Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Opto-Technika Nowy Serwis Foto i Wideo w Warszawie

Domyślnie

a jak ktos nie ma fb, będzie można zczytać przebieg 5d na targach?
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Solec 18/20 lok. 103 00-414 Warszawa

Domyślnie

Witamy,

Posiadanie konta FB konieczne jest jedynie w przypadku konkursu

Jeżeli chodzi o odczyt stanu licznika migawki to niestety ale nie zabieramy ze sobą stanowiska serwisowego, który jest do tego niezbędny.
    Bezpłatnego odczytu można dokonać jedynie na miejscu w naszym serwisie w Warszawie.

Pozdrawiamy,
    Opto-Technika

Domyślnie NIE POLECAM opto-techniki !

Dodam od siebie cztery grosze … (bo tyle tygodni trwała kalibracja AF i czyszczenie). Na początek NIE POLECAM.
    Oddałem 5D do Opto-techniki poprzez punkt kolektorki, w którym Pani napisała w treści zlecenie (kalibracja AF, czyszczenie, konserwacja), dodałem że mam sporo nie ostrych zdjęć i jest coś nie tak z AF, wymieniłem jakich obiektywów używam. Aparat pojechał, po około tygodniu zadzwoniłem do serwisu, po czym uzyskałem odpowiedź, ze mam się dowiadywać w punkcie kolektorskim a nie u nich. W punkcie kolektorskim kazano mi tylko czekać i po otrzymaniu wyceny z góry zapłacić 300 zł brutto. Po około 2 tygodniach aparat wrócił, nie do mnie, a do punktu kolektorskiego (20 zł przesyłka). Dodam, że nie wiem w takim razie po co te punkty kolektorskie skoro za te 20 zł, można wysłać sprzęt bezpośrednio do serwisu (czego jak wyżej wspomniałem nie polecam).
    Po powrocie z serwisu stwierdziłem tragiczne działanie wszystkich punktów AF poza centralnym, makabryczne bf/ff (różnie dla różnych punktów) załamka….
    Złożyłem reklamację i dostałem odp, po 4 dniach, po mojej interwencji telefonicznej mailem gdzie w skrócie stwierdzno, że kalibracja została przeprowadzona prawidłowo, a to że powinienem dostarczyć obiektyw/y, że kalibracja jest ok., że przyczyn tego stanu może być kilka itd. Ale ! Aparat przed kalibracją zachowywał się lepiej. Zapytałem czy da radę w jeden dzień załatwić sprawę, żebym nie musiał gonić dwa razy specjalnie – odp negatywna. Pogodziłem się więc i zawiozłem aparat i 3 obiektywy. (11.02.2011). Po bardzo długim okresie oczekiwania i telefonach z mojej strony, doczekałem się diagnozy :
    „Gwarancja nieuznana. Kalibracja wg wytycznych producenta dokonywana jest dla środkowego punktu AF (3D chart).Sprawdzono prostopadłość położenia matrycy względem toru optycznego-prawdłowa.Zmiana punktu ostrości wzajemnych punktów AF może być wynikiem braku współosiowości czołówki lub przesunięciem zespołu sensora AF w wyniku np. udaru mechanicznego.//<!!!24.02!!!!>Test komputerowy aparatu. Komputerowa kalibracja sensora AF.Czyszczenie, konserwacja korpusu oraz obudowy-bez gwarancji na sprzęt.”
    Dopłata 100 zł ….
    I tuta już miałem dość, nie dość że dostałem aparat w gorszym stanie to jeszcze mam dopłacać za naprawę tego stanu? Wstępnie jednak wyraziłem zgodę lecz po przemyśleniu stwierdziłem, że dziękuję bardzo i to technik powinien sprawdzić stan działania AF bo tzw kalibracji i zadzwonić zapytać, porozmawiać. Jednakże maiłem wrażenie, że gdybym nie wydzwaniał, nie pisał to aparat jeszcze dłużej byłby w serwisie. Zero zainteresowania klientem. Po kilku telefonach łaskawie oddzwaniano.
    Ostatecznie Pan kierownik stwierdził, że nie potrafi naprawić/poprawić działania AF, oddadzą mi 100 zł ( na co też czekałem kolejny tydzień) i przywrócą body do stanu sprzed „naprawy”. Pewnie stwierdzą Państwo, że jestem namolnym klientem, ale gdyby to wszystko trwało 4 razy krócej to byłaby inna rozmowa. Wmawiano mi, że body dostało jakiś strzał i cały układ AF się przesunął….
    Odebrałem aparat (07.03.2011 ………) , tego samego dnia zawiozłem do CSI, po godzinie zadzwonił miły serwisant, spytał co i jak, stwierdził, że jest źle i w dniu następnym będzie do odebrania. Szybko, sprawnie i bez problemów. AF działa ok..
    Podsumowując usługi opto-techniki :
    Baaardzo długi okres oczekiwania na naprawę, bezsensowne punkty kolektorskie (moim zdaniem oczywiście, bo i tak płacę za przesyłkę), kiepski kontakt (wrażenie olewania i chęci nabicia kabzy na dodatkowej usłudze), no i ostatecznie nie naprawienie/wyregulowanie zgłoszonej usterki …. Wnioski każdy może wyciągnąć sam. Miałem pecha? Nie wydaje mi się.
    Serwis opto-technika – nie polecam

Mam całą korespondencję, wraz z datami, zdjęcia „testowe” pokazujące „działanie” AF po tzw kalibracji więc niż z palca nie sobie nie wysłałem.

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy,

W odpowiedzi na post Mr_Black

1. Punkty kolektorskie: klient oddając sprzęt do punktu kolektorskiego wszelkich informacji może zasięgać wyłącznie w danym punkcie, ponieważ w serwisie sprzęt jest przyjmowany na dane tego punktu i nie możemy udzielić informacji osobie dzwoniącej bez zweryfikowania odpowiednich danych. Za wewnętrzne zasady punktu kolektorskie Opto-Technika nie bierze odpowiedzialności. Przypominamy, że sprzęt można jak najbardziej przesłać samemu za pośrednictwem poczty lub kurierem.

2. Sprzęt został przesłany do serwisu z opisem: kalibracja, czyszczenie, konserwacja a nie jak Pan napisał kalibracja AF.
    W 99% przypadków mianem kalibracja określa się zniwelowanie FF lub BF przy założeniu, że pomiar AF przebiega prawidłowo. My takie założenie przyjeliśmy, ponieważ w dokumencie przesłanym do nas razem z Pana sprzętem nie ma ani jednego słowa
    o problemach z AF. Przy kalibracji matrycy pomiaru dokonuje się dla centralnego punktu AF i jak sam Pan wspomina mierząc punktem centralnym aparat idealnie trafiał w punkt.
    W drugim przypadku długi czas oczekiwania na zakończenie zlecenia wynikał z faktu, że aparat nie przechodził prawidłowo procedury regulacji.
    W związku z czym serwis nie naliczył dodatkowych kosztów zasugerowanych po nieuznanej gwarancji. Przyznając się do błędu zdecydował zwrócić koszty niepotrzebnych czynności z poprzedniego zlecenia.

W związku z tym Opto-Technika chciałaby przeprosić za pomyłkę serwisanta.
    Dołożymy wszelkich starań aby taka sytuacja więcej się nie powtórzyła.

Z pozdrowieniami,
    Opto-Technika

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy,

Przypominamy o Konkursie!
    Do wygrania bezpłatne czyszczenie sprzętu foto!

Szczegóły: http://opto-technika.pl/Aktualnosci.php

Z pozdrowieniami,
    Zespół Opto-Technika

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Widać że nie za bardzo firma radzi sobie z kalibracją i wymyśla jakieś pokrętne tłumaczenia, skoro klient sygnalizuje problem z af to nieważne jak to nazwie - kalibracja, kalibracja af, regulacja...., sprzęt powinien po naprawie ostrzyć prawidłowo.

Bywalec Awatar tasia
    Miasto
    Maszewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Widać że nie za bardzo firma radzi sobie z kalibracją i wymyśla jakieś pokrętne tłumaczenia, skoro klient sygnalizuje problem z af to nieważne jak to nazwie - kalibracja, kalibracja af, regulacja...., sprzęt powinien po naprawie ostrzyć prawidłowo.
    No dokładnie - to tylko dwie literki przecież więc nieważne są :-0
    Canonierzy! Nadszedł czas działania
    >> Canon-FOTO-Klub <<

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy

Rozpocznij sezon z czystym sprzętem!
    Na hasło: Canon Board 10% zniżki na czyszczenie sprzętu foto!!!

Promocja trwa od 30.03.2011r. do 12.04.2011r.
    Hasło należy podać przy oddawaniu sprzętu bądź w przypadku wysyłki prosimy o zapisanie hasła na kartce i dołączenia do paczki.

Zapraszamy i Pozdrawiamy!
    Opto-Technika

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witamy,

Mamy przyjemność poinformować, że nasz serwis nawiązał współprace z Działem Fotograficznym Super Expressu.

Pozdrawiamy i zapraszamy.
    Zespół Opto-Technika

Dopiero zaczyna
    Miasto

Domyślnie

Witam,

Informujemy, że od 4.02.2012 serwis czynny jest również w soboty w godzinach 10.00-14.00.
    Przypominamy:
    Pon: 11.00-19.00
    Wt-Pt: 9.00-17.00
    Sob: 10.00-14.00

Serdecznie zapraszamy

Zespół Opto-Technika

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów