Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Wątek: Przekonajcie mnie

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BooBoo
    więc nie należy deprecjonować tych wartości. Ważne, aby każdy znalazł w sprzęcie coś dla siebie. Głupie, prawda? Ale tak właśnie myślę.
    Ja pierdziu, ale ze mnie filozof.
    Boo
    hehe, wcale nie głupie, też tak trochę myślę . Dobrze jest gdy narzędzie pracy jest przedłużeniem ręki/oka/wyobraźni twórcy. Tylko to nie jest dusza sprzętu, tylko subiektywne odczucie użytkownika. I można mieć taką ocenę w stosunku do starej syrenki, którą mimo stanu agonalnego ciągle się reperuje. Można mieć w stosunku do aparatów Nikona. Można mieć w stosunku do sprzętu Canona.

Natomiast argument Nikon ma Duszę a Canon marketing zasługuje na nic więcej tylko LOLa. Nie róbmy filozofii do wszystkiego, po prostu przyznajmy się, że tak akurat nam bardziej pasuje i pogódźmy się, że innym inaczej.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

panowie słabo mi sie robi od tych dusz i innych farmazonow

fotografuje od dziecka i mialem w lapach wiekszosc systemow SLR oraz kilka wiekszych puszek,
    robie to zawodowo i dla przyjemnosci praktycznie gdzie ja tam i jakies pstrykadło

i kurcze jakos sie nie podniecam tak tymi wszyskimi markami
    rownie dobrze robi sie zdiecia nikonem canonem minolta czy inną coca-colą
    wazne zeby pracy nie utrudnialo i frajde dawalo

robienie zdiec o fun i zawsze myslalem ze to efekt koncowy jest wazny czyli zdiecie
    nie to czy firma nazywa sie nanon czy cicon

i czy ma dusze czy marketing dobry
    Ostatnio edytowane przez bonk ; 07-11-2005 o 23:09
    ...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Nie mogę porównywać brzmienia profesjonalnej, ręcznie wykoanej gitary z urządzeniem elektronicznym produkowanym na ciągłej lini w ilości 20 tysięcy egzemplaży miesięcznie.
    Będę się trzymał tego porównania Na studiach, za ciężko uciułane pieniądze (ile ja makaronu z serem przez to zjadłem to moje ;-) ) kupiłem sobie wymarzoną gitarę elektryczną marki Presto Lang (tu pewnie co bardziej obeznani w temacie roześmieją się do rozpuku). Przed wyjazdem do Szwajcarii z przyczyn głównie logistycznych musiałem ją sprzedać. Kiedy już się tu trochę odkułem (i zrobił się ze mnie burżuj ) poszedłem sobie po prostu do sklepu i wziąłem z półki gitarę za 10x tyle. I wiesz co? Ta pierwsza była przez poprzedniego właściciela wychuchana, wypieszczona, ja również raczej o nią dbałem, wymieniłem klucze, i rzeczywiście czułem 'więź z instrumentem', miał on dla mnie rzeczoną 'duszę' - mimo, że grała jak grała... A ta nowa? Ot, ładna, błyszcząca, ładnie brzmi, stoi w kącie, nawet czasem pogram sobie..

E, w sumie chyba jednak faktycznie trochę wszyscy (ze mną włącznie) mieszamy pojęcia ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ostatnio z kolega kupilismy sobie po autku - ja Opelka, on Renowke. Wczesniej kolega smigal Polonezem ktorego mieli w rodzinie od 19lat.. niestety przyszla na niego pora. Pomimo ze Renault jest nowszy, szybszy, wygodniejszy, bardziej ekonomiczny itp. itd. etc.. to jednak kolega twierdzi, ze Poldek mial dusze, ktorej nowe auto nie posiada.. tylko co z tego?

bodzio
    Guest

Domyślnie

ja tez w sumie zastanawiam sie ... ale nad kupnem 5d .
    BTW gdzie moge znaleźć pełnowymiarowe jpegi/rawy z 5tki ? najchetniej w ciemnych sceneriach, na wysokich ISO ??
    Chciał bym zobaczyc jak wygląda ten " sławny czerwony szum " cmosa na wysokich ISO, ale na odbitce. Wiem że niby lepiej to wygląda na monitorze ...
    Więc z checią zaciągnał bym jakies szumiące obrazki z 5d i sobie poprosty zrobił odbitki w Labie, przed zakoopem

Na forum nicona piszą ze Nikonowy Szum ma to do siebie, ze łatwo odfiltrowac tą "czerwoną kaszę" zachowując detal, a po odfiltrowaniu "czerwonej kaszy" z "szumiacego" zdjecia FF detal się rozpływa . . .

Ajuuto !

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BooBoo
    Powiem ci, że czuję niechęć do przedmiotów, w których nie jestem w stanie znaleźć jakiegoś pierwiastka - może to zabrzmi głupio - duchowego .
    A to w takim razie zdecydowanie polecam 'system' fotograficzny LOMO (jeden egz. sam nawet posiadam i od czsu do czasu uzywam). LOMO w zasadzie ma tylko dusze. Nic wiecej ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    A to w takim razie zdecydowanie polecam 'system' fotograficzny LOMO (jeden egz. sam nawet posiadam i od czsu do czasu uzywam). LOMO w zasadzie ma tylko dusze. Nic wiecej ;-)
    khehehe dobre ;-)
    ...

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

sie dyskusja filozoficzna zrobila
    a ja tylko o aparacie chcialem pogadac

ciekawe, kiedy 90% canonierow i nikoniarzy zalapie wreszcie, ze nie wazne czym, tylko jak.....

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ot, ładna, błyszcząca, ładnie brzmi, stoi w kącie, nawet czasem pogram sobie..
    Muflon, doskonale Cię rozumiem. Ale z przekory nie sprzedaję prawie 100letniego kontrabasu lutniczego, za którego mógłbym kupić nowe 1D MkII. czasami zamiast pleneru wstaję rano pograć ;-)
    gra i buczy bebop

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001
    ciekawe, kiedy 90% canonierow i nikoniarzy zalapie wreszcie, ze nie wazne czym, tylko jak.....
    jak to nie wazne? a dusza?

cos czuje, ze z tym bedzie taki forumowy gryps, jak "jakosc wykonania"

ech... iczek... do lez potrafisz rozbawic ludzi jak sie tego swinstwa najarasz tylko uwazaj, bo frajda frajda, ale to komorki nerwowe zabija
    www albo tez flickr

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów