Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: Przekonajcie mnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A właściwie czego brakuje Ci w d70? Oraz jak wygląda sytuacja ze szkłami?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A właściwie czego brakuje Ci w d70? Oraz jak wygląda sytuacja ze szkłami?
    w zasadzie, to przede wszystkim pionowego uchwytu do zdjec. ciezko jest operowac spustem migawki reka wygieta w palak, albo lewa. jesli mowimy o zrobieniu jednego zdjecia, to problem nie istnieje, lecz jesli musze zrobic kilkadziesiat w pionie, to juz zaczyna bolec..... jest jakis patent z niefirmowym gripem, gdzie jest spust migawki polaczony z okienkiem pilota za pomoca swiatlowodu, ale nie po to mam aparat i grip, zeby sie pawic w prowizorke.
    inna sprawa to wciaz niedoswietlone zdjecia, a co za tym idzie cigla walka z softem - wlasciwie na ustawieniach zerowych nie da sie zrobic poprawnego zdjecia

obiektywy - tu juz jest znacznie lepiej, choc wszystkie zoomy (pewnie canon tez tak ma) charakteryzuja sie silna dystorsja. Stalki to juz inny temat. Miodzik, ale pewnie i stalki w canonie sa poza wszelka konkurencja...

rewelacyjny jest iTTL - to trzeba samemu zobaczyc i doznac, ale dla mnie to niewiele warte, bo ja nie uzywam lampy

aparat jak aparat - to tylko sprzet, narzedzie, przedmiot i nic wiecej

pozdr

michal
    Ostatnio edytowane przez mikie_001 ; 06-11-2005 o 13:29

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001
    obiektywy - tu juz jest znacznie lepiej, choc wszystkie zoomy (pewnie canon tez tak ma) charakteryzuja sie silna dystorsja. Stalki to juz inny temat. Miodzik, ale pewnie i stalki w canonie sa poza wszelka konkurencja...
    to zależy ile masz kasy i co chcesz fotografować ;-) . Są świetne (np. 135/2 L 300/2.8 IS L, 400/5.6 L, 35/1.4 L) i są gorsze. Do tej pory zawsze słyszałem, że Nikon ma najlepszą optykę, jednak to się może zmienić za sprawą dwóch następujących faktów:

po pierwsze Canon usprawnił swój filtr AA/IR, dzięki czemu poprawił ostrość (od modelu 5D).

po drugie Nikon po raz pierwszy uznał, że mora jest bardziej niekorzystna niż lekka utrata ostrości i wstawił sobie taki filtr jak Canon.

Zobaczymy więc, bo porównanie D200 i 30D może obalić część mitów o ostrości Nikona i średnich szkłach Canona.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

To ja trochę z innej beczki . Kupisz co uznasz za stosowne, jednak sam przyznaj że na FORUM CANONA jest przyjemniej :-) Czarny jest strasznie dołujący :-) pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów