Pokaż wyniki od 41 do 50 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    porypane to spoleczenstwo nasze. od razu przypominaja mi sie przypadki,ktore ostatnio mialy u nas miejsce (nie bylo mnei przy tym, czytalem w gazecie).
    godzina 15, pelny autobus - kilku kretynow malo nie zabilo chlopaka niewiadomo za co i zaden 'mezczyzna' sie nie ruszyl,zeby mu pomoc.chlopak plakal i blagal o pomoc i litosc. ktos wmowi mi,ze jechaly same staruszki? nonsens.
    ludzie daja przyzwolenie bandytom na ulicach swoja ignorancja, dlatego nawet 15-letni gowniarz sie nie boi. zadne prawo nie zmieni sytuacji, jesli my sami nie zmienimy swojej mentalnosci.
    ogólnie ten temat należy do tematów typu 'rzeka'
    każdby ma dużo do powiedzenia w tej sprawie.
    wczoraj nasłuchałem się dosyć dużo opowieści o autobusie 175, o pradze, o dresach, o tym że nawet kobieta z wozkiem nie może czuć się bezpieczna, o tym, że nie warto reagować w autobusie/tramwaju/metrze jak zauważymy że ktoś kogoś 'robi' .
    smutne ale prawdziwe...

wszystko to wydaje się dziać jak gdbyby na legalu; tzn podchodzi do Ciebie >2 dresów i krótka gadka - oddajesz telefon/kase.

wyjście masz w zasadzie jedno: spier*** bez przed siebie; jeśli masz gdzie.

to tyle.
    zycze sobie jak najmniej takich sytuacji. nie wyobrazam sobie spierdykac z gratami na plecach po mieście którego nie znam...

ISTOTNE SŁOWA: żadne prawo nie zmieni sytuacji, jesli my sami nie zmienimy swojej mentalnosci

ale ja nie wierzę że to sie zmieni tzn ta nasz mentalnosc...
    nie broni nas żadne prawo i z tego to wynika - ta znieczulica, dla potłuczonej gęby nikt się nie odezwie...
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 06-11-2005 o 16:44

Uprawnienia umieszczania postów