Ja w to nie wierzę, zwłaszcza w bokeh![]()
Ja w to nie wierzę, zwłaszcza w bokeh![]()
5DMKII
Przeciez nie domalowalem go osobno
Wogole zbadalem sprawe na analogu EOS'a - szklo mnozna wcisnac nieco glebiej w dekielek i nie wadzi o lustro FF. Wiec ostrzenie z nieco dalszej odleglosci jest. Miary nie mam, ale chyba 70-80cm - tak akurat na pelen portret. Nie mam nikogo pod reka bym jakies sample portrety zrobil![]()
Bokeh zabójczy, aż żyje!
Oj, siudymPodziwiam Twoją fantazję.
A żeś naleśniczka wysmażył
Kompletnie nietypowy test, aż ciekawie popatrzeć.
C-F-K - forever
Jak się przyjrzeć dupce naleśniczka, to tam od wierzchu obudowy do szkła jest kilka mm, które można by zeszlifować, celem wciśnięcia naleśnika głębiej i uzyskania nieskończoności![]()
5DMKII
A może zamiast przekładać obiektyw do 5D lepiej by było przełożyć matryce i elektronikę do Smeny albo do Zenita? Ciekawe co by z tego wyszło.![]()
puszki, szkiełka, i błyskotka...
Hehe.Z pół roku temu jakiś magik sprzedawał smienke z wbudowanym cyfrakiem.Zrobił to naprawde fachowo , bardzo ładnie i ...poszła.Sam sie zastanawiałem nad kupnem.Była nieżle licytowana. Moze sie jeszcze znajdzie "złota rączka".Efekt cudy. Z przodu smienka z tyłu LCD
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Korcisz
A ja mam takiego micro-malego Mediona 2mpix (ma LCD, lampe). Oj jeszcze wyjdzie, ze ja bede ta nastepna "zlota raczka"Tylko mala matryca - jak zrobil ktos ta Smene na bazie kompaktu, to ogniskowa z 40mm zrobila sie TELE o ok ~240mm. No chyba, ze zrobil jakies soczewki posrednie itd (jak sie da wogole tak).