Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 40D - Problemy ze zrzuceniem zdjęć

wisejack
    Guest

Domyślnie Canon 40D - Problemy ze zrzuceniem zdjęć

Witam wszystkich... Może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem. Wykonuję zdjęcia w RAW+sJPG, po podłączeniu aparatu przez USB do komputera, komputer nie widzi Plików RAW tylko JPG a co ciekawsze RAW widzi jako JPG o takim samym rozmiarze, numerze, dacie wykonania jak JPG. W czytniku karta zachowuje się normalnie i nie ma problemu ze zrzuceniem zdjęć. Próbowałem w innych komputerach, na innych kablach różnych systemach i jest tak samo. Poza tym aparat działa poprawnie i nie dzieje się nic niepokojącego. Czy ktoś może wie co się dzieje ?! Pozdrawiam Jack

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zobacz pierwszy przyklejony tu temat, potem przemyśl swój nick.
    Entuzjastyczny Neofita

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Zobacz pierwszy przyklejony tu temat, potem przemyśl swój nick.
    Złośliwiec
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

wisejack
    Guest

Domyślnie

Jesteś niegrzeczny, jestem tutaj po raz pierwszy, chyba nie chodzi o to żeby kogoś kopnąć tylko żeby mu pomóc, wystarczyło pierwsze zdanie, drugie jest dowodem na brak wychowania, mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym wcześniej było wszystko O.K. tzn widział CR2 i JPG tylko że nie otwierał RAW'a, ale widział i to wystarczyło żeby zrzucić do komputera, ale może to tylko windows, więc robię to przez czytnik, Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wisejack ; 18-06-2010 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisejack Zobacz posta
    Jesteś niegrzeczny, jestem tutaj po raz pierwszy, chyba nie chodzi o to żeby kogoś kopnąć tylko żeby mu pomóc, wystarczyło pierwsze zdanie, drugie jest dowodem na brak wychowania, mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam.
    Przepraszam, że brak próby dotarcia do rozwiązania problemu samodzielnie, szczególnie gdy rozwiązanie leży i krzyczy na tej samej stronie na której dokonuje się wpisu, nie kojarzy mi się z roztropnością.

Ale faktycznie grzecznie tego nie zrobiłem, wybacz, Roztropny Jacku
    Entuzjastyczny Neofita

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisejack Zobacz posta
    Jesteś niegrzeczny
    Jesteś niegrzeczny nie czytając najpierw Regulaminu forum, potem przyklejonych wątków, tylko waląc od razu zbędny nowy wątek za wymówkę mając ledwie "bo ja szukam pomocy" . Jak szukasz pomocy to rzeczywiście jej szukaj, nie zaśmiecając forum.
    Prezentowanie takiej właśnie roszczeniowej postawy "bo jestem nowy" to właśnie brak wychowania. To że jesteś nowy na form nie zwalnia Cię z obowiązku i jakże wielkiego wysiłku przeszukania najpierw forum by znaleźć pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów