Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: jaka predkosc karty pamieci CF do RAW-ow

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta
    Jak pisałem wcześniej, ostatnio porównywałem Ultra II i Extreme III. Przy 40D bufor przytykał się po ok 16/17 rawach.
    Jak już było napisane to po ilu zdjęciach zatka się bufor nie do końca jest uzależnione od szybkości karty.
    Różnica w zapisie zdjęć z buforu na kartę pomiędzy ultra II a extreme III jest bardzo zauważalna (mówię o czasie który trzeba odczekać zanim znów będziesz mógł w pełni wykorzystać tryb seryjny z pełną szybkością).
    Oczywiście ma to zastosowanie tylko wtedy gdy konieczne są bardzo długie serie z pełną prędkością.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Firma Silicon Power raczej nie jest firmą "krzak".
    Ok. To co myślicie, czy warto ładować się w tę firmę?
    Miał ktoś styczność z tymi kartami, i może coś na ten temat powiedzieć?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie warto ładować się w "dziwne" karty, bo to zawsze jest tak, że to co deklaruje producent mocno mija sie z prawdą Kup lepiej coś sprawdzonego np. SanDisk-a.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _W_W_ Zobacz posta
    Ok. To co myślicie, czy warto ładować się w tę firmę?
    Miał ktoś styczność z tymi kartami, i może coś na ten temat powiedzieć?
    Nie miałem co prawda styczności z kartami CF tejże firmy, jednakże ich zewnętrzne dyski twarde oceniam wysoko (z własnej praktyki oczywiście).
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie warto ładować się w "dziwne" karty, bo to zawsze jest tak, że to co deklaruje producent mocno mija sie z prawdą Kup lepiej coś sprawdzonego np. SanDisk-a.
    tyle że SanDisc CF 16GB EXTREME 60MB/s kosztuje ok 330zł, a ta wspomniana Silicon Power CF 400X 60MB/s 16GB tylko 170zł.
    Jeżeli okazałoby się że ten cały silikon jest wart tej ceny, to dlaczego by jej nie kupić...
    myślałem że na CB są już użytkownicy tych kart...

Chyba jedna będę musiał kupić teoretycznie sporo wolniejszą Sandiska ULTRA II i czekać aż te szybkie zejdą sporo z ceny.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    A w przypadku SanDisk'a można się naciąć na podróbke (szczególnie starsze modele), więc...

Silicon uchodzi za dobrą markę. Myślę że możesz się nie obawiać - jak nie spróbujesz, to...
    Poza tym jest chyba jakaś gwarancja, prawda???

Ja kupując body dostałem gratis CF 8GB A-Data i śmiga bez problemu już 2 lata.
    Mam też (jako główną) 8GB SanDisk Extreme III, jak również kilka zwykłych (wolnych) 4GB Kingston.

Z żadną z nich nigdy (odpukać) nie miałem żadnych problemów.

Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S.

Kiedyś SanDisk zaczynał podobnie - wtedy królował Verbatim i Kingston (o ile się nie mylę)

http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9563

Miłej lektury 8)
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 08-11-2010 o 20:19 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Silicon Power, też gdzieś czytałem że to jedne z najlepszych. ludzie stawiają na nich systemy operacyjne.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów