Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: 5DII i 24-70 - coś nie tak

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HubertG Zobacz posta
    Czytając wszystkie testy to 24-70 jest prawie jak stałka, a u mnie jakoś niezabardzo ...
    Co? Nigdzie takich testow nie widzialem. Slyszalem natomiast, ze na 2.8 trudno trafic ostry obiektyw (24-70L). Sam mam zamiar go kupic, bo jakos nie widze rozwiazania u konkurencji (tamron, sigma) w sensie wykonania, USM. Mialem Tamrona 17-50 i faktycznie byla to zyletka.
    Chyba zapoluje na 28-70L jak nie kupie 24-70. Ostatnio ceny podskoczyly w gore na na All dochodza juz do 4800zl!! Zlodzieje.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

mam, kupiłem i jestem zadowolonym użytkownikiem c 24-70

bajki o "wyselekcjonowanych" egzemplarzach można odłożyć na półkę z książkami w pokoju dziecięcym

chyba powinienem grać w totka, bo jak dotychczas wszystko kurier przywoził do mnie "ostre" ... m.in T17-50

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

moje 24-70 na starym 5D było żyleciarskie od 2,8 na wszystkich ogniskowych. Szkło kupiłem bez wybierania w internecie. ALbo masz coś rozkalibrowane w Body albo trefny obiektyw - spróbuj porównać z innymi sztukami tego szkła ewentualnie serwis

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    mam, kupiłem i jestem zadowolonym użytkownikiem c 24-70

bajki o "wyselekcjonowanych" egzemplarzach można odłożyć na półkę z książkami w pokoju dziecięcym
    Chyba coś musi być na rzeczy skoro ciągle pojawiają się takie głosy. Żeby nie było, mój 24-70 był na kalibracji pod body (40D) w Rzeszy i też mam problemy z ostrością na 2.8.

Domyślnie

Również się mierze z zakupem, ale 24-105 wypełnił mi lukę, bo mam również T28-70 f2.8, i chyba jednak Canona nie kupie, choć większość twierdzi że to klasyk w każdym plecaku powinien być.
    Canon FF i słoików kilka

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    od dawna o tym piszę. nie wiem skąd biorą się te opinie o "trudno dostępnych 24-70 ostrych od 2.8" lub " czterech pod rząd 24-105 z wadami co pewnie ma związek z tym, że nie były w kolorowych pudełkach...".
    Gdzie Wy Szanowni Koledzy testujecie sprzęt, że macie aż TAKIEGO pecha? Miałem tych szkieł w rękach naprawdę wiele i nie pamiętam, czy wogóle trafił się nowy, prosto z pudełka jakiś uszkodzony/nieostry/z walniętym AF-em.

HubertG - spróbuj mimo to pobawić się kalibracją - wbrew pozorom to naprawdę często pomaga.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Kupiłem 24-70L w internecie, bez sprawdzania. Jak jest nieostro, to jest tylko moja wina. Jak się przyłożę, to jest ostro nawet na 24 mm f2.8, zarówno w 450D jak i 5DII

Czytam opowieści o nieostrych egzemplarzach, o wybieraniu w sklepie z 20 róznych egzemplarzy i dochodzę do wniosku, że albo z moim obiektywem jest cos nie tak, albo ze mną, albo fora interentowe pełne sa mitomanów.

Jedyne, co było dziwne w moim obiektywie, to że przez pierwszy miesiąc używania pierścien ogniskowej chodzil odrobine ciezej niż obecnie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    ... Co nie oznacza, że nie da się nim robić dobrych zdjęć.
    Ależ oczywiście! W duecie z 70-200 to mój bazowy zestaw.

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Kupiłem 24-70L w internecie, bez sprawdzania. Jak jest nieostro, to jest tylko moja wina. Jak się przyłożę, to jest ostro nawet na 24 mm f2.8...
    Tak jak mówisz; ten obiektyw ma swoją specyfikę i jest nieco bardziej wymagający od użytkownika.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Chyba coś musi być na rzeczy skoro ciągle pojawiają się takie głosy.
    MARKETING dobry bajer to połowa sukcesu :rolleyes:

wszyscy mają mydło, ostre tylko u mnie :wink:

mój też robi niewyraźne fotki ... na 1/15 :wink:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    i jest nieco bardziej wymagający od użytkownika.
    zgadzam się, to szkiełko nie wybacza niedociągnięć.
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 21-06-2010 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

akurat moja sztuka - a właściwie dwie - były mydlane na długiej ogniskowej, czyli odwrotnie niż na optyczne wyszło. a za cene sprzedaży kupiłem ciemnego 24-105 LIS i jasną stałkę. uważm to za dobry wybór.
    canon

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów