Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: jaka predkosc karty pamieci CF do RAW-ow

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    pytanie ile tych rawów w serii trzeba zrobić żeby wolniejsza karta przytkała aparat.
    Jak pisałem wcześniej, ostatnio porównywałem Ultra II i Extreme III. Przy 40D bufor przytykał się po ok 16/17 rawach. Natomiast 5DII po ok 11/12 rawach. Dotyczy to obu kart. Rożnica pojawiała się przy szybkości uwalniania bufora. Przy Extreme III dzieje się to szybciej, ale nie są to IMHO duże różnice. Oczywiście porównywałem to na "oko"

Rozmawiałem z chłopaczkiem, który ożywa 1DIII - dla niego szybkość kart ma znaczenie tylko w wypadku sportu (szybka akcja+dużo serii)

Dla mnie te różnice są zupełnie nie istotne. Rożnica w cenie miedzy kartami była znikoma. Wybrałem Ultra II - a zadecydowała szybkość dostawy od sprzedawcy
    POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK CANONA DO ICH REALIZACJI

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Pretender Zobacz posta
    Jak pisałem wcześniej, ostatnio porównywałem Ultra II i Extreme III. Przy 40D bufor przytykał się po ok 16/17 rawach.
    Jak już było napisane to po ilu zdjęciach zatka się bufor nie do końca jest uzależnione od szybkości karty.
    Różnica w zapisie zdjęć z buforu na kartę pomiędzy ultra II a extreme III jest bardzo zauważalna (mówię o czasie który trzeba odczekać zanim znów będziesz mógł w pełni wykorzystać tryb seryjny z pełną szybkością).
    Oczywiście ma to zastosowanie tylko wtedy gdy konieczne są bardzo długie serie z pełną prędkością.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uprawnienia umieszczania postów