Pokaż wyniki od 1 do 10 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

K***a, nie mogę tego (wątku) czytać! Pomimo tego, że dotychczas nie skradziono, ani nie zrabowano mi sprzętu foto, "noszę" w sobie takie natężenie agresji do, eufemistycznie to nazywając, amatorów cudzej własności, że jestem za tak radykalnymi rozwiązaniami jak obcinanie łapki za kradzież. Zdaję sobie sprawę, że ktoś zaraz krzyknie: populizm! No tak, ale czy normalne jest to, że kupując plecak do noszenia sprzętu foto, kierowałem się głównie tym, że model Naneu Pro Alpha dostęp do korpusu i szklarni ma "od strony pleców"? Albo to, że idąc w tzw. plener skupiam się nie na kadrowaniu, ekspozycji i "pięknych okolicznościach przyrody", tylko na tym, czy wokół mnie nie ma podejrzanych typów? Może poza tym, że trzeba by stworzyć jednolitą, przejrzystą internetową bazę skradzionego sprzętu, warto by pomyśleć o czymś takim jak lobbowanie za obligatoryjnym podawaniem przez takie portale jak Allegro, numerów seryjnych oferowanych do sprzedaży urządzeń foto (i nie tylko)? Dobra, może jestem trochę naiwny, ale to z bezsilności. Wygadałem się i trochę mi lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    ...do, eufemistycznie to nazywając, amatorów cudzej własności, że jestem za tak radykalnymi rozwiązaniami jak obcinanie łapki za kradzież.
    No! Np. ten 'pan' już nic nie ukradnie. Przydało by się parę takich przykładów w mediach i może by się kradzieże już tak nie 'opłacały'.

Uprawnienia umieszczania postów