Strona 27 z 35 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Domyślnie

Moi drodzy, to może wypowie się w tej sprawie specjalista :ja.
    Kiedyś wkurzyłem moją znajomą, i dostałem gazem po oczach.
    Byłem napruty jak świnia, a piekło tak, że o mało się nie pos@%łem...
    Było to w kolejce PKP, więc miałem dostęp do WODY, i mogłem sobie wypłukać to ścierwo z oczu, jednak i tak działało około 30 minut.. Mimo 15 minutowego płukania, miałem to nadal na powiekach, i każdorazowe przetarcie oczu powodowało jazde od nowa...
    Więc kanonier nie podniecaj się tak, że dostałeś skądś pare "policyjnych" gazów, bo gdyby te cywilne nie działały, to nikt by ich nie kupował

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skylines Zobacz posta
    ...
    Zapytałem czy to na ludzi i zwierzeta to odpowiedział jednoznacznie...na ssaki...
    "Na ssaki"...dobra i dyplomatyczna odpowiedź. Ale się pokulałem
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

może zamiast gazu "baton" ?
    odczuje go nie tylko na twarzy.
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

baton? chyba czekoladowy. byla juz dyskusja o uzyciu broni, jak Ci ktos ja odbierze to nie bedzie mial zadnych skrupolow zeby jej uzyc na Tobie z podwojna sila.

Tirti
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Co do GPS to jego skuteczność maleje w obliczu tego
    Co do róźnych patentów widziałem kiedyś takie coś fajnego - mianowicie było to wielkości paczki papierosów (trochę większe) na baterię 9V. Miało jakieś uchwyciki żeby przyczepić w miarę trwale do chronionej np. torby. z tego wystawał sznureczek (taka smycz) wczepiona do tego wtykiem typu jack- przyczepiało się tą smycz na stałe do czegoś - działało tak że jak złodziej wyrwał np. torbę to włączał się przeraźliwy sygnalizator umieszczony w tym czymś - na 99$ przypadków gość wypuszczał torbę i w szybkim tempie się oddalał kompletnie zaskoczony/ogłuszony - bo z torbą która wyje 100dB trudno wtopić się w tłum.. Nie kojarzę kto takie coś może robić / sprzedawać bo to było z 8 lat temu ale patent ciekawy

Pozdr
    Artur
    Witam, coś takiego można kupić tutaj za rozsądną cenę.
    http://www.militaria.pl/cocoon/produ...fiers=category

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

sail0r...zasada stara jak świat...nie rób drugiemu co Tobie nie miłe. Zabezpieczyć sie można i trzeba nawet, owszem, na wypadek gdyby mi sprzęt padł, twardziel się spalił, albo cuś, ale nie powinno być tak, że wydaję MOJE WŁASNE, ciężko zarobione pieniądze na drugi, albo i trzeci twardy dysk tylko dlatego bo jakiemuś draniowi przyjdzie do głowy mnie okraść. To tak jakbym poszedł do sklepu i wszystkiego kupował po dwie sztuki, bo a nuż znajdzie sie taki, któremu łatwiej będzie wpaść do mnie z wizyta i zabrać sobie co mu tam będzie potrzebne. A łapę takiemu uciąć i to przy samej dupie, może odstraszy to innych, przynajmniej niektórych. Bonku, współczuje, może uda się coś odzyskać, chociaż w skuteczność policji to nawet i ja, naiwniak, nie wierze.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tirti Zobacz posta
    Witam, coś takiego można kupić tutaj za rozsądną cenę.
    http://www.militaria.pl/cocoon/produ...fiers=category
    Dokładnie to było coś takiego.. znajomy używał i bardzo sobie chwalił - ze 2 razy chcieli "skroić" mu saszetkę i 2 razy wyrzucali po wyrwaniu mu z ręki..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

RSG 3 - polecam kazdemu. O batonach, co tu ktos proponuje, to zapomnijcie. Wszystko to co wymaga juz kontaktu bezposredniego nie ma sensu, chyba ze ktos zaprawiony w bojach.
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Domyślnie

Czytam po raz kolejny tego typu wątki i „coś” mnie zmusiło do naskrobania swoich trzech słów - nie wiem tylko czy to piątkowe trzy piwa czy sumienie.
    Rozprawiamy o gazach i temu podobnych środkach. Proszę przyznać sami przed sobą (a oszukiwanie samych siebie to już głupota) w ilu przypadkach gotowi jesteśmy podjąć próbę samotnej walki z trzema czy czterema napastnikami na raz - nie słyszy się o jednoosobowych napadach (taki złodziejaszek to w zasadzie tchórz i tylko w grupie swą moc posiada). Zanim przeczytamy o użyciu gazu itp. Pomyślmy, czy będziemy psychicznie gotowi żeby go użyć. Polecam środki odstraszające - alarmy, rozsądne nie prowokowanie złego losu oraz spacery grupowe. Nie od dziś wiadomo, że kupy nikt nie rusza. )
    Policjant to nie tylko przyrząd do wypisywania mandatów. Jak nie będziemy zaczepiani wieczorem przez policjanta "bezczelnie” śmiącego naruszać nasze dobra osobowe poprzez zapytanie o nasze dane, to zrobi to "siur". Tylko on nie będzie taki bezczelny i nie zapyta o dane, tylko elegancko zabierze aparat i portfel. Życie to rzeczywistość a nie marzenia czy ideologie.Za nowymi ideałami idą nowe ich konsekwencje, niezależnie od tego czy chcemy się z nmi pogodzić, czy nie.
    Ostatnio edytowane przez Endriusza ; 01-06-2007 o 17:57
    40D, 350D, sigma 17-70 i 70-300APO, Canon 50 1.8 i 17-85 IS USM, 430EX, Sherpa 600, Digimate III, (na spółkę z córką)

Uzależniony

Domyślnie

K***a, nie mogę tego (wątku) czytać! Pomimo tego, że dotychczas nie skradziono, ani nie zrabowano mi sprzętu foto, "noszę" w sobie takie natężenie agresji do, eufemistycznie to nazywając, amatorów cudzej własności, że jestem za tak radykalnymi rozwiązaniami jak obcinanie łapki za kradzież. Zdaję sobie sprawę, że ktoś zaraz krzyknie: populizm! No tak, ale czy normalne jest to, że kupując plecak do noszenia sprzętu foto, kierowałem się głównie tym, że model Naneu Pro Alpha dostęp do korpusu i szklarni ma "od strony pleców"? Albo to, że idąc w tzw. plener skupiam się nie na kadrowaniu, ekspozycji i "pięknych okolicznościach przyrody", tylko na tym, czy wokół mnie nie ma podejrzanych typów? Może poza tym, że trzeba by stworzyć jednolitą, przejrzystą internetową bazę skradzionego sprzętu, warto by pomyśleć o czymś takim jak lobbowanie za obligatoryjnym podawaniem przez takie portale jak Allegro, numerów seryjnych oferowanych do sprzedaży urządzeń foto (i nie tylko)? Dobra, może jestem trochę naiwny, ale to z bezsilności. Wygadałem się i trochę mi lepiej

Strona 27 z 35 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów