Ja tylko przypominam, że przy pracy w studiu nie ma znaczenia czas.
Zakładając oczywiście, że studio jest dorbze wyczernione.
mozesz troche rozwinac temat? Moj pokoj bo ciezko to nawac studiem nie jest calkowicie zaczerniony zaslonilem okna bialy przesciaradlem i oczywscie cos niecos przeswitujeZamieszczone przez adamek
![]()
Te lampy z allegro co pokazales sa chyba na 220V a 350D przez stopke moze przepuscic tylko 6V jezeli sie dobrze orientuje.
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
huh ?
Ale te lampy podlaczane są do gniazdka sieciowego 230VTylko wyzwalanie jest przez kabel od stopki.
Czyli mam rozumieć że najlepsza metoda to poprzez kabel na stopce sygnal idzie do jednego zestawu oświetleniowego, a kolejne odpalają się reagując na błysk pierwszego zestawu ?
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dokladnie tak "inicjacja" z aparatu po przez kabel do jednego blysku, drugi odpala sie porzez foto cele. Ale jedna mala uwaga znajoma kupila taki zestaw na allegro i kalel (nie wiem alkurat jaki kabel i od jakiego sprzedawcy ) ale po podlaczeniu kopie ja pradZamieszczone przez ripek
nie 220V ale jakis mniejszy mowi ze czuje jak trzyma aparat
kazalem jej to wymienic bo moze sie to skonczyc awaria aparatu . jak ktos wczesniej napisal trzeba uwazac na napiecie bo na stopce jest 9V
Gdzies dzwonia, ale to nadal nie ten kosciol...Zamieszczone przez esenpe
To ze lampa zasilana jest z 220 nie ma znaczenia ile bedzie szlo po kablu synchro (tam chyba pisalo 9V, czyli w miare)... A nawet jak bedzie szlo to 220V to i tak 350'tka toleruje 250V na stopce.
...
To juz zwiazane jest ze zla konstrukcja lamp...Zamieszczone przez kwiatas
Jak zwykle okazuje sie ze tanie nie jest zwykle dobre.
...
Mysle, ze jestes w bledzie, to 20D ma mozliwosc do 250V a 350D do 6V, tak napisal Vitez w swoim poscie - Roznice pomiedzy 20D a 350D - co bylo chyba tlumaczeniem z innego sajta.Zamieszczone przez KuchateK
Zamieszczone przez Vitez
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
To jest nieprawdziwa informacja z domyslow zaraz po premierze. Zostalo to oficjalnie zdementowane przez Canona (nie mowiac o Vitezie). Jak pogrzebiesz wiecej na forum to znajdziesz.Zamieszczone przez esenpe
Edit: o wlasnie tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?t=4056
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 06-11-2005 o 19:00
...
kwiatas: w studiu powinno być na tyle ciemno, by światło zastane nie grało roli.
Czas błysku lampy to jakieś tam tysięczne sekundy - szybciej niż najkrótsze czasy otwarcia migawki, o ile dobrze pamiętam.
Czyli ilość światła regulujesz tylko przesłoną.
Jeśli Tobie wychodzi także regulacja czasem, to masz źle zaciemnione studio.