Strona 31 z 35 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Bardzo mnie smucą wpisy takie jak ten i takie jak wczesniej czytam. Człowiek tłumaczy swoj brak reakcji wzgledami wyższymi, a nie przyznaje się, że go najnormalniej w świecie strach obleciał. Strach to nie jest nic złego. Nie boi sie tylko człowiek uposledzony psychicznie. jeśli zdamy sobie sprawe ze swojego strachu, przestaniemy go tłumaczyć, żeby zabic wyrzuty sumienia, moze wreszczie kiedyś zbierzemy sie w sobie i zareagujemy.
    Czlowiek który występuje przeciw drugiemu człowiekowi na jego szkode, zasługuje na zdecydowane i konkretne działanie odwetowe, NATYCHMIAST. Trzeba lać w mordę i sie nie zastanawiać. Taka postawa "A spróbuj się bronić, to jeszcze ciebie zapuszkują" to glupota i wychowywanie nastepnych pokoleń złodzieji itp. Czują sie bezkarni, bo jesteśmy bierni, bo wiedzą, że sie boimy. Każda taka bierność, to potencjalnie niższe poczucie bezpieczenstwa na ulicy.
    Ludzie! To my tworzymy rzeczywistośc, jaka nas otacza. Nikt tego za nas nie zrobi. Jeśli nie reagujemy, to to co się dzieje dookola to tylko nasza wina.

Źle rozumujesz, nigdzie nie napisałem że nie miałem stracha i oczywiście nie zalecam stania bezczynnie i oddania mienia po dobroci.
    To nie był jedyny przypadek napaści na moją osobę, ale jedyny "udany".
    Niestety nie zgodzę się że "lać w mordę" to najlepsze wyjście, najważniejsza jest dobra ocena sytuacji.
    Czytałem ostatnio o chłopaku któremu zabrali aparat, chyba kompakt, oddał dobrowolnie a oni jeszcze go pobili i skopali po wątrobie- przez kilka miesięcy sikał z bólem.

Parę lat ćwiczyłem karate, zaliczyłem trochę kickboxingu i muay thai, do typu sportowca nie należę, ale w sumie kawał ze mnie chłopa.
    Dalej jestem zdania, że nie zawsze jest sens się stawiać, bo lepiej stracić trochę pieniędzy niż zdrowie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Najlepiej mieć zawsze przy sobie gaz i w razie konieczności się obronić
    Pistolet. Gaz to g... nie samoobrona.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Parę lat ćwiczyłem karate, zaliczyłem trochę kickboxingu i muay thai, do typu sportowca nie należę, ale w sumie kawał ze mnie chłopa.
    Mi tez na treningu mówiono, ze 'najlepszym sposobem na walke jest uciec.' I jest w tym dużo prawdy, ale ja tu nie tylko o samoobronie pisałem, ale równiez o aspekcie wychowawczym naszych działań. Pamiętajmy, ze w 90% przypadków złodzieje to ludzie prymitywni. Kieruja sie przede wszystkim instynktem, potem rozumem (gdyby było odwrotnie, nie kradliby). Do nich nie dotrze tłumaczenie, przekonywanie, ze źle robią. Maja to w d... i jeśli się im nie nakopie porządnie do tej d..., nic ich nie przekona.
    Pisze "lać w morde" w celach wychowawczych, bo o ten aspekt wychowawczy mi najbardziej chodzi.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Odnosząc się do wypowiedzi Dominooo, którego skrytykowaliście za brak reakcji, co miał takiego zrobić?
    Był "nie u siebie", na plecach sprzęt za powiedzmy 3k-20k zł, obok dziewczyna.
    Do tego dochodzi element zaskoczenia, strach, adrenalina.
    Gdyby zareagował to w najlepszym wypadku facet by się wykręcił i udawał że nie wie o co chodzi. W najgorszym mógłby spanikować i zrobić coś nieprzyjemnego.
    Ogólnie Dominooo nic by nie zyskał. Oczywiście mógłby zadzwonić na policję, w metrze na pewno są kamery, ale zainteresowanie sprawą byłoby nikłe. Ciężko udowodnić, że ktoś usiłował cię okraść.

