Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 350d czy Pro1?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Co najwyżej 'ho'. Jest wolniejszy od dSLR, ale wszystko zależy na co się nastawiasz przy robieniu zdjęć - jeśli coś naprawdę szybkiego - sport - to AF może się nie wyrabiać, co nie znaczy że nie uda Ci się zrobić zdjęć. Wszystko inne - Pro1 jest świetna i niewielka.
    A robiles ty kiedys zdjecia kotom/dzieciom za pomoca Pro1?

Ja nie... ale bylem swiadkiem i sie rozchichotalem jak glupi

Pro1 vs kot... spokojnie lezal na klatce na wystawie... tylko glowa co jakis czas ruszal i to wystarczylo by wlascicielka Pro1 co chwila marudzila "oj, ruszyl sie" "oj nie zlapal" "jeszcze raz bo nieostre" a ja tymczasem na boku ROTFLa zaliczalem po czym podszedlem, dobilem pania seria bipow lapania ostrosci i zdjec - ok 5 bipow i zdjec w niecale 3 sekundy i poszedlem 8) . Ona w ciagu paru minut - zapewne zadnego udanego... nie chcialo mi sie potem ogladac za siebie by sprawdzic jakim wzrokiem mnie zegnala

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Robiłem psom, bo koty u mnie nie funkcjonują. Tzn. jest jakiś jeden, ale gospodarczy od łapania gryzoni.
    Da się, naprawdę, zwłaszcza jak się włączy serial... Może ten ktoś firmware nie miał wymieniony na najnowszy, bo w nim 2x przyspieszyli AF.
    Ale lojalnie ostrzegam - sportu tym się nie zrobi, badmintona fotografuje dwudziestką...Ale to bardzo szybki sport (najszybszy?) więc i 20d czasami się nie wyrabia... PRO1 jest na pewno szybszy od większości kompaktów (bo to jest kompakt, nie zapominajmy o tym), ale jest wolniejszy od lustrzanek.
    Natomiast PRO1 to jest naprawdę ekonomiczny i uniwersalny, dobry aparat robiący bardzo przyzwoite zdjęcia. dSLR to ciągłe pasmo wydatków, bo po jakimś czasie się okazuje, że tu za krótko a tam za ciemno. Nie wszyscy muszą mieć chęć wydać 20 kzł na kilka kg szkieł, żeby to targać w torbie...
    Wszystko zależy czego się potrzebuje
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 07-11-2005 o 08:55

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

PRO1 to nie jest dobry aparat

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale czemu?
    Zdjęć nie robi? Ma kiepską rozdzielczość? Czy brakuje mu różnych użytecznych bajerów (interwalometr, ND, L), ma BF/FF, za mały ma zakres ogniskowych (28-200), nie ustawia ostrości, matryca mu się brudzi, LCD ma za małą rozdzielczość (ponad 200 tys. pkt), nie obsługiwany jest pilotem IR, nie robi filmików w VGA, ma jakieś kłopoty kolorystyczno-kontrastowe?
    To że ktoś jest przywiązany do lustrzanek to jedna sprawa, a to że to jest dość zaawansowany i uniwersalny kompakt to druga. CA nie zaobserwowałem, ale może nie oglądałem każdego zdjęcia gałęzi w powiększeniu 500%.
    Dla osób, które robienie zdjęć traktują jako DODATEK do egzystencji PRO 1 jest OK. Zresztą każdy ma prawo do własnej oceny.
    BTW - niedawno robiłem zdjęcia na weselu na 2 aparaty: PRO1 jako wsparcie i 20D. Daje radę
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 07-11-2005 o 10:46

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bo sa lepsze? Wsrod 8milinowych kompaktow najgozej oceniam Sonego 828, zaraz po nim jest PRO1 z koszmarnie wolny AF, optyka nie majaca nic wspolnego z "L" i beznadziejnie rozwiazanym sterowaniem zoomem. Przed nim jest Nikon.. a na pierwszym miejscu jesli chodzi o szybkosc dzialania, ergonomie, oraz jakosc zdjec - Minolta. Olympusa postawil bym deczko za Minolta, ale tylko za brak zooma na pierscieniu - optyka jest genialna.

Mam okazje w pracy testowac wiele aparatow i to o czym pisze nie wynika z domyslow, a z doswiadczenia - Pro1 byl kiepski.. jest.. i bedzie..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Testuj więcej Na dpreview.com też go testowali i Nikona bił na łeb. A że Ty lubisz zoom mechaniczny - przyzwyczaiłeś się tak jak przeciętny user przyzwyczai się do zooma Pro1. Ludzie się adaptują.
    Co do jednego jesteśmy zgodni - obecnie jakiekolwiek L to nie to L Po parę wymian obiektywu aby uzyskać w końcu satysfakcjonujący nie potraktujesz jako komfortowe i wygodne dla kupującego mam nadzieję?

PS. I tak ja go lubię
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 07-11-2005 o 11:06

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Robiłem psom, bo koty u mnie nie funkcjonują. Tzn. jest jakiś jeden, ale gospodarczy od łapania gryzoni.
    Da się, naprawdę, zwłaszcza jak się włączy serial
    Wlasnie dlatego napisalem dzieciom/kotom. Bo psom to rzeczywiscie "da sie"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Okej
    Aczkolwiek jeden z dwóch moich psów - sznaucer średni - jest całkiem szybki... Leci od domu do furtki w jakieś 3 s.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 07-11-2005 o 16:38

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Okej
    Aczkolwiek jeden z dwóch moich psów - sznaucer średni - jest całkiem szybki... Leci od domu do furtki w jakieś 3 s.
    I wtedy wlasnie wkraczamy w kategorie zdjec sportowych a jak sie Pro1 do zdjec sportowych nadaje to juz ustalilismy 8)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A robiles ty kiedys zdjecia kotom/dzieciom za pomoca Pro1?

Ja nie... ale bylem swiadkiem i sie rozchichotalem jak glupi

Pro1 vs kot... spokojnie lezal na klatce na wystawie... tylko glowa co jakis czas ruszal i to wystarczylo by wlascicielka Pro1 co chwila marudzila "oj, ruszyl sie" "oj nie zlapal" "jeszcze raz bo nieostre" a ja tymczasem na boku ROTFLa zaliczalem po czym podszedlem, dobilem pania seria bipow lapania ostrosci i zdjec - ok 5 bipow i zdjec w niecale 3 sekundy i poszedlem 8) . Ona w ciagu paru minut - zapewne zadnego udanego... nie chcialo mi sie potem ogladac za siebie by sprawdzic jakim wzrokiem mnie zegnala
    Nie zwrociłbym uwagi na Twój post Vitez, ale moja małżonka przeczytała, jest pod wielkim wrażeniem, cała scena kojarzy sie jej chyba z " W samo południe" lub z " Rio Bravo". Naprawde zrobiłeś na niej piorunujace wrażenie. Jak Gregory Peck czy coś?
    Mnie sie nigdy tak nie udaje!
    Cześć.Ch.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów