Cytat Zamieszczone przez rotek
Jak mi wyczyścili mieszkanie to zdecydowałem się na psa (żona nie zgodziła się na kupno broni ),
Nie rób sobie nadziei, że posiadanie broni zwiększy Twoje bezpieczeństwo - w sytuacji kryzysowej i tak nie zrobisz z niej takiego użytku, jak sobie zakładasz teraz, na spokojnie. Jak przychodzi co do czego, to 99% posiadaczy broni nie jest już takimi Chuckami Norris'ami, jak planowali :-) A do tego kretyńskie polskie prawo, które może w jednej chwili zrobić "tego złego".
A co do psa, to bardzo dobry pomysł :-) Mój pies waży 120 kg i jest rozmiarów cielaka :-) Wprawdzie to rasa uchodząca za łagodną (bernardyn), ale pozory mylą :-) Poza tym jak zostawię psa w otwartym samochodzie, to choćby na siedzeniu leżał 1DsMkII i wszystkie L'ki świata, to jestem pewien, że nikt przy zdrowych zmysłach po to nie sięgnie (już taki jeden próbował w zeszłe wakacje podprowadzić nam rower z działki, to skończył szukając rękawów i nogawek w promieniu 100 m - a pies i tak zachował się bardzo uprzejmie i nie zaserwował mu ran szarpanych :-) )