Pokaż wyniki od 1 do 10 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bombee Zobacz posta
    4) Moja babcia wysiadajaca z tramwaju - gosc zrywa jej lancuszek z szyi i przewraca wypychajac z tramwaju. Chu.. z lancuszkiem - dobrze, ze babcia "tylko" sie poobijala a nie polamala.
    Moją mamę też to spotkało, jakbym znalazł skur...la to nie wiem co bym zrobił.

Swoją drogą mnie okradli raz jak miałem 14 lat- 7 rano, zima-ciemno,pod szkołą dorwał mnie za fraki starszy gość i nie mogłem nic zrobić. Zabrał, uwaga....2zł i kartę telefoniczną do automatu. Desperat? Najgorsze jest to poczucie bezsilności, że starasz się ciężką pracą dojść do czegoś w życiu, a tu takie mendy żyją na twój koszt, nawet jak już ich wsadzą.
    A spróbuj się bronić, to jeszcze ciebie zapuszkują.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Ktos przed Toba tez zapewne sie nie odezwal bo nie bylo sensu. Gratuluje postawy.

Uda im sie nastepnym razem...
    Słuchaj, nigdy nie wiesz na kogo trafisz, też bym się bał jak dziewczyna była by obok.
    Ostatnio edytowane przez More86 ; 25-02-2010 o 13:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    A spróbuj się bronić, to jeszcze ciebie zapuszkują.
    Bardzo mnie smucą wpisy takie jak ten i takie jak wczesniej czytam. Człowiek tłumaczy swoj brak reakcji wzgledami wyższymi, a nie przyznaje się, że go najnormalniej w świecie strach obleciał. Strach to nie jest nic złego. Nie boi sie tylko człowiek uposledzony psychicznie. jeśli zdamy sobie sprawe ze swojego strachu, przestaniemy go tłumaczyć, żeby zabic wyrzuty sumienia, moze wreszczie kiedyś zbierzemy sie w sobie i zareagujemy.
    Czlowiek który występuje przeciw drugiemu człowiekowi na jego szkode, zasługuje na zdecydowane i konkretne działanie odwetowe, NATYCHMIAST. Trzeba lać w mordę i sie nie zastanawiać. Taka postawa "A spróbuj się bronić, to jeszcze ciebie zapuszkują" to glupota i wychowywanie nastepnych pokoleń złodzieji itp. Czują sie bezkarni, bo jesteśmy bierni, bo wiedzą, że sie boimy. Każda taka bierność, to potencjalnie niższe poczucie bezpieczenstwa na ulicy.
    Ludzie! To my tworzymy rzeczywistośc, jaka nas otacza. Nikt tego za nas nie zrobi. Jeśli nie reagujemy, to to co się dzieje dookola to tylko nasza wina.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bardzo mnie smucą wpisy takie jak ten i takie jak wczesniej czytam. Człowiek tłumaczy swoj brak reakcji wzgledami wyższymi, a nie przyznaje się, że go najnormalniej w świecie strach obleciał. Strach to nie jest nic złego. Nie boi sie tylko człowiek uposledzony psychicznie. jeśli zdamy sobie sprawe ze swojego strachu, przestaniemy go tłumaczyć, żeby zabic wyrzuty sumienia, moze wreszczie kiedyś zbierzemy sie w sobie i zareagujemy.
    Czlowiek który występuje przeciw drugiemu człowiekowi na jego szkode, zasługuje na zdecydowane i konkretne działanie odwetowe, NATYCHMIAST. Trzeba lać w mordę i sie nie zastanawiać. Taka postawa "A spróbuj się bronić, to jeszcze ciebie zapuszkują" to glupota i wychowywanie nastepnych pokoleń złodzieji itp. Czują sie bezkarni, bo jesteśmy bierni, bo wiedzą, że sie boimy. Każda taka bierność, to potencjalnie niższe poczucie bezpieczenstwa na ulicy.
    Ludzie! To my tworzymy rzeczywistośc, jaka nas otacza. Nikt tego za nas nie zrobi. Jeśli nie reagujemy, to to co się dzieje dookola to tylko nasza wina.

Źle rozumujesz, nigdzie nie napisałem że nie miałem stracha i oczywiście nie zalecam stania bezczynnie i oddania mienia po dobroci.
    To nie był jedyny przypadek napaści na moją osobę, ale jedyny "udany".
    Niestety nie zgodzę się że "lać w mordę" to najlepsze wyjście, najważniejsza jest dobra ocena sytuacji.
    Czytałem ostatnio o chłopaku któremu zabrali aparat, chyba kompakt, oddał dobrowolnie a oni jeszcze go pobili i skopali po wątrobie- przez kilka miesięcy sikał z bólem.

Parę lat ćwiczyłem karate, zaliczyłem trochę kickboxingu i muay thai, do typu sportowca nie należę, ale w sumie kawał ze mnie chłopa.
    Dalej jestem zdania, że nie zawsze jest sens się stawiać, bo lepiej stracić trochę pieniędzy niż zdrowie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Parę lat ćwiczyłem karate, zaliczyłem trochę kickboxingu i muay thai, do typu sportowca nie należę, ale w sumie kawał ze mnie chłopa.
    Mi tez na treningu mówiono, ze 'najlepszym sposobem na walke jest uciec.' I jest w tym dużo prawdy, ale ja tu nie tylko o samoobronie pisałem, ale równiez o aspekcie wychowawczym naszych działań. Pamiętajmy, ze w 90% przypadków złodzieje to ludzie prymitywni. Kieruja sie przede wszystkim instynktem, potem rozumem (gdyby było odwrotnie, nie kradliby). Do nich nie dotrze tłumaczenie, przekonywanie, ze źle robią. Maja to w d... i jeśli się im nie nakopie porządnie do tej d..., nic ich nie przekona.
    Pisze "lać w morde" w celach wychowawczych, bo o ten aspekt wychowawczy mi najbardziej chodzi.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Moją mamę też to spotkało, jakbym znalazł skur...la to nie wiem co bym zrobił.
    Pobijesz przestępcę, odpowiesz za człowieka. Jak już to tak, żeby się nikt nie dowiedział (czarny kaptur itp.).

...Albo każdego podejrzanego gazem! Niech mają za swoje!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów