorsja. Stalki to juz inny temat. Miodzik, ale pewnie i stalki w canonie sa poza wszelka konkurencja...
    to zależy ile masz kasy i co chcesz fotografować ;-) . Są świetne (np. 135/2 L 300/2.8 IS L, 400/5.6 L, 35/1.4 L) i są gorsze. Do tej pory zawsze słyszałem, że Nikon ma najlepszą optykę, jednak to się może zmienić za sprawą dwóch następujących faktów:

po pierwsze Canon usprawnił swój filtr AA/IR, dzięki czemu poprawił ostrość (od modelu 5D).

po drugie Nikon po raz pierwszy uznał, że mora jest bardziej niekorzystna niż lekka utrata ostrości i wstawił sobie taki filtr jak Canon.

Zobaczymy więc, bo porównanie D200 i 30D może obalić część mitów o ostrości Nikona i średnich szkłach Canona.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

To ja trochę z innej beczki . Kupisz co uznasz za stosowne, jednak sam przyznaj że na FORUM CANONA jest przyjemniej :-) Czarny jest strasznie dołujący :-) pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    to nie do końca prawda - jasne, że zawsze będą jakieś nowe modele, ale po pierwsze jesteśmy właśnie kilka dni po i dwa miesięce przed nowymi bardzo ważnymi premierami, a to się akurat często nie zdarza (zwłaszcza w Nikonie), a po drugie wydaje mi się, że począwszy od 5d weszliśmy w nową erę DLSR, czego D200 jest najlepszym przykładem. Większość najważniejszych zmian konstrukcyjnych właśnie się dokonuje, więc chyba warto poczekać te trzy miesiące.

No tak, ale za trzy miesiące znowu będzie kolejny model na horyzoncie, i tak w nieskończoność, a widzę, że mikie_001 ma zdrowe podejście do tematu, bo chce robić po prostu zdjęcia, a nie gonić za każdą nowinką. Nie jest zadowolony do końca z tego co ma (doskonale go rozumiem) i chce zmienić.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No tak, ale za trzy miesiące znowu będzie kolejny model na horyzoncie
    no właśnie że nie. Będzie za 6 miesięcy, i to w dodatku z półki 350D lub potencjalnego 3000D, czyli nie to, o to mu chodzi. 3D też chyba raczej w 2006 roku się nie pojawi, poza tym będzie to dużo droższy sprzęt.

A w tej klasie będzie trzeba czekać co najmniej 18 miesięcy na Canona i pewnie z 4 kolejne lata na Nikona

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    jednak sam przyznaj że na FORUM CANONA jest przyjemniej :-) Czarny jest strasznie dołujący :-) pozdrawiam

a tego to jeszcze nie wiem ;-)
    wyjdzie w praniu - na 100% jest wieksza aktywnosc forumowiczow

że mikie_001 ma zdrowe podejście do tematu, bo chce robić po prostu zdjęcia, a nie gonić za każdą nowinką. Nie jest zadowolony do końca z tego co ma (doskonale go rozumiem) i chce zmienić.
    zdrowe, bo mi akurat aparat nie sluzy jako przyrzad do onanizowania
    jest to przedmiot, powtazam jeszcze raz - przedmiot, ktory ma robic zdjecia i nic wiecej - traktuje wiec go przedmiotowo (moze poniekad dlatego, ze w kazdej chwili moge kupic nowy)
    zadowolony, czy nie.... nie wiem... mozecie sobie wejsc na porftolio na FP, ktore niedawno zaczalem tworzyc, wiec moze do wiosny skoncze....
    nie ma takiej opcji, ze jest aparat, a nie da sie nim zrobic zdjec, bo jak sie nie da, to blad operatora jest D70 bardzo dobrze robi sie zdjecia - prze ten czas - mam go 1,5 roku poznalem go doglebnie i wykorzystuje w 25%, wiec po co mi lepszy? a po to, o czym pisalem wczesniej - pare jego brakow powoduje, ze powaznie zaczynam myslec o zmianie.....

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to może 350d? więcej kasy na szkła będzie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów