A reszte mozna dokupic osobno. Do malego studia polecam statywy od mikrofonow sa lamane i mozna jepiej zapanowac nad swiatlem niz z tych prostych.
A reszte mozna dokupic osobno. Do malego studia polecam statywy od mikrofonow sa lamane i mozna jepiej zapanowac nad swiatlem niz z tych prostych.
Ale ten przewód nie będzie pasował do 350d ...
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Trzeba dokupic kostke synchro na sanki od lampy ja dalem w sklepie za hame 25zl
Aha, a mozesz mi podac model?
Te kostki na allegro chyba mają stały kabel z tego co widze na zdjęciach ?
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
mnie interesuje kabel z canona do lampy - widzialem w sieci taki jeden, ale ma tylko 60cm dlugosci, dla mnie to zdecydowanie za malo..... czy mozecie polecic jakis ekwiwalent??
mxw ty to masz sprzet z przeniesieniem ttl a to powazna kasa. Ja mam cos takiego 25 zl w zwyklym sklepie photo. A kabel mialem z lampa 3m.
nie wiem, kupiłem go dość dawno temu w stanach...Zamieszczone przez beachcomber
ktoś gdzieś (tu?) niedawno pisał,
że taki komplet u nas teraz kosztuje jakieś 5-6 stów![]()
pozdro.,
m.
Podpinając jednak lampę zewnętrzną np. taką o jakiej pisał ripek, przez kostkę Hamy, nie działa wyzwalanie błysku przyciskiem *. Aparat mierzy wtedy tylko światło zastane. Wyzwalając następnie migawkę, jest błysk i wychodzi zdjęcie prześwietlone.
Czy da się to jakoś obejść, czy trzeba dobierać sobie parametry ekspozycji metodą prób i blędów?