Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Z Canonem im nie podskoczymy :(

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Veasey używa dużo większych dawek, dlatego widać tylko kości. Ze względu na dawki jego modele są martwi.
    http://www.przekroj.pl/cywilizacja_o...ykul,4519.html
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Nie bede przekonywal na sile, ale ja osobiscie nie wierze w to, nie wierze w samolot, nie wierze w biuro, nie wierze w inne niby zdjecia Dlaczego - opisalem w dlugim poscie - wszystko jest zbyt idealne na niektorych pracach. I dalej uwazam ze poprostu potrafi stworzyc dookola swojej osoby niezly wizerunek. Chyba ze mam teraz sciagnac triala 3d max'a i zrobic render samolotu, betoniarki i hummera z ludzmi wyrenderowanymi w poserze ktore beda wygladac jak rentgen ? Zwyczajnie odpowiem sobie sam na to pytanie - nie chce mi sie - zabawa z grafika 3d to duzo straconego czasu, duzo babrania sie w poszczegolnych poligonach, siatkach, duzo mocy obliczeniowej na finalny render i tyle

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Nie będę się spierał, czy to rendery czy autentyki bo nie wiem. Możesz mieć rację, ale z ciekawości odwiedzę niedługo znajomego weterynarz, skonsultuję się z nim i prześwietlę u niego np. starą komórkę o ile się zgodzi. Ciekaw jestem efektów. Niedawno robiono mi cyfrowe rtg szczęki (pantonogram), no i trochę mi szczęka opadła jak zobaczyłem po chwili efekt na monitorze.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak jest naprawdę zapewne wie tylko autor.

Skoro zdjęcia dużych obiektów, są montażem graficznym z setek zdjęć składowych, to ingerencja grafiki jest na pewno duża. Pytanie tylko jak duża?
    Tu byłbym skłonny bardziej chyba uwierzyć Tezet-gdynia, bo przecież samoloty nie pozują w hangarze, one latają i zarabiają
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

I chyba wszystko jasne..
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prekrój.pl
    Skąd bierze się modeli do tego typu fotografii? No cóż, głównie z kostnicy. Jeśli pozuje sam szkielet, ubiera się go w specjalny gumowy kombinezon, który na zdjęciu wygląda jak skóra. Gdy trafi się świeży, ofiarowywany na ołtarzu nauki nieboszczyk, trzeba się spieszyć. Na przygotowanie modela i zrobienie mu zdjęcia jest około ośmiu godzin. Potem wszystko zaczyna się psuć. Psuje się zapach, a przede wszystkim sam model, którego nieubłaganie dotyka stężenie pośmiertne. I staje się tak sztywny, że o pozowaniu w bardziej skomplikowanych pozycjach nie ma mowy.
    Masakra

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Masakra
    Nie dosc, ze ogladasz zwloki, to jeszcze w rentgenie (fuj). Sam proces wykonywania zdjec i zaplecze tez wieje obrzydzeniem..
    Mi sie to nie podoba.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów