Pokaż wyniki od 1 do 10 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Historia prawdziwa - mój kolega wracał do domu, pod domem napadło go trzech dresów - zabrali mu mp3 playera i kase. Kumpel szybko pobiegł po ojca i obaj poszli ich szukać - znaleźli ich na biosku, skuli im mordy. Jak dresy uciekali do zostawili skuter. Kumpel wrócił do domu z ojcem. Po 30 min była u niego w domu policja z tymi dresami - było to rok temu, a kumpel do tej pory ma sprawy o pobicie i kradzież skutera (kumpel ma 16 lat). I gdzie tu logika ?

Swoją drogą (nie wiem, moze to będzie śmieszne, moze nie) historia napaści Jako iz myslałem ze moje osiedle jest bezpieczne więc sie nie bałwem chodzic z aparatem. Pewnego dnia jakoś brudas obczaił ze robie zdjęcie, zaczął mnie gonić, a jako iz nie było gdzie uciekać postanowiłem działać - mam troche powyzej 170 cm i mam 17 lat. Jak sobie pomyslałem ze ktoś mi chce ukraść mojego 350D, na którego zbierałem 2 lata to az sie we mnie gotowało. Kolo mnie dopadł i mówi zebym wyskakiwał z kasy, komorki i aparatu - jedyne co mi do głowy wpadło to udawać niezrównoważonego psychicznie Zrobiłem duże oczy, nie mrugałem. Wyciągnąłem nóz z kieszeni, otworzyłem go i zacząłem sobie jeździć ostrzem po lewej ręce (cały czas patrzyłem głebokim wzrokiem na typa). Typek sie bardzo zdziwił. Cały czas jeździłem nożem po ręce, coraz szybciej. Zapytałem sie czy chce komórki on ze mam mu dać. Uważnie go obserwowałem, patrzył cały czas na nóż. Zacząłem jeździć nożem po mojej nodze (zyskując na czasie i odwracając uwagę) Zacząłem sięgać powoli do kieszeni (on patrzył na nóż - bał sie zaatakować) Chwyciłem gaz w rękę, przygotowałem się di wyjącia ręki, i powiedziałem to masz i wypsikałem mu gaz prosto w twarz. Potem kopniak w krocze i lota - i tak ocaliłem Canona. Swoją drogą, jadę do Londynu na wakacje i nie wiem czy nie będę ryzykował aparatem w torbie lowepro...
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 17-05-2006 o 23:33

Uprawnienia umieszczania postów