Strona 21 z 35 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

No dobra, skoro pomysł GPS-u odpada z przyczyn wielkości itd... zresztą on nie eliminuje samego problemu złodziejstwa, więc może do każdego zakupionego body powinien być dodawany mały kieszonkowy dezaktywator złodziei, może Colt, bo Beretta jest troszkę za duża. Można sobie pożartować, ale problem jest poważny, niestety znam go z autopsji;(

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

lepiej Glock bo można o udo przeładować gdy będziesz się bronił ręką przed napastnikiem ...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Co do GPS to jego skuteczność maleje w obliczu tego
    Co do róźnych patentów widziałem kiedyś takie coś fajnego - mianowicie było to wielkości paczki papierosów (trochę większe) na baterię 9V. Miało jakieś uchwyciki żeby przyczepić w miarę trwale do chronionej np. torby. z tego wystawał sznureczek (taka smycz) wczepiona do tego wtykiem typu jack- przyczepiało się tą smycz na stałe do czegoś - działało tak że jak złodziej wyrwał np. torbę to włączał się przeraźliwy sygnalizator umieszczony w tym czymś - na 99$ przypadków gość wypuszczał torbę i w szybkim tempie się oddalał kompletnie zaskoczony/ogłuszony - bo z torbą która wyje 100dB trudno wtopić się w tłum.. Nie kojarzę kto takie coś może robić / sprzedawać bo to było z 8 lat temu ale patent ciekawy

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

wiem że takie coś stosuje się również do ochrony motocykli, nakręca się to na tarcze hamulcową, sam slyszałem kiedyś efekt, dość przenikliwy dźwięk.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

jeżeli chodzi o motocykle to jest to porostu blokada tarczy/kola z alarmem ruchu niektórzy tez stosują do motorów Linke bezpieczeństwa czyli ze jak cie wywala z motoru na światłach czy cos to wypada "kluczyk" na gumowej sprężynce co daje odcięcie zapłonu
    a wracając do tematu
    jest możliwość do torby wrzucenie GPS nadajnika
    ma sie przy sobie palmtopa i można obrazu zlokalizować torbie ale sprzęt ten kosztuje trochę kiedyś takie widziałem za 1500dolarow
    jak tak wszyscy opowiadacie historyjki to tez opowiem lecz nie chcieli mi ukraść aparatu bo jeszcze takowego nie posiadam ;p
    wiec
    Kiedyś jadę rano do szkoły tramwajem (2 wagon sam koniec) siedzę na wolnym miejscu i czytam książkę z historii bo miąłem zaliczenie bardzo ważne
    Podchodzi do mnie jakiś typ mówi "siemka" i wyciąga rękę
    patrzę na niego a tam helup i mowie siema i dalej zaczynam czytać on mi cos tam mówi pyta się co robie itd ja go olewam i próbuje się skupić a on żebym sobie wzioł działeczkę to się wyluzuję ja tam mu odpowiadam lekki śmiech i mowie jasne tak żeby rozluźnić atmosferę bo wiedze ze biedzie chciał kasę albo cos w tym stylu
    3 przystanków po tym helupie grupka chłopaków z jakieś inne szkoły
    hellup się mnie zapytał czy to moi znajomi a ja zrobiłem błąd i powiedziałem ze nie
    on do nich cos tam krzyczy i odraz się odwraca do mnie i mówi :"teraz będziemy mówić ciszej , bo przez takich jak ty miąłem juz parę sytuacji niemiłych "
    to ja wstaje ręce w kieszeń żeby znaleźć juz cos ciężkiego ten nagle wyjmuje strzykawkę z jakimś gównem w środku (naszczepcie na igle było nałożone zabezpieczenie ) a ja znalazlem telefon w kieszeni kurtki 3310 naprawiałem koleżance wyświetlacz i pytam sie ten chcec ?
    "taK"
    to ja zamach i mu w morde tym telefon nie ważne ze go rozwaliłem (wyświetlacz )ale on Sie złożył (jak to helup)
    to ja po policje oni go zabrali okazali sie ze w strzykawce miął działkę .... ;/
    i się spóźniłem na zaliczenie ale jak wszedłem do sali z policjantem i powiedzieli mojemu historykowi dlaczego sie spóźniłem to mnie dopuścił i nawet dostałem lepsza ocenę bo on tez nie znosi drechów, na obozie integracyjnym w zakopanym przyczepili się do naszych dziewczyn to on wstano z nami w ich obronie i sie napierdala ...
    sorrka ze tak długo ale krócej sie nie dało;p
    Ostatnio edytowane przez kula ; 03-12-2006 o 22:18 Powód: mój błąd a co do polskiego to mam problemy i problemy z literka u, f, g

butters
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kula Zobacz posta
    jezeli chodzi o motocykle to jest to poprostu blokada tarczy/kola z alarmem ruchu niektorzy tez stosuja do motorow linke bezpieczesnsta czyli ze jak cie wywala z motoru na swiatlach czy cos to wypada "kluczyk" na gumowej sprezynce co daje odciecie zaplonu
    a wracajac do tematu
    jest mozliwosc do torby wrzucenie GPS nadajnika
    ma sie przy sobie palmtopa i mozna odrazu zlokalizowac torbe ale sprzet ten kosztuje troche kiedys takie widzialem za 1500dolarow
    jak tak wszyscy opowiadacie historyjki to tez opowiem lecz nie chcieli mi ukrasc aparatu bo jeszcze takowego nie posiadam ;p
    wiec
    Kiedysc jade rano do szkoly tramwajem (2 wagon sam koniec) siedze na wolnym siedzonku i czytam ksiazke z histori bo mialem zaliczenie bardzo wazne
    Podchodzi do mnie jakis typ mowi "siemka" i wyciaga reke
    patrze na niego a tam helup i mowie siema i dalej zczynam czytac on mi cos tam mowi pyta sie co robie itd ja go olewam i proboje sie skupic a on zebym sobie wziol dzialeczke to sie wylozoje ja tam mo odpowiadam lekki smiech i mowie jasne tak zeby rozloznic atmoswere bo widze ze bedzie chcial kase albo cos w tym stylu
    3 przystatnko po tym helupie gropka schopakow z jakies inne szkoly
    hellup sie mnie pyta czy to moi znajomi a ja zrobilem blad i powiedzialem ze nei
    on do nich cos tam krzyka i odrazu sie odwraca do mnie i mowi :"teraz bedziemy mowic ciszej , bo przez takich jak ty mialem juz pare sytulacji niemilych "
    to ja wstaje rece w kieszen zeby znalesc juz cos ciezkiego ten nagle wyjmoje strzykawke z jaakims gownem w sirodku (naszczescie na igle bylo nalozone zabezpieczenie ) a ja znalazlem telefon w kieszeni kurtki 3310 naprawialem kolezance wyswietlacz i pytam sie ten chcec ?
    "taK"
    to ja zamach i mo w morde tym telefon nie wazne ze go rozwalilem (wysiwetlacz )ale on sie zlozyc (jak to helup)
    to ja po policje oni go zabrali okazali sie ze w strzykawce mial dzialke .... ;/
    i sie zsoznilem na zaliczenie ale jak wszedlem do sali z policjantem i powiedzieli mojemu historykowi dlaczego sie spoznilem to mnie dopuscil i nawet dostalem lepsza ocene bo on tez nie znosi drechwo, na obozie integracyjnym w zakopanym przyczpieli sie do naszych diewczyn to on wstanol z nami w ich obronie i sie napierdala ...
    sorrka ze tak dlugo ale krocej sie nie dalo ;p
    powodzenia na języku polskim

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Talking

Cytat Zamieszczone przez butters Zobacz posta
    powodzenia na języku polskim
    LOL...

theremin
    Guest

Domyślnie

Sorry za OT, ale ja się zastanawiałem co (kto?) to jest ten "helup" z postu Kuli...

przy poszukiwaniu odpowiedzi znalazłem forum, jakie dzieci neo zbudowały na podobnym engine jak CB:

http://forum.dziwnetabletki.com/view...er=asc&start=0

no comments...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Helup jest to osoba którą pali crack i ogólnie bierze różne używki ale wyróżnia ja to ze pali crack
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wprawdzie nie mialem zadnej sytuacji w ktorej ktos mnie zaczepil w trakcie fotografowania i chcial zabrac aparat czy cos podobnego ale zainteresowal mnie fragment o noszeniu ze soba noza i straszeniu nim potencjalnych napastnikow.

Panie i Panowie tak sie sklada ze ta rada policjanta to za przeproszeniem straszna bzdura swiadczaca przede wszystkim o braku wyobrazni. Tak sie sklada ze tematyka nozowa interesuje sie od lat (wiecie takie zboczenie polegajace na kupowaniu i uzywaniu nozy w cenie dobrych obiektywow). Nosze tez ze soba noz przy czym jedynie w celach uzytkowych (taki zawod).

Prawda jest taka ze wyciaganie noza przy napastniku to wyrazne proszenie sie o jeszcze wieksze klopoty. I to nawet nie dlatego ze on moze miec wiekszego i lepiej nim operowac. Co w przypadku kiedy okarze sie ze Wasz kozik nie odstraszy nikogo ... uzyjecie go ? Efektem ugodzenia nozem jest szok pourazowy majacy czesto gorsze skutki niz sama rana. Jesli ktos z Was byl ofiara takiego szoku (niewazne w jakiej sytuacji) wie ze do omdlenia jest albo bardzo blisko albo czlowiek mdleje. Adrenalina oczywiscie jest w stanie zlagodzic skutki ale co jesli nie pomoze. Facet pada Wy uciekacie on wykrwawia sie na smierc a Wy idziecie do pierdla. Gorzej jak sytuacja jest odwrotna ... nieumiejetnie uzywacie noza ... napastnik Wam go zabiera dostajecie cios on ucieka a Wy wykrwawiacie sie. Jeden z trenerow walki nozem pisal ze jesli wyciaga sie noz na ulicy to tylko po to zeby zabic ... nie ma sie co nastawiac na inne rozwiazanie.

Nie jestem guru w tych sprawach ale jesli ktos mysli na powaznie o kupieniu sobie noza i noszeniu go dla postrachu to zapraszam do archiwum portalu budo.net.pl gdzie takie dyskusje pojawialy sie wielokrotnie. Poczytacie troche i od razu sie Wam odechce nozy, batonow itp. Nie ma to jak pozadny gaz ktory umozliwia szybkie oddalenie sie i unikniecie bijatyki.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 21 z 35 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów