Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: filtry gradientowe w ladszaftach?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

prawdopodobnie chodzi o sam sklep online Hitecha. dwa razy zamawialem i dwa razy bity miesiac czekalem na przesylke.
    holenderskiej poczty o dawanie d* nie posadzam, zreszta podobnie jak polskiej (jakiekolwiek przesylki NL<->PL zawsze ida rowne 2 dni robocze). czy brytyjska poczta jest OK - nie wiem.

inna kwestia, ze Amazon bynajmniej nie musial wysylac z UK. maja tez duzy magazyn we Francji, ktory sporo rzeczy na Europe rozsyla. sprawdzales pieczatki na tym co przyszlo?
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    inna kwestia, ze Amazon bynajmniej nie musial wysylac z UK. maja tez duzy magazyn we Francji, ktory sporo rzeczy na Europe rozsyla. sprawdzales pieczatki na tym co przyszlo?
    Z Amazonu tylko z dwa razy kupowałem, więc to tylko jeden z przykładów a i tak był Royal Mail na przesyłce.

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nad morze?

reverse grad.

drogie to jak smok, przynajmniej w PL, bo sprowadzajac z UK da sie w uczciwych cenach skonczyc (tylko przesylka trwa chyba z miesiac). ale niezastapione do sciemniania paska nad horyzontem
    No muszę powoli zebrać te filtry przed wyjazdem - i faktycznie reversy 0.6 / 0.9 około 230 zł na alledrogo.. To jeszcze ostatnia rzecz - bo będę to zakładał na 10-22 cokin p holder ze spiłowanym jednym slotem. Jak bym miał brać jakiś neutralnie szary - to co wybrać, nakręcany (i dopiero do niego cokina), czy płytkę hitecha? I jeszcze stopień przyciemnienia.. NDx4 będzie ok? Bo ten fader znowu 460 zł... Co robić?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Hitech ma ND 1.2 - czterodzialkowy szary. nie jest neutralny barwowo, ale jego rozowawy/bordowawy zafarb jest zupelnie przyjemny.

ja bym ten bral. 4 dzialki to dosc duzo w praktyce i to daje nowe mozliwosci
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    krosno

Domyślnie

Proszę o poradę jaki filtr dokupić z twardym przejściem? Posiadam szare połówki hitecha 0.6 oraz 0,9. Czy też 0.6 , 0.9 czy to da optymalny zestaw do ewentualnych kombinacji.

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

Używałem 0.9 i była dosyć mocna, często jej efekt był zbyt zauważalny i psuł zdjęcie, innym razem znowu było bardzo dobrze. Ja bym wziął 0.9, szczególnie, że z twardym przejściem raczej będziesz używał przy prostym horyzoncie (bez drzew itp).
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A pokaże ktoś może jakieś swoje zdjęcie z wykorzystaniem reverse grada 0.6 / 0.9?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    A pokaże ktoś może jakieś swoje zdjęcie z wykorzystaniem reverse grada 0.6 / 0.9?
    http://plfoto.com/zdjecie,krajobraz,...3,2103941.html

tylko nie wiem, czy sama informacja ze byl RG tu wiele pomoze. no ale byl
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://plfoto.com/zdjecie,krajobraz,...3,2103941.html

tylko nie wiem, czy sama informacja ze byl RG tu wiele pomoze. no ale byl
    Tak dzięki, wpisywałem przedtem w plfoto "reverse" jako słowo kluczowe i ciekawostką jest to, że wyskakuje Twoje zdjęcie a także kogoś innego (pitt6) również z Holandii i też z 0.6

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    Tak dzięki, wpisywałem przedtem w plfoto "reverse" jako słowo kluczowe i ciekawostką jest to, że wyskakuje Twoje zdjęcie a także kogoś innego (pitt6) również z Holandii i też z 0.6
    no bo jak juz zamawialem filtry z UK, to najlepszemu wspolplenerowiczowi tez od razu wzialem
    www albo tez flickr

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów