Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 114

Wątek: Test obiektywu Smena 8M - 40mm F4

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dwa sample po tym lekkim wcisnieciu szkla w dekielek:

http://www.sdm.gower.pl/smena/img_2963.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/smena/img_2966.jpg

Oba to wywolane rawy bez jakichkolwiek korekt, te akurat zmniejszylem tylko. Ostrzy wiec najdalej w takiej skali Chyba przerobie dekielek i wmontuje w niego ten element z gwintem, zrobie tak, aby mozna bylo jednak ogniskowac lekko recznie

Domyślnie

Dziekuję za najbardziej niesamowity test, jaki widziałem w zyciu. Swoją drogą te Twoje sample lepsze niż to, co mi się udawało uzyskać ze Smieny po analogu.
    Na swoje usprawiedliwienie dodam, że miałem wówczas 6 lat - to był mój pierwszy aparat...
    Jak spojrzę teraz na sprzęt mojej 14-letniej córki, to dopiero widać, że jakiś tam postęp w fotografii ma jednak miejsce...
    A bokeh faktycznie odlotowy. Zamienię Zeissa ZE na Smienę!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Chyba sobie przerobię Vilię ten to dopiero ma ciekawą automatykę obiektywu.

Domyślnie

Ale rysuje fajnie. Zaczynam się zastanawiać jakim prawem obecnie produkowane obiektywy kosztują tak chore pieniądze
    Canon EOS 450D/50 mm 1.8/18 - 55 Kit "Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność." - Jim Morrison

Domyślnie

Rysuje dość paskudnie prawdę mówiąc. Ostra? Chwała Wielkiemu Stalinowi i Niezwycięzonej Partii za to, ale który obiektyw nie jest ostry przy tej przysłonie? Bokeh zaś jest dość koszmarny. Porządny obiektyw bokeh płynnie rozmywa a tutaj mamy miliony kółeczek o ostrych krawędziach w dodatku... Także dobre do efektów specjalnych czy do eksperymentów i ciekawostek jw. ale przecież nie do codziennego użytkowania. Ale chwała Autorowi testu za to że Mu się chciało i za nutkę nostalgii też.
    Jeszcze raz powtarzam że to najbardziej wywalony w kosmos test jaki widziałem. No, może poza porównaniem Malucha 126p i Porszaka 911 w archiwalnym numerze "Motoru".
    Nie muszę dodawać że Maluch wygrał?
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie musisz Ale osobiscie znam troche osob ktore wola wlasnie taki ostry koleczkowaty bokeh, poniewaz taki budyniowaty powoduje w nich wrazenie photoshopowosci danej sceny

Domyślnie

Ale Photoshopem można zarówno rozmyć jak i dorobić Smienowe kółeczka!
    To działa w obie strony...

Domyślnie

Ja właśnie preferuje taki bokeh. Co do reszty oczywiście przesadziłem. Jednak wciąż uważam, że z cenami produktów przy skali produkcji wciąż jest coś nie tak.
    Canon EOS 450D/50 mm 1.8/18 - 55 Kit "Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność." - Jim Morrison

Domyślnie

Każda rzecz jest warta dokładnie tyle, ile ktoś za nią zapłaci... Jak długo są nabywcy po danych cenach, tak długo nie ma co liczyć na miękkie serca księgowych.
    Oni są bez serca - inaczej by byli pielęgniarkami, a nie księgowymi.

Domyślnie

Doskonale to rozumiem. Ale ciężko mi się z tym pogodzić

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów