Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: 580 ex II blyska bez powodu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swirus22 Zobacz posta
    nie myślę o perfidnym zalaniu, wystarczy wilgoć, przejście z zimnego podwórka do ciepłego pokoju, miałem przypadek canona po rozebraniu ładny w środku a silniczek od wysuwania obiektywu po prostu zardzewiał.
    Silniczek od wysuwania obiektywu? Mówisz o jakimś kompakcie? Lampa 580EX II teoretycznie powinna być uszczelniona. Tzn nie powinno się do niej dostawać wilgoć z powietrza. A bez wilgoci, zmiany temperatury nie spowodują kondensacji.

Cytat Zamieszczone przez swirus22 Zobacz posta
    Czasami warto rozebrać, poczyścić złożyć....
    Masz jakiś "krok po kroku" dla kogoś kto może nawet nie mieć w domu lutownicy? Spotkałeś się z taką usterką, żeby podać jaki element trzeba wymienić?

Domyślnie

to niestety trzeba samemu ocenić, porównać wszystkie luty i ocenić czy któryś odbiega od reszty, jest szary "twardy w lutowaniu", podstawą jest rozebranie lampy i jak ktoś nie wie za co się zabrać to ocena wzrokowa, czasami widać już nie wprawionym okiem przebarwienia laminatu jak jakiś element " nie wytrzymał" jakieś spuchnięte kondensatory elektrolityczne lub poprostu śniedź. Poszukam na komputerze miałem fotki wnętrza jakiegoś starszego speedlighta tam było fajnie widać w czym tkwi sedno problemu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów