Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon A3100is Błąd szoczewek

MrKonczyn
    Guest

Domyślnie Canon A3100is Błąd szoczewek

Witam
    Od ponad miesiąca posiadam Canona A3100IS i dziś kiedy chciałem go włączyć cały obiektyw nie wysuną się z korpusu, przez chwile słychać jakieś dziwne odgłosy -takie "strzelanie"(jak by silniczek chciał ruszyć ale nie mógł). Po chwili na ekranie wyskakuje komunikat: "Błąd soczewek, Zostanie zamkn. auto. ,Uruchom pon. aparat" I tak cały czas.

Co dziwne nawet gdy aparat jest wyłączony i włączam podgląd zdjęć wtedy też słychać te odgłosy ale po chwili cichną i podgląd się włącza i działa. (w trybie podglądu zdjęć obiektyw w działającym aparacie nie wysuwał się z korpusu).
    Nie wiem czy jest to problem z oprogramowaniem czy z obiektywem.
    Czeka mnie serwis czy może da się to jakoś naprawić???
    POZDRAWIAM

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Da sie naprawic ale napewno w serwisie. Dowiec sie najpierw jaki bedzie koszt tej naprawy, czy impreza wogole jest oplacalna.

MrKonczyn
    Guest

Domyślnie

Miesięczny aparat na gwarancji więc myślę że zrobią za darmo

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Aparat na gwarancji naprawią bezpłatnie - pod warunkiem , że nie doszukają się mechanicznego uszkodzenia napędu obiektywu ( częsty przypadek , wystarczy uderzyć o coś wysuniętym obiektywem ) ...

Powodzenia.
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Uprawnienia umieszczania postów