Jeszcze raz mówię, nie nakłaniam do bierności, ale uważam, że czasem szkoda ryzykować niepotrzebnie zdrowie. Może i duma boli, ale lepiej duma niż d..a.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Pistolet. Gaz to g... nie samoobrona.
    zdRAWki
    Ja myślę, że fotograf powinien chodzić z karabinem. Tak na wszelki wypadek. I jak ktoś zaczepi to seryjka da mu do zrozumienia, że tak się robić nie powinno.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ja myślę, że fotograf powinien chodzić z karabinem. Tak na wszelki wypadek. I jak ktoś zaczepi to seryjka da mu do zrozumienia, że tak się robić nie powinno.
    Obstaję przy tem, że fotografowi wystarczy pistolet. Karabin niech mu nosi Szerpa (ten od statywu)!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez More86 Zobacz posta
    Odnosząc się do wypowiedzi Dominooo, którego skrytykowaliście za brak reakcji, co miał takiego zrobić?
    Był "nie u siebie", na plecach sprzęt za powiedzmy 3k-20k zł, obok dziewczyna.
    Do tego dochodzi element zaskoczenia, strach, adrenalina.
    Gdyby zareagował to w najlepszym wypadku facet by się wykręcił i udawał że nie wie o co chodzi. W najgorszym mógłby spanikować i zrobić coś nieprzyjemnego.
    Ogólnie Dominooo nic by nie zyskał. Oczywiście mógłby zadzwonić na policję, w metrze na pewno są kamery, ale zainteresowanie sprawą byłoby nikłe. Ciężko udowodnić, że ktoś usiłował cię okraść.

Jeszcze raz mówię, nie nakłaniam do bierności, ale uważam, że czasem szkoda ryzykować niepotrzebnie zdrowie. Może i duma boli, ale lepiej duma niż d..a.
    Brak reakcji był celowy w tym konkretnym przypaku. Mogłem wybrać: lutować gościa na miejscu albo odejść w bezpieczne miejsce. Wybrałem to drugie. Nie znam potrugalskiego języka, nie wiem czy angielski coś by pomógł. Jak już wspomniałem ten złodziej i tak przyrżnął głupa, że nic się nie stało. Poprostu byłem w szoku. Gdybym coś chcial mu zrobić liczyłem się z tym, że z drugiej strony mogłbym dostać bombe w ryj od jego kompana bo najczęciej nie działają sami i tak zostac okradzionym ze wszystkiego. Nie daj Boże żeby coś się stało narzeczonej.
    Pierwszy raz ktoś chciał mnie okraść z rzeczy osobistych. Najbardziej zaskakujące było dla mnie, to że zawsze portfel noszę w przedniej kieszeni, a tutaj taki zonk i koleś i tak próbuje go ukraść.
    Nie wiem jak inni co krytykują moje zachowanie mogli by zareagować, ale ja wolałem się wycofać. Wolę nie zaczynać z jakimiś obcokrajowcami.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Najlepiej mieć zawsze przy sobie gaz i w razie konieczności się obronić
    albo porządny monopod :-D
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    albo porządny monopod :-D
    Zgadza się,monopod to najlepsze rozwiązanie.
    Na monopod nie potrzeba mieć zezwolenia,
    a skutecznością dorównuje batonowi z którym może być problem,
    jak policaje znajdą.
    Mnie kiedyś w biały, zimowy dzień zahaczył jakiś kryminał od tyłu i wyjawił sekret iż " posiadam jego telefon,który niezwłocznie muszę mu oddać".
    Musiał trochę się zdziwić,bo nieco impulsywny jestem w takich sytuacjach
    ...i niestety to on musiał krzyczeć - Policja!!!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Czy Wy w ogóle mieliście kiedykolwiek jakiś kontakt z bronią palną poza oglądaniem filmów akcji, że takie bzdury wypisujecie? Broń sama w sobie bezpieczeństwa nie daje. Prędzej taki chojrak jeden z drugim zabierze wam spluwę i nafaszeruje ołowiem.

Strona 31 z 35 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów