Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: Przekonajcie mnie

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Talking Przekonajcie mnie

Witam.

To moj pierwszy post na tym forum.

Nie ukrywam - jestem nikoniarzem (nie ukrywam tego, bo i tak pare osob mnie zna...)
    Ale bez obawy - nie bede nikogo agitowac, ani udowadniac co bylo pierwsze jajko czy kura... Szczerze mowiac wali mnie to, kto czym robi zdjecia, bo nie liczy sie narzedzie tylko koncowy efekt.

W temacie samego narzedzia - mam zamiar je zmienic. Stan obecnego osiadania to D70, ale wkrotce ma to sie zmienic. Pytanie tylko na co....
    Mam zatem pytanie i prosbe o przekonanie mnie, ze powinienem wybrac 20D zamiast D200 lub S3pro....
    Umysl mam otwarty, wiec jak sami widzicie nie ie w zaparte, ze ma to byc nikon, lub cos opartego na jego systemie....

Czekam wiec....

Pozdrawiam

Michal (Mikie_001)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001
    Witam.

Nie ukrywam - jestem nikoniarzem (nie ukrywam tego, bo i tak pare osob mnie zna...)
    Ale bez obawy - nie bede nikogo agitowac, ani udowadniac co bylo pierwsze jajko czy kura... Szczerze mowiac wali mnie to, kto czym robi zdjecia, bo nie liczy sie narzedzie tylko koncowy efekt.

W temacie samego narzedzia - mam zamiar je zmienic. Stan obecnego osiadania to D70, ale wkrotce ma to sie zmienic. Pytanie tylko na co....
    Mam zatem pytanie i prosbe o przekonanie mnie, ze powinienem wybrac 20D zamiast D200 lub S3pro....
    Umysl mam otwarty, wiec jak sami widzicie nie ie w zaparte, ze ma to byc nikon, lub cos opartego na jego systemie....

Czekam wiec....

Pozdrawiam

Michal (Mikie_001)
    A nie lepiej byś poczekał na D200, poszedł do sklepu(ów) i sam obadał co Ci najlepiej odpowiada?? Masz lustro cyfrowe pewnie od jakiegoś czasu, strzeliłeś nieco fotek, to pewnie wiesz, co dla Ciebie w puszce najwazniejsze...
    Rozumiem, gdy takie pytania padają od ludzi, którzy zamierzaja nabyć pierwsze dSLR, ale od kogoś z doświadczeniem .. zupełnie nie rozumiem
    Pozdrawiam
    Marek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

przekonac powinienes chyba sam siebie, a nie my Ciebie to w koncu dla Ciebie sprzet.. to Ty wiesz co bedziesz fotografowal i na czym Ci zalezy..

poza tym, D200 jeszcze nie ma w sprzedazy, wiec ciezko o nim powiedziec cokolwiek na temat wartosci uzytkowych.. wszystko to spekulacje, ktory narazie wygladaja bardzo dobrze

o S3Pro i o 20D znajdziesz w google wystarczajaco duzo materialu aby podjac trafna decyzje

powodzenia

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nikt cie tu nie bedzie przekonywal do canona :-) to widziales
    http://www.dpreview.com/reviews/comp..._d200&show=all

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Witam.

Czekam wiec....

Pozdrawiam

Michal (Mikie_001)

kwestia kasy, masz na D200 i dobre szkła do niego to zostań przy Nikonie, przesiadaka na EOSa to m.in. zmiana pewnej filozofii, tak jak dla mnie Nikon jest pokopany w menu Ty stwierdzisz pewnie to samo

Ja nikony lubię za ich algorytm pomiaru światła, Canon zupełnie nie radzi sobie w kontrastowych scenach i chyba będzie tak juz do śmierci tej firmy, do tego Nikon dzięki słabszemu filtrowi IR jest ostrzejszy

Za to moim zdaniem Canon jest bardziej user friendly, ale to juz kwestia przyzwyczajenia...

ja bym Ciebie specjalnie nie przekonywał, nie pamiętam, by 20D miał coś czego nie ma D200, jego raczej do 5D się porównuje...

a więc kasa kasa kasa, kupując 20D niewiele zyskasz...

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    A nie lepiej byś poczekał na D200, poszedł do sklepu(ów) i sam obadał co Ci najlepiej odpowiada?? Masz lustro cyfrowe pewnie od jakiegoś czasu, strzeliłeś nieco fotek, to pewnie wiesz, co dla Ciebie w puszce najwazniejsze...
    Rozumiem, gdy takie pytania padają od ludzi, którzy zamierzaja nabyć pierwsze dSLR, ale od kogoś z doświadczeniem .. zupełnie nie rozumiem

problem w tym, ze ja nie wykorzystuje aparatu na zasadzie malpy, a 90% zdjec robie na manualu, bo specjalizuje sie w macro, wiec caly ten wodotrysk programow jest mi na plaster.....

wiem co dla mnie najwazniejsze: niski pozim szumow, doskonala jakosc optyki, dobra ergonomia i bezawaryjnosc urzadzenia, a reszta to bez znaczenia....

Poza tym chyba w sklepie nie dadza mi aparatu, zebym sobie poszedl w plener i robaki focil
    dlatego wazne sa dla mnie organoleptyczne doznania uzytkownikow

pzdr

Mikie

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

problem w tym, ze ja nie wykorzystuje aparatu na zasadzie malpy, a 90% zdjec robie na manualu, bo specjalizuje sie w macro, wiec caly ten wodotrysk programow jest mi na plaster.....

wiem co dla mnie najwazniejsze: niski pozim szumow, doskonala jakosc optyki, dobra ergonomia i bezawaryjnosc urzadzenia, a reszta to bez znaczenia....

Poza tym chyba w sklepie nie dadza mi aparatu, zebym sobie poszedl w plener i robaki focil
    dlatego wazne sa dla mnie organoleptyczne doznania uzytkownikow

pzdr

Mikie
    to na doznania z D200 poczejak parę miesięcy, ja bym do wiosny z zakupem zaczekał jak Ciebie nie ciśnie, ceny powinny spaść o 20%

Początki nałogu

Domyślnie

Raczej D200, jesli potwierdzą sie zapewnienia producenta ( Nikonowi to mozna wierzyć ) może to być hit w tej cenie.
    Cześć.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam.

Nie ukrywam - jestem nikoniarzem
    Witaj na naszym forum :-D Mam nadzieję, że twój głos będzie przeciwwagą do tego co niektórzy żółto-czarni tutaj wyprawiają - czekamy na racjonalny głos użytkownika Nikona 8)

Co do wyboru - myślę, że nikt cię nie będzie chciał przekonywac do 20D vs D200. Propozycja Nikona jest po pierwsze nowsza, ma więcej przydatnych dodatków, które dla niektórych mogą stanowić podstawową różnicę. A przewidywana róznica w cenie nie jest znacząca. Pytanie tylko jak to wyjdzie w praktyce, dlatego najlepiej poczekać - większość nikoniarzy już kupiła D200, nie widząc nawet sampli - nie rób tego błędu.

Ale.... jeśli już musisz czekać na opinie o D200 który tak naprawdę pojawi się w styczniu, to radzę wytrzymać miesiąc dłużej i zobaczyć co Canon zaproponuje w 30D - następcy 20D, który ma zostać zaprezentowany na PMA.

Myślę, że wybór D200 vs 30D może być już bardzo emocjonujący
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 06-11-2005 o 12:09
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    do tego Nikon dzięki słabszemu filtrowi IR jest ostrzejszy
    Już nie, właśnie w D200 zastosowali takie samo rozązanie jakie ma Canon i po samplach widać od razu, że z ostrością jest słabiej niż było poprzednio (IMHO).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów