Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

chodziło o kasę a nie o sprzęt...ale można spróbować...jak masz sprzęt w plecaku np...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Wszelkie zabezpieczenia to oszukiwanie samych siebie. Jak złodziej weźmie Cię na oko to nie masz szans! On jest bardziej zdeterminowany i bezwzględny. Chyba, że trafi na równego sobie. Wtedy mamy doniesienia o tych ucieczkach napastników, ich panice itp... Ale normalnie to jest tak, że kilka % polulacji aż się prosi o napad i są napadani.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Ale normalnie to jest tak, że kilka % polulacji aż się prosi o napad i są napadani.
    Nie! To NIE jest i nigdy nie będzie normalne.
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Wszystko, czego potrafisz skutecznie i szybko użyć jest dobre. Do tego potrzebny jest trening.
    Ale nic nie zastąpi uwagi i czujności. Jeżeli zostaniesz zaskoczony nie masz szans.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Wszelkie zabezpieczenia to oszukiwanie samych siebie. Jak złodziej weźmie Cię na oko to nie masz szans! On jest bardziej zdeterminowany i bezwzględny. Chyba, że trafi na równego sobie. Wtedy mamy doniesienia o tych ucieczkach napastników, ich panice itp... Ale normalnie to jest tak, że kilka % polulacji aż się prosi o napad i są napadani.
    Nie masz racji. Wiekszosc rozbojow tego typu to przypadkowe akcje - ot okazja czyni zlodzieja. Wtedy karki nie sa przygotowane i w ten sposob masz nad nimi przewage. Szycie na ktore sa przygotowani to zazwyczaj krojenie komoreczek, ale nikt nie chodzi po Krakowie z nadzieja ze spotka fotografa
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powracając do tematu paralizatorów zrobiłem drobny resarch i model "strzelający" na kilka metrów kosztuje ok 6tyś PLN i pytanie czy strzelić można tylko raz... Więc gaz i jakaś pałka to chyba najtańsze rozwiązanie... Skoro mamy sprzęt warty kilka tyś trzeba się zaopatrzyć w cokolwiek byle by było skuteczne.
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czytam i w strachu jestem.....Mieszkam i pracuję tymczasowo za granicą.Za parę dni wyjeżdżam do Polski na urlop z moim kilkunastodniowym 400D i zaczynam się zastanawaić czy nie uzbroić się w gaz i jakiś dobry scyzoryk? A w trakcie pobytu w Polsce z torby Lowepro chyba zrezygnuje,żeby się w oczy nie rzucało,że coś tam fajnego mam . Bo jakby mi ktos chciał zwędzić moje "dziecko" to chyba bym oczy wydrapała.
    Co do przykrych incydentów,to w lecie moja koleżanka w moim rodzinnym 60-cio tysięcznym mieście została okradziona z 350D w biały dzień. Robiła zdjecia dziecku koleżanki....Ludzi pełno...nagle podbiega do niej jakiś wyrostek,łapie za aparat,przewraca ją,wsiada na rower i spieprza.Ona w krzyk a ludzie nic...zero reakcji.Panowie policjanci spisali protokół i tyle ich roboty było.Dziewczyna oszczedzała na sprzęt ze dwa lata i prawdopodobnie nie ma najmniejszych szans na jego odzyskanie.Denerwuje mnie właśnie ta ludzka obojętność,tak panów policjantów jak i świadków zdarzenia...Jestem za obcinaniem złodziejom palców,a nawet innych części ciała

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie przesadzajcie z tymi napadami. Ja chodzę z niemało torebką Lowepro 650 AW cały czas zwisają na zewnątrz dwa paski od body (bo szybciej mi się tak wyciąga i łatwiej upakować aparat w mojej ciasnej torbie) i naprawdę ciężko trzeba się napracować by skusić złego człowieka na napad. Faktem jest, że mam 190cm wzrostu, nie wyglądam na pokrakę itd., ale musiałem się wybrać celowo w "trolowskie" rejony i to późną nocą by doczekać się jakichkolwiek zaczepek. Jeżeli twój wygląd nie sugeruje, że jesteś ostatnią ofiarą losu to ewentualny napad czy kradzież jest tak samo prawdopodobny jak w przypadku zwykłego człowieka bez aparatu, nawet bez telefonu komórkowego. Nie róbcie ludzie z Polski "dzikiego wschodu", jest tutaj całkiem bezpiecznie. A o tej dziedzinie akurat wiem sporo
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Nie przesadzajcie z tymi napadami. Ja chodzę z niemało torebką Lowepro 650 AW cały czas zwisają na zewnątrz dwa paski od body (bo szybciej mi się tak wyciąga i łatwiej upakować aparat w mojej ciasnej torbie) i naprawdę ciężko trzeba się napracować by skusić złego człowieka na napad. Faktem jest, że mam 190cm wzrostu, nie wyglądam na pokrakę itd., ale musiałem się wybrać celowo w "trolowskie" rejony i to późną nocą by doczekać się jakichkolwiek zaczepek. Jeżeli twój wygląd nie sugeruje, że jesteś ostatnią ofiarą losu to ewentualny napad czy kradzież jest tak samo prawdopodobny jak w przypadku zwykłego człowieka bez aparatu, nawet bez telefonu komórkowego. Nie róbcie ludzie z Polski "dzikiego wschodu", jest tutaj całkiem bezpiecznie. A o tej dziedzinie akurat wiem sporo
    Wiesz... nie wiem czy mój wygląd sugeruje,że jestem ostatnią ofiarą losu,ale napewno sugeruje to,że jestem kobietą i to szczupłą,więc raczej obronić się nie mam szans pozdr ;-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Nie róbcie ludzie z Polski "dzikiego wschodu", jest tutaj całkiem bezpiecznie. A o tej dziedzinie akurat wiem sporo
    Ale Ty masz "siłę argumentów", a gdy tej braknie to masz "argumenty siły" (pewnie argumenty marki Glock czy podobnej) o ile mnie pamięć nie zawodzi to i wtedy ten wschód jest jakby mniej dziki ;-)

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów