Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 136

Wątek: Przekonajcie mnie

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Nikon ma dusze, Canon tylko marketing
    Piotr ale to wspomnienie za analogowym Nikosiem czy mówisz o cyfrze? bo D70(s) to sorki, ale duszy za cholerę nie ma. pixele ma - mniej lub bardziej kwadratowe. tak jak 20D, 350D, 300D.

to jak mi ktoś kiedyś wciskał z komputerami Apple - że z duszą. używam, bo są dobre dla mnie. ideologii nie wprowadzam.

ale coś w tym jest,*że zdjęcie analogowe żyje. ja coraz bardziej wchodzę w analogową Mamiyę 67. do grudnia chcę przeskoczyć wywoływanie negatywów (żeby to robić samemu w domu) i chyba większość pstryków dla przyjemności to będzie slajd velvii i negatywy iloforda (chociaż kodak porta i trix też milusi). a canon będzie tyrał... a jak będę zmieniał puszkę to się rozejrzę. może nikon będzie miał coś dla mnie? ślubu z canonem nie brałem...
    gra i buczy bebop

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Tak wiec Michal - nie zmieniaj systemu. Poczekaj chwile na moze D200 a moze cos wiecej. Cierpliwosci. Poza tym dla Ciebie (znając Twoje preferencje i fotografie) spokojnie powinien wystarczyc F6. Poważnie. Slajd dla ciebie to cel, a nie historia. Cyfra to dla Ciebie backup.
    Piotrus,

witaj :-D

dzieki za te slowa.... ale szczerze mowiac..... chyba bym wybral F3.... ja macro i tak na manualu robie, a zastanawiam sie nad dobrym swiatlomierzem, bo przestaje wierzyc w pomiar swiatla nikona
    to w sumie tez jest jakies rozwiazanie i nie wiem, czy nawet nie lepsze.... bo taki F3 w interfoto kosztuje 1300-1400 a do niego 105/2,8 2500 i mam rewelacyjny zestaw za 4000, czyli mniej niz samo body f6.
    a prawde powiedziawszy to moge robic slajdy nawet na moim poczciwym f601
    cyfra dla mnie ma tez swoje zalety - wiesz ze robie zdjecia bez statywu, aprzy macro kazdy milimetr sie liczy - daje mi to mozliwosc wstrzelenia sie w ten jeden moment....

BTW. milo Cie czytac juz myslalemze zrezygnowales, bo nnie bylo Cie dawno na forum nikona
    pozdr
    michal

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nikon ma dusze, Canon tylko marketing
    tiaaaa iczek - tak jak pilarki Huskvarny i telewizory plazmowe Sharp. O zmywarkach Wirlpoola nie wspomnę nawet, bo to oczywiste.

Profesor Zinn rysuje tylko kredkami Pelikana, bo mają duszę, czego nie da się powiedzieć o bezdusznych, matowych artykułach dla mas (a fe) firmy Rystar.

Piotr, wielki LOL dla Ciebie

Edit: BooBoo dostaje małego LOLka.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 07-11-2005 o 22:57
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Piotr, wielki LOL dla Ciebie
    Zdecydowanie. Tylko świetlistości brakuje

BooBoo dostaje małego LOLka.
    A tu się nie zgodzę. W sumie napisał sensownie:
    Cytat Zamieszczone przez BooBoo
    Coś w tym jest, że aparat ma duszę. Tylko dla każdego może to byc inny aparat.
    I to ma sens - bo w rękach konkretnej osoby każdy sprzęt może chyba "mieć duszę" lub jej nie mieć, nawet abstrahując od tego czy wychodzą z tego super-mega-artystyczne zdjęcia, ale właśnie w sensie 'feelingu' samego sprzętu. To tak jak różne gitary lub nawet różne egzemplarze tego samego modelu.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

napisałem mały lol dla BooBoo Nie mogę porównywać brzmienia profesjonalnej, ręcznie wykoanej gitary z urządzeniem elektronicznym produkowanym na ciągłej lini w ilości 20 tysięcy egzemplaży miesięcznie. No chyba, że ktoś zbyt często ogląda Animatrix A nawet taka gitara tej duszy, czy nawet duszyczki nie ma - ma ją za to człowiek, który potrafi jej użyć. I ten sam człowiek czyni z aparatu narzędzie magiczne. Tylko czy to musi być Nikon albo Mamiya?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Looblean

Domyślnie

napisałem mały lol dla BooBoo Nie mogę porównywać brzmienia profesjonalnej, ręcznie wykoanej gitary z urządzeniem elektronicznym produkowanym na ciągłej lini w ilości 20 tysięcy egzemplaży miesięcznie. No chyba, że ktoś zbyt często ogląda Animatrix A nawet taka gitara tej duszy, czy nawet duszyczki nie ma - ma ją za to człowiek, który potrafi jej użyć. I ten sam człowiek czyni z aparatu narzędzie magiczne. Tylko czy to musi być Nikon albo Mamiya?
    Powiem ci, że czuję niechęć do przedmiotów, w których nie jestem w stanie znaleźć jakiegoś pierwiastka - może to zabrzmi głupio - duchowego . Wolę czuć się jakoś związany ze sprzętem, którego używam. Jak nie czuję się związany, to albo zmieniam ten sprzęt albo nienawidzę go używać. Tak więc to jest bardzo ważne (może tylko dla mnie, bo mimo wykształcenia ścisłego jestem trochę romantykiem), więc nie należy deprecjonować tych wartości. Ważne, aby każdy znalazł w sprzęcie coś dla siebie. Głupie, prawda? Ale tak właśnie myślę.
    Ja pierdziu, ale ze mnie filozof.

Boo
    Konkurencja (lub nie...)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie mogę porównywać brzmienia profesjonalnej, ręcznie wykoanej gitary z urządzeniem elektronicznym produkowanym na ciągłej lini w ilości 20 tysięcy egzemplaży miesięcznie.
    Będę się trzymał tego porównania Na studiach, za ciężko uciułane pieniądze (ile ja makaronu z serem przez to zjadłem to moje ;-) ) kupiłem sobie wymarzoną gitarę elektryczną marki Presto Lang (tu pewnie co bardziej obeznani w temacie roześmieją się do rozpuku). Przed wyjazdem do Szwajcarii z przyczyn głównie logistycznych musiałem ją sprzedać. Kiedy już się tu trochę odkułem (i zrobił się ze mnie burżuj ) poszedłem sobie po prostu do sklepu i wziąłem z półki gitarę za 10x tyle. I wiesz co? Ta pierwsza była przez poprzedniego właściciela wychuchana, wypieszczona, ja również raczej o nią dbałem, wymieniłem klucze, i rzeczywiście czułem 'więź z instrumentem', miał on dla mnie rzeczoną 'duszę' - mimo, że grała jak grała... A ta nowa? Ot, ładna, błyszcząca, ładnie brzmi, stoi w kącie, nawet czasem pogram sobie..

E, w sumie chyba jednak faktycznie trochę wszyscy (ze mną włącznie) mieszamy pojęcia ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Looblean

Domyślnie

Coś w tym jest, że aparat ma duszę. Tylko dla każdego może to byc inny aparat. Ktoś po prostu jest bardziej emocjonalnie związany z jakimś sprzętem. Co prawda ja przychylam się do zdania iczka, ale może dlatego, że właśnie mnie Nikon bardziej "leży". Też kiedyś miałem EOSa 30, a potem dostałem do ręki F60. To był teoretycznie aparat technologicznie z niższej półki, ale miał w sobie to COŚ, co zdecydowało, że go kupiłem, potem F80 i teraz D70s. Z każdym czuję to samo. To tak, jakby był przedłużeniem mojego... nie, nie nie tego co myślicie tylko ramienia. Taka nowa kończyna. Pasuje jak ulał. Ale to tylko sentymenty. Każdy może je mieć do dowolnej marki. Dlatego właśnie namawiam wszystkich, żeby popróbowali z produktami różych producentów.

Boo
    Konkurencja (lub nie...)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

iczek, nie wiem co brales, ale ja tez chce

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha