Strona 17 z 35 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hmm... to może i ja coś dopowiem w tym temacie... Mi kuzyn policjant powiedział że jak wychodze gdzieś z aparatem to powienienem mieć ze sobą...nóż. Ciekawe stwierdzenie w ustach "struża prawa".. ale cóż-od tej pory kiedy opuszam dom z aparatem zawsze cos ostrego spoczywa w kieszeni.
    A teraz taka mała historyjka:
    Byłem niedawno z koleżanką w parku-ot, takie jesienne portrety. Minęło kilka minut i przypomniało mi się że...zostawiłem torbę ze wszystkimi szkłami na ławce...(wiem, jestem kretynem, ale tak zajęła mnie sesja ) Momentalnie obany zimnym potem idę z przeczuciem stwierdzenia że torba już zmieniła właściciela... Podchodze do ławki... oczywiście torby nie ma.. Ale zza winkla wychodzi w pewnym momencie 3 dresów. Łysi, wysocy, szerocy... Już miałem spie**ać stamtąd w obawie przed stratą i apartatu, ale nagle jeden krzyczy: "ej..k**wa, to nie twoja torba? No bo k**wa widzieliśmy jak robisz jej zdjęcia to ci ją k**wa nieśliśmy zanieść bo ją k**wa zostawiłeś na ławce debilu..." Przyznam, że było to jedno z dziwniejszych przeżyć w moim krótkim, 17letnim życiu... A jaki morał tej historii? Cuda się zdarzają...
    Choć teraz zakupiłem taki czujnik, że jak oddale się od torby na dalej niż 5m to zaczyna wyć alarm
    pzdr

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avic Zobacz posta
    Choć teraz zakupiłem taki czujnik, że jak oddale się od torby na dalej niż 5m to zaczyna wyć alarm
    W torbie czy w Tobie wyje?
    Fajna sprawa, gdzie można takie coś kupić i jak wygląda? O co pytać, czego szukać w ogóle?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    ... włamali mi się do domu w Andrzejki 3 lata temu - byłem wtedy z moją narzeczoną. Od tego czasu nie mam w pełni sprawnej prawej ręki - stanąłem w jej obronie i dostałem nożem - uszkodzone nerwy przedramienia, 2 lata rehabilitacji i leczenie... - mam grupę inwalidzką.

...ale gość już też nic takiego nie zrobi - będzie do końca życia pił przez słomkę i prosił aby ktoś mu pomógł się podetrzeć.
    Moim zdaniem takie przypadki powinni nagłośnić w ogólnopolskiej prasie, radiu i TV conajmniej w równym stopniu, jak ostatni wypadek w kopalni Halemba.
    Wprawdzie ten skur..syn o którym piszesz najprawdopodobniej faktycznie nic już nie zrobi, ale gdyby to zostało odpowiednio nagłośnione, tak aby o podobnych przypadkach wiedział cały kraj, to każdy następny, potencjalny skur..syn by się trzy razy zastanowił, gdyby wiedział, co go może spotkać
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    ...ale gość już też nic takiego nie zrobi - będzie do końca życia pił przez słomkę i prosił aby ktoś mu pomógł się podetrzeć.
    A to dziwne, ale wielce pozytywne!
    W naszym kraju bowiem zwykło się karać tych napadniętych, czyli według naszego prawa, powinieneś siedzieć.
    Gratuluję (odwagi i... szczęścia)!

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam pytanie do nielicznie odwiedzajacych to forum kobiet. Bo jakos jeszcze nikt mnie nigdy nie zaatakowal wprost, nie probowal wyrwac sprzetu itp. Ani nawet portfela. I zaczynam obrastac w niebezpieczna pewnosc siebie i wloczyc sie po roznych zakamarkach, gdzie nie powinnam.
    Tak wiec pytanie brzmi: czy zostalyscie kiedykolwiek napadniete, wyrwano wam sprzet itp?

(Nie chodzi mi o kieszonkowcow, tylko o rozboj. Bo juz raz nie dwa nie piec zostalam okradziona przez kieszonkowca, kiedys nawet nosilam list do zlodzieja w portfelu:> Ale od kilku lat juz bardzo uwazam na takie akcje i szczesliwie im uchodze)
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 26-11-2006 o 16:49
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Na kieszoknkowców jest tzw. angielski sposób tzn haczyki wedkarskie poprzyczepiane wokól kieszeni
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Na kieszoknkowców jest tzw. angielski sposób tzn haczyki wedkarskie poprzyczepiane wokól kieszeni
    Sposób dość ciekawy, ale co jak sam bedziesz chciał sięgnąć do kieszeni, albo jak krzywo usiądziesz w autobusie
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zasada pierwsza - jesteś sam a ich dwóch to po prostu uciekaj.
    Jeżeli się nie da a widać że "coś" będzie to - tutaj zasada numer dwa - wal pierwszy.
    A z tym nożem (jakby ktoś go na mnie wyciągnął) to bardzo by mi ułatwiło, jest podstawa prawna do użycia czegoś mocniejszego . Ważne jest też jak się człowiek zachowuje i co mówi. Trzeba być pewnym siebie i iść na całość. Najlepiej znać klimat ulicy i wiedzieć co, kto, gdzie i o której może wejść. A jak można to chodzić po dwóch w niebezpieczne miejsca.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jeśli chcecie focić ciemne zaułki, to polecam sobota(albo niedziela) rano, ok. godz. 10. Wtedy jeszcze wszyscy śpią po piątkowych(jeśli niedziela, to sobotnich) imprezach i w tych najniebezpieczniejszych miejscach jest w miarę spokojnie. Sam tak chodzę z kolegą prawie co tydzień w sobotę na Warszawską Pragę, odwiedzamy tam najgorsze menelownie i jeszcze jesteśmy cali i zdrowi i sprzęt mamy. Co do zmiany paska w aparacie, to ja go poprostu zakładam odwrotnie-napisem "Canon EOS Digital" do środka.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Miałem już różne zdarzenia z Policją i amatorami sprzętu foto.
    Kiedyś fociłem niedaleko elektociepłowni Wybrzeże na Wiślince w Gdańsku, podjechał radiowóz, wylegitymowali, pogadali i poinformowali, że gdybym poszedł 500 m dalej to musieliby mnie spisać i nie byłoby wesoło ale w tym miejscu to mi potowarzyszą aby nic mi się nie stało.

We Wiedniu wraz z wtedy jeszcze z nażeczoną pojechaliśmy w nocy na stare miasto fotografować, nikt nie zaczepiał, nie robił podchodów mimo, że np. przed ratuszem nie było nikogo. Co innego przed katedrą Św. Stefana, gdzie jest mnóstwo ludzi. Szkoda, że u nas tak bezpiecznie nie jest.
    W Warszawie za to umawiamy się zawsze w kilka osób, wówczas jest spokojnie. Chociaż kiedyś poszedłem wraz ze Stratusem na Starówkę po burdach Legii, fajnie było ale miałem trochę strachu.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 17 z 35 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów