Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Fotografowanie przyrody - wybór aparatu

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ona89 Zobacz posta
    Dzięki za pomoc. Mój wybór pada na 40D lub 50D.
    Gratuluję wyboru! Jeśli do przyrody typu "zwierzyniec",
    to na plus jest wieksza szybkostrzelność serii xxD w stosunku do xxxD.
    Może szczegół, ale IMHO istotny.

Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez michallubon Zobacz posta
    Raz jeszcze powiem, że za najlepsze rozwiązanie uważam 40D + 70-300 usm. Na ptaki i do tego na początek = świetne rozwiązanie.
    Święte słowa, popieram. Na początek wystarcza by się rozsmakować...

Cytat Zamieszczone przez ona89 Zobacz posta
    Czyli tak myślałam, że na ptaki może być również więcej niż 300
    Jasne, z biegiem czasu (i finansów) upgrade do C100-400 IS
    co w przełożeniu na cropa daje... 160-640 :wink:

Pozdrówka!
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 18-06-2010 o 20:00 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J.J. Zobacz posta
    A czy 300 mm na ptaszki to nie za mało ?
    Dużo to nie jest i do szczęsci wiele brakuje, ale da się coś tymi 300mm zdziałać W mojej galerii --> Link, zdjecia są robione ogniskową do 300mm. A czasami to nawet za dużo - i nie mówię tu o wóblach/gołębiach, ale o "w pełni" dzikich ptakach ;-)

Miasto
    Łódzkie

Domyślnie

Dzięki jeszcze raz za pomoc.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez at_m Zobacz posta
    Rozumiem, że spodziewasz się, że najwięcej do powiedzenia mają Twoim zdaniem Ci którzy w stopce wpisali 1d... a Ci ktorzy mają 1000D raczej nie powinni się odzywać. Ciekawy sposób postrzegania świata.
    Błędnie to zinterpretowałeś. Uważam, że ludzie, którzy mają już jakieś doświadczenie w fotografii powinni dzielić się nim z innymi... W kulturalny sposób, a nie odszczekiwać jak dziecko z podstawówki. Dla tych, którzy nie mają doświadczenia, "Bo po co?" nic nie wnosi. Więc równie dobrze mógłbyś się nie odezwać w ogóle. Jeśli już Cię ten sprzęt tak zabolał, to wytłumaczę. Nie klasyfikuje ludzi według sprzętu, ale w tym przypadku sugerowałem, że jednak nie po każdym użytkowniku 5D2, (który moim zdaniem posiadł już jakąś wiedzę, własne zdanie i może się nimi dzielić) można się spodziewać wymiany poglądów na poziomie.

Cieszę się, że wyraziłeś swoje zdanie. Chciałem zwrócić uwagę na wspomnianego już 40D, który jest świetnym body i bardzo często można dostać na prawdę zadbane sztuki, z małym przebiegiem w przyzwoitej cenie. Jest to szczególnie istotne dla amatorów, którzy potrzebują takiej puchy, a mają ograniczony budżet, lub po prostu nie potrzebują ficzerów 50D. Nie należy się bać sprzętu z drugiej ręki. Są też ludzie, którzy dbają o sprzęt. ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zdecydowanie 50D Nowy na aukcji można nabyć już za 2500zł z gwarancją Canona.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów