Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Ktory kompakt za niewielkie pieniadze?

Bywalec
    Miasto
    Wrocław, Radosmko

Domyślnie

Jesli nie musi to byc nowy aparat to zdecydowanie polecam G3, dwoch moich kolegow ma takie, wiec troche sie nimi bawilem i naprawde nie ma porwonania jesli chodzi o jakosc zdiec z a75 czy a520(te modele rowniez maja moi dwaj koledzy, wiec nie sa one mi obce i nie jestem goloslowny). Obracany wyswietlacz, pilot, wieksza matryca a co za tym idzie mniejsze szumu, lepszy obiektyw i ogromna roznica w jakosci zdjecie, ladowarka i akumulator litowo-jonowy w komplecie to miom zdaniem mocne argunemty...
    G3 wedlug opini na tym forum jest nawet lepszy od g5 a napewno znacznie tanszy, jesli poszukasz na allegro to napewno znajdziesz egzemplaz w idealnym stanie za ok 800zl...
    eos 10D, zenit TTL
    kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

zobacz co słychać na stronie fotobasia.pl często mają promocje. nie znajdziesz tam G3, szkukaj go na Allegro, ale zawsze coś innego sie znajdzie.Swego czasu widziałem tam IS1 za 999zł, to by się opłacało.

I wskocz na skapiec.pl, masz tam porownana cen.
    Słuchaj starszych kolegów z Forum, a będziesz miał dobry i tani sprzęt

Oczywiście przepraszam, że robię tu reklamę, ale skoro są tu odwołania do allegro...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio kolega w pracy zadał mi to samo pytanie, w związku z gwiazdką i prezentem dla syna - odpowiedziałem A520.
    ( http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/a520.html )

tomekkc
    Guest

Domyślnie Ktory kompakt za niewielkie pieniadze?

Polecam a610. Przez 2 lata miałem a80 i byłem z niego bardzo zadowolony. Jakość zdjęć była bardzo dobra ale był za wolny i nie zawsze mogłem zrobić zdjęcie takie jak chciałem. Od roku jestem napalony na lustrzankę ale z kaską coraz gorzej.... i ostatnio wpadł mi w ręce właśnie a610. Uważam, że za cenę ok 1000 zł to jest niesamowity. Szybkość jest dużo większa, Jakość zdjęć porównywalna ale automatyka działa lepiej (balans bieli).
    Monitorek też mimo, że nie jakiś super-najnowocześniejszy to jednak większy i ma więcej pixeli(choć w słabszym świetle czasem nie nadąża z odświeżaniem).
    Obiektyw ma szerszy zakres zoomu i jest troszkę jaśniejszy.Makro z 1cm robi wrażenie i filmy są już bardzo dobre(ale "ważą"kupę )Menu jest też troszkę zmienione(cały czas mam do dyspozycji korektę ekspozycji i zmanę iso a w a80 musiałem szukać w menu).Skuteczność Af też jest większa w tych samych warunkach a80 już nie łapie Af a 610 nie ma problemów.
    Przy okazji jak ktoś wie to niech powie, czy wystarczy do 610 karta zwykłej prędkośći, czy jakaś ultra(myślę nad 1gb sundisk taką zwyką lub II lub pretecem x60)??

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze odpowiedz sobie na pytanie co chcesz focić i pod tym kątem dobierz aparat. Jeśli takie małe pstrykanie rodzinne, imprezowe i wycieczkowe to jakiś A i weź pod uwagę sugestię kolegów, którzy tu już pisali o pewnych funkcjonalnych cechach. Jeśli chcesz ambitniej pofotografować to zdecydowanie jakiś G przy czym możesz zacząć od G2 przez G3, G5 a skończyć na G6 (ten będzie jednak sporo przekraczał Twój budżet). Alternatywą jest jakaś IS'ska czyli w tym przypadku IS1. Mam G5 i mogę Tobie polecić ten sprzęt jest dobry choć ma typową wadę kompaktów, jest wolny.
    Powodzenia,
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów