Strona 6 z 35 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    malo tego
    jedziesz sobie droga. widzsz stragan z owocami i warzywami
    stajesz. a tu nikogo nie ma.
    wszystkie produkty maja cene i sa popakowane po 1 - 5 kg
    stoi sobie koszyk do ktorego wrzucasz naleznosc
    bierzesz towar i jedziesz

wyobrazasz to sobie w polsce?
    Pod*******ili by owoce, wage, drobne pieniadze, puste torby to pakowania, a to czego by sie nie dalo zabrac, to by roz*******ili w drobny mak. Sorry za slownictwo, ale mi kiedys ukradziono komputer, na szczescie wiekszosc danych byla gdzies skopiowana, to wiem co to znaczy. A do tego jeszcze policja. Rece opadaja do samej **** z zalu. Byly dwie ekipy. Druga z psem do topienia!! ALe niestety pierwsza wlazla w zabloconych butach, a slady na siwezym sniegu pod rozwalonym oknem doszczetnie zadeptala. No comments.
    Na umozenie sledztwa czekalismy miesiac.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    masz racje
    moj ojciec i brat mieszkaja w szwecji
    ludzie tam na ulicy zostawiaja rowery i jak wracaja to te rowery ciagle stoja
    domy otwarte zostawiaja jak jada do skelpu po zakupy
    na parkingu przed marketem zostawiaja otwarte auta
    i nic nie ginie

malo tego
    jedziesz sobie droga. widzsz stragan z owocami i warzywami
    stajesz. a tu nikogo nie ma.
    wszystkie produkty maja cene i sa popakowane po 1 - 5 kg
    stoi sobie koszyk do ktorego wrzucasz naleznosc
    bierzesz towar i jedziesz

wyobrazasz to sobie w polsce?
    W kraju na który się powołujesz przez wieki złodziejom obcinano ręce...
    Niby szaleństwo ale może metoda?....
    Mnie na zdjęciach (tfu) k o l e d z y rąbneli sprzęt....
    No - nie chcę uogólniać - motocykliści.
    Ale złodziejstwo jest porażające siła bezmyślności.
    Ostatnio wybili mi w aucie dwie boczne szyby i zbili czołową by "dziabnąć" radio.Szkód za prawie 2000 - radio - wstawili DO KOMISU w mojej miejscowości..Śmiać się czy płakać?...Ale najbardziej wq...jące jest to że Niebieskie Anioły ukręciły łeb sprawie bo: cytuję - nic się nie stało (w sensie niskiej szkodliwości - radio dostałem) a to młodzi ludzie z dobrych rodzin i to by im mogło zaszkodzić...Bolesna w 100% prawda.
    Ale - złodziejstwo jest ..internacjonalne.Tylko - podejście ludzi i służb jest różne.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Bzdurą jest twierdzenie, że Polska jest wyjątkowa jeśli chodzi o złodziei. Każdego kto tak twierdzi zapraszam do Katanii na Sycylii - toż to raj dla złodziei, a kieszonkowców przede wszystkim.
    ...D O K Ł A D N I E.....
    Mówi się: zobaczyć Neapol i umrzeć...**** Jasiu!Zobaczyc i przezyć!Tam to dopiero "robią"!!!Stajesz z aparatem w łapie i: ktoś cię potrąca z tyłu, odruchowo odwracasz sie do tyłu i nagle tracisz czucie w łapie trzymajacej aparat - inny śmignął cię stalowym batem po łapie a jeszcze inny (pasażer mopeda!) wyrwał ci aparat który puściłeś z bólu....i nagle wokoło jest pusto i nikt nikogo nie widział...
    Więc - nie Polska to specjalność.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hekselman-nie widzę potrzeby wybierania się na Sycylię żeby zostać okradziony na ulicy-wystarczy przejechać się na warszawską Pragę (a zresztą to dotyczy całej stolicy) nawet w ciągu dnia i od razu tracisz to co masz na widoku wartościowego...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ursyniak
    hekselman-nie widzę potrzeby wybierania się na Sycylię żeby zostać okradziony na ulicy-wystarczy przejechać się na warszawską Pragę (a zresztą to dotyczy całej stolicy) nawet w ciągu dnia i od razu tracisz to co masz na widoku wartościowego...
    tego się własnie obawiam...
    ale jestem dzielny i nie dam się za Chiny

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Okradli cie za kazdym razem jak byles na Pradze czy tak tylko powtarzasz z palca wyssane legendy?
    Moja dziewczyna tam mieszka (Jagiellonska, Zabkowska, Targowa i te okolice - centrum Pragi Polnoc 8) ), bylem u niej wiele razy, wiele razy z aparatem, zawsze z komorka i portfelem i... jakos nadal mam to co mam. Ba! Niektorzy tam nawet jezdza na zakupy - samochodem! Z pelnymi portfelami! (do Centrum Wileńska).
    Stereotyp warszawskiej Pragi to bujda, choc prawda ze kreci sie tam menelostwo i nie ma co sie szwendac po zakamarkach i bramach ale tak moze byc wszedzie - odrobina rozsadku i instynktu samozachowawczego pozwoli ci ogromnie zmniejszyc ryzyko utraty sprzetu, niezaleznie czy na Sycylii czy w Warszawie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak się składa że jak dotąd nie zostałem ograbiony, nie licząc utraty samochodu z Grenadierów (nieopodal komisariatu)
    Stereotyp stereotypem ale nie wydaje mi się że chodzisz ze sprzętem zawieszonym na szyi po Szwedzkiej, Wileńskiej, 11 listopada, lub choćby Środkowej.
    Co do jazdy samochodem to zdarza się że jak stoisz na światłach to albo podleci jakiś typ i wybije Ci szybę -ot tak dla zabawy, albo wyjmie przy okazji coś co masz na fotelu obok.
    W naszym kraju ze względu na sytuację ekonomiczną wszędzie jest zagrożenie utraty czegoś materialnego...
    Złodziei sporo, sądy zawalone procesami, więzienie przepełnione...

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Tak się składa że jak dotąd nie zostałem ograbiony, nie licząc utraty samochodu z Grenadierów (nieopodal komisariatu)
    Stereotyp stereotypem ale nie wydaje mi się że chodzisz ze sprzętem zawieszonym na szyi po Szwedzkiej, Wileńskiej, 11 listopada, lub choćby Środkowej.
    Co do jazdy samochodem to zdarza się że jak stoisz na światłach to albo podleci jakiś typ i wybije Ci szybę -ot tak dla zabawy, albo wyjmie przy okazji coś co masz na fotelu obok.
    W naszym kraju ze względu na sytuację ekonomiczną wszędzie jest zagrożenie utraty czegoś materialnego...
    Złodziei sporo, sądy zawalone procesami, więzienie przepełnione...

spokojna glowa - mister-minister '0' Ziobro wszystkiemu zaradzi
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec

Domyślnie

Jak to czytalem to az mnie zmrozilo.
    Najbardziej ze wszystkich glupot, ktorych czlowiek sie dopuszcza, to wkurza mnie wlasnie zlodziejstwo.
    Publiczna chlosta albo ucinanie rąk, palców. Bede ZA.
    Az sam sie boje do czego bylbym zdolny jakbym dorwal takiego zlodzieja. Brrr
    Canon Rulezzz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ze sprzetem zawieszonym na szyi nie chodze praktycznie nigdy - nie jestem turysta . Sprzet mam na szyi/w reku tylko w miejscu focenia, pomiedzy kolejnymi ujeciami.
    Wygoda i bezpieczenstwo.
    Ale z torba pelna sprzetu wiele razy juz sobie dreptalem po Pradze jak i po Warszawie bez obaw. Nie dajmy sie zwariowac.

Strona 6 z 35 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów