Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody
    Mam obawy, czy przesiadka i moja otwartość nie spowoduje kradzieży. No bo przecież nie można nosić aparatu tylko w torbie. Podobnie na ulicy: trudno czasami czuć się swobodnie fotografując. Dodatkowo jeżdżę miejskimi "dyliżansami". Czy ja przesadzam?
    Jak to było kilka razy już pisane na forum - nie dajmy się zwariować !

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody
    Witam forumowiczów. Jestem amatorem, posiadam 300D i trochę gratów do niego. Niestety mam sprzętowego fioła. "Łazi" za mną 20D, jak sprzedam/zamienię co mam to na body starczy. Mówiąc krótko, mając mało czasu na robienie zdjęć (dużo pracy), emocjonuję się sprzętem.
    Opadły mnie wątpliwości: ponieważ często robię zdjęcia zwierzakom (jestem lekarzem wet.) ludzie widzą, jaki mam sprzęt, do tego pracuję w małej miejscowości.

Tak jak ci juz napisali - jakby ktos chcial ci swisnac dobry sprzet to i na 300D by sie polasil bo to cos innego i wizualnie lepszego niz byle cyfrak.

A jesli zdjecia robisz zwiazane z zawodem i sprzet mozesz kupic na dzialalnosc gospodarcza to mozesz sie tym zainteresowac:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=6793

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To chyba jednak chybiony pomysl. Pozbieraj jeszcze troche i zmien body na body. Tak wszystko na prawie nic to troche jednak bez sensu. Sama puszka lepszych zdjec nie zrobisz.
    ...

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No cóż, na razie pozostanę przy 300D. W sklepie za wymianę mojego Rebela na korpus 20D zażądali 4,1 kpln. Bo amerykańska wersja niechodliwa. Pozostaje nie podniecać się niezdrowo, tylko robić zdjęcia .
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

iamfilip
    Guest

Domyślnie

Nowinka:
    Rozmawiałem ostatnio ze znajomym ochroniażem, który stwierdził że najlepsze do obrony są miotacze gazówa w szczegulności pewnej Francuskiej firmy <niestety niepaniętam nazwy>wiem za to że mają czarne puszki z BRĄZOWYMnapisem chyba force 80 ale niejestem pewien

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mam 2 rodzaje gazu (malzonce nakazuje nosic). Jeden 'antypsiowy', pieprzowy do stosowania na zewnatrz. Drugi firmy Canon ;-) zelowy (nie pieprzowy ;-) ) do stosowania gdziekolwiek (takze w pomieszczeniach zamknietych). Natomiast moj znajomy ochroniarz opowiadal mi kiedys, ze na bliskie odleglosci jak juz badyta jest w zasiegu reki, to najlepiej spisuja sie kieszonkowe lakiery do wlosow. ponoc jak czyms takim psikniesz po oczach to napastnik wymieka od razu. Przecieranie oczu jeszcze sprawe pogarsza ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Pieprzowe też są w żelu. A jak gaz nie jest pieprzowy, to wtedy na 95% jest typu CS - a te nie działają niestety na ludzi pod wpływem alkoholu i narkotyków
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Pieprzowe też są w żelu. A jak gaz nie jest pieprzowy, to wtedy na 95% jest typu CS - a te nie działają niestety na ludzi pod wpływem alkoholu i narkotyków
    W takim razie ten moj zalicza sie do tych pozostalych 5 proc.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

nie ma co przesadzać.
    Trzeba zapisać się na kurs samoobrony i można kupić 5D
    //mj

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Kiedyś chciałem ubezpieczyć swoją 10D (ponad rok temu) - ogólnie jak nie jesteś fotoreporterem z zawodu to marne szanse.
    Znaczy ubezpieczą, ale zapłacą za kradzież jak ukradną aparat z domu, zamkniętego na 2 atestowane zamki drzwi antywłamaniowe, pod warunkiem, że okna nie były choćby uchylone.

Jak to w naszym kraju, ryzyk - fizyk
    //mj

Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów