Strona 1 z 35 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie Uwaga Złodzieje !!!

nawet nie wiecie jak sie wqrviam jak czytam posty o tym ze komus cos ukradli
    az rece zaczynaja mi latac. i wcale teraz nie zartuje.

okradziono mnie... juz nie wiem ile razy. i jak bym dorawal takiego sukinkota
    to bez skrupolow bym zabil. SERIO. wiem ze zaraz odezwa sie glosy ze to przesada ze to przemawia przezemnie materialista, bla bla bla...
    niech nie wypowiada sie nikt kto nie przezyl takiej sytuacji.
    a kto przezyl wie o czym mowie

nie chodzi o kwesitie matrialna, (chodz to tez cholernie boli)
    a bezsilnosc jaka czlowieka ogarnia. ktos po chamsku wszedl w wasza prywatnosc i ja roz*******i w drobne kawalki.

wyobrazcie sobie ze wchodzicie do mieszkania
    a tu wszystko porozpierniczane. ubrania powywalane z szafy
    kwiaty powyrywane z doniczek, ziemia z kwiatow powdeptywana w dywan,
    swiece, plyty i rozne drobiazgi
    ksiazki pozrzucane z polek i wdeptane w to bagno (az nie moge pisac o tym pisac)

u dziecka w pokoju przewrocna polka z ksiazkami na ktorej stalo akwarium
    zabawki dziecka zdeptane brudnymi od ziemi z kwiatow buciorami, a jego ubrania rowniez w tym syfie upaprane
    nawet kuchni nie oszczedzili.
    z kazdej polki na ktorej cos stalo i za czym moglo sie cos ewentualnie ukrywac,
    czy to pokoj sypialnia czy kuchnia zostalo zgarniete na ziemie

wyobrazcie sobie wchodzice do mieszkania ktore dotychczas wydawalo sie byc wasza twierdza, przystania, prywatnym miejscem
    i stwierdzacie to byla zludzenie. widzice ze jakis parszywy s****iel, zniszczyl ta cala prywatnosc w ciagu 15 minut
    widok zdeptanych pamiatek, ktore znaczyly cos tylko dla was bo tylko wy wiazaliscie z nimi jakies wspomnienia
    potrafi wycisnac lzy z najwiekszego twardziela.

ja sie rozryczlaem bo nie wytrzymalem tej bezsilnosci i wscieklosci ktore mna targaly.

wszyscy budujemy sobie taka sztuczna otoczke ze jestesmy bezpieczni w swoich domach, ze tam nam nic nie grozi
    ale ja przekonalem sie ze to bzdura. zdarzenia jakie ogladamy w tv czy czytamy o nich w gazetach wydaja sie odlegle
    a kazdego z nas moze to spodkac.

tym razem skradziono mi komputer (bardzo drogi) ale wieksza wartosc mialo to co bylo na dyskach
    monitor (bardzo drogi) sprzet hifi i troche bizuteri
    sprzetu foto nie ukradziono bo mialem go w domu na wsi.

zdazenie opisane wyzej mialo miejsce jakies 2 miesice temu.
    a wczesniej skradziono mi komputer z samochodu, tak jak Auwo zostwilem go na 15 minut a bylem od niego jakies 4m
    dwa rowery (to jest historia w ktora nikt nie wierz - kiedys o tym napisze)

DLA ROZLUZNIENIA SYTUACJI

bo zrobilo sie torche smutno
    napisze o tym jak skradziono mi NIKONA i cala torbe filmow.

wczesnym rankiem jechalem pociagiem do torunia. dostalem zlecenie - mialem zrobic jakis reportaz na jakim zjezdzie hobbystow
    wybralem przedzial w ktorym siedzila starsza pani. a ze bylem zmeczony noca ktora wlasnie sie konczyla to usnalem na troche.
    poprosilem wczesniej starsza pania zeby mnie obudzila jak ktos wsiadzie do przedzialu i zeby zwrocila uwage na moja torbe.
    staruszka wygladala na poczciwine. mowila ze nie usnie bo codziennie rano wstaje o piatej gdyz spac nie moze. taki wiek.
    no i zasnalem. torba pod reka. w srodku nikonf90x dwa zumy, dwa stale szkla. i z 20 filmow. ( o cyfrze wtedy nawet nie marzylem )
    dworzec torun. babcia mnie budzi.
    przecieram oczy i czuje jak zaraz puszcz mi wszystkie zwieracze. nie ma torby. (duza zwykla podrozna, zadna tam Lowepro czy takie tam)
    pytam babci - GDZIE JEST MOJA TORBA.
    a babciusia spokojnie ze koledzy moi przyszli i powiedzieli jej zeby mnie nie budzic.
    ze chca tylko z torby wziac swoje piwko i ze to zemna ustalili, bo to wogole ich torba.
    jacy koledzy? - pytam ja wkurzony
    - wie pan tacy podobni do pana byli, (jestem łysy) tylko szaliki mieli takie zielone wszyscy
    bo pan tez kibic prawda?

no i tak definitwynie skonczyla sie moja przygoda z nikonem.

pozdrawiam wszystkich

i na koniec prosba

zanim kupisz cos kradzionego pomysl sobie jak ty bys sie czul na moim albo Auvo miejscu.

(wiem moralizuje)

przepraszam za bluzgi
    ...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

ja pier**le co sie w tej Polsce dzieje
    bonk, wspolczuje

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

W Polsce? tak jest od czasu jak jeden homosapiens posiadł coś czego nie miał inny homosapiens. Polska nie jest ani w lepszej ani tym bardziej w gorszej sytuacji pod tym względem niż reszta świata. Ludzie są tylko ludźmi. Nie znaczy to oczywiście że popieram kradzież w jakimkolwiek wymiarze.

pzdr

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

masz rację o prawach przestępców pisują ci, którzy nie padli ich ofiarami. I nie chodzi tu tylko o złodziei, ale wszystkich, którzy naruszają czyjąś godność, dobra materialne, czy intelektualne..
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ja od czasu zakupu 350D mam w kieszeni noz - nie wiem czy w ostatecznosci go uzyje ale sama swiadomosc mnie uspokaja.
    Mysle tez nad czyms powazniejszym - choc podobno narzedzie obrony musi byc adekwatne do narzedzia ataku - mam to w dupie.

przy okazji pytanie - jak to jest z ubezpieczeniem sprzetu foto.

wspolczucia bonk

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw
    W Polsce?
    Witam - w wątku Auwo napisałem, że też miałem już 3 włamania do studia
    Problem dotyczy nie tylko Polski. Przytoczę jeden post z forum Fredmiranda, autor mieszka w USA:
    "Folks,

After living in my house for thirty years and accumulating Canon L glass over the past four or five years, my house was broken into Sunday night while my wife and I slept. Among the stolen items were two camera bags filled with my 10D, 20D, battery grips, all my lenses, my 580EX and 550EX flashes and 16GB of compact flash cards. Yes, I am sick to my stomach.

My reason for posting is to ask for the website to list stolen items, although by now, my lovely equipment is gone, traded for either sex, drugs or both.

Now that I have absolutely NO Canon digital DSLR equipment, any recommendations for camera replacement? Another tried and true 20D, an untried new 5D, a 1D MKII, or, forgive me, a Nikon? Currently I am an avid photographer (amateur) who loves digital and was thinking of turning semi-pro after retirement in just over two years. I photograph wildlife on Cape Cod, family weddings (in addition to the Pros) and vacation trips, the latest being a cruise to Alaska.

Thanks.

Alan

Canon A2E
    Canon FT-QL with 1.4 lens (kind of dates me)
    Canon A-1

Canon 10D & Battery Grip (With no grip problems)

Canon 550EX
    Canon EF 17-40mm f/4L
    Canon EF 70-200mm f/2.8L IS
    Canon EF 24-70mm f/2.8L
    Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS

Canon 20D & Battery Grip (with all the Forum listed problems, i.e. battery indicator, flexing)

Canon 580EX
    Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS
    Canon EF 50mm f/1.4
    Canon EF 300mm f/4.0L IS"

Jak to przeczytałem pod koniec września, to żal mi się chłopa zrobiło
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

O k*wa, ja p*dole. Ale jak ma być w kraju, gdzie pobicie napastnika kończy się zamknięciem nas w areszcie i oskarżeniem z urzędu o przekroczenie obrony koniecznej. Przecież to może człowieka rozp**lić do kości..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Domyślnie

Może i w Polsce kradną jak na całym świecie, ale sądy albo nie zamykają złodzieji albo ich szybko wypuszczają. Bonk nie wiem jak cie pocieszyć - tragedia straszna, ale pomyśl sobie, że dobrze, że nikogo nie było w domu, bo kto wie co by wtedy Ci gnoje zrobili. Pozdrawiam gorąco i trzymaj się

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    tym razem skradziono mi komputer (bardzo drogi) ale wieksza wartosc mialo to co bylo na dyskach

stara jak świat zasada... 2 kopie bezpieczeństwa i każda z nich w zupełnie innym miejscu....
    S45 user

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Bonk, dzięki za ten post. Dość drastycznie to opisałeś, aż się włos jeży na głowie. Pokażę żonie, może jej się nieco ostudzą nostalgiczne zapędy związane z powrotem do kraju :-?

Strona 1 z 35 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów