Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja? Jesli zdarzy sie, ze bede wracal do Polski, to wiekszosc stopki idzie do Zyda.
    tzn gdzie??? bo jakoś nie mogę zatrybić

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    porypane to spoleczenstwo nasze. od razu przypominaja mi sie przypadki,ktore ostatnio mialy u nas miejsce (nie bylo mnei przy tym, czytalem w gazecie).
    godzina 15, pelny autobus - kilku kretynow malo nie zabilo chlopaka niewiadomo za co i zaden 'mezczyzna' sie nie ruszyl,zeby mu pomoc.chlopak plakal i blagal o pomoc i litosc. ktos wmowi mi,ze jechaly same staruszki? nonsens.
    ludzie daja przyzwolenie bandytom na ulicach swoja ignorancja, dlatego nawet 15-letni gowniarz sie nie boi. zadne prawo nie zmieni sytuacji, jesli my sami nie zmienimy swojej mentalnosci.
    ogólnie ten temat należy do tematów typu 'rzeka'
    każdby ma dużo do powiedzenia w tej sprawie.
    wczoraj nasłuchałem się dosyć dużo opowieści o autobusie 175, o pradze, o dresach, o tym że nawet kobieta z wozkiem nie może czuć się bezpieczna, o tym, że nie warto reagować w autobusie/tramwaju/metrze jak zauważymy że ktoś kogoś 'robi' .
    smutne ale prawdziwe...

wszystko to wydaje się dziać jak gdbyby na legalu; tzn podchodzi do Ciebie >2 dresów i krótka gadka - oddajesz telefon/kase.

wyjście masz w zasadzie jedno: spier*** bez przed siebie; jeśli masz gdzie.

to tyle.
    zycze sobie jak najmniej takich sytuacji. nie wyobrazam sobie spierdykac z gratami na plecach po mieście którego nie znam...

ISTOTNE SŁOWA: żadne prawo nie zmieni sytuacji, jesli my sami nie zmienimy swojej mentalnosci

ale ja nie wierzę że to sie zmieni tzn ta nasz mentalnosc...
    nie broni nas żadne prawo i z tego to wynika - ta znieczulica, dla potłuczonej gęby nikt się nie odezwie...
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 06-11-2005 o 16:44

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Giulliani pokazał w NY, że jednak można to zmienić.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski

dokladnie.
    zmiana prawa jest potrzebna (ahoj panie ziobro ), ale szczerze mowiac, nie ma co liczyc na wielka poprawe w najblizszym czasie,a co za tym idzie, ludzie nadal beda myslec 'tak musi byc i tak juz jest'...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    można i tak na to patrzeć...
    ja na to co mam w stopce w PL nigdy bym nie dorobił
    widocznie masz taki opłacalny zawód że będąc w PL też posiadałbyś to co masz teraz...nic tylko pogratulować
    Nie, to wlasnie tutaj "nie trybisz". Przeczytaj jeszcze raz to, co napisalem, ze szczegolnym uwzglednieniem slowa "proporcjonalnie". Dla ulatwienia, wyobraz sobie, ze przecietne. srednio duze mieszkanie kosztuje (w przeliczeniu) ok. 2.500.000PLN (zwroc uwage na ilosc zer). Kilogram miesa - 100PLN wzwyz. Piwo w najgorszej knajpie - 20PLN. Nie wiem, jak bardzo zmienily sie ceny w Polsce przez ostatnie 2.5 roku, ale mysle ze to jeszcze ciagle roznica +/- rzedu wielkosci. Ceny zabawek typu foto, samochody sa w tym wszystkim tylko milym wyjatkiem.

Zeby nie bylo: ja nie narzekam Tylko tlumacze, co mialem na mysli.

Coś już napisał
    Miasto
    Michigan, USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Jaaaaaasne! A w amerykańskich więzieniach, ktrórych w takim razie chyba nie ma, siedzą za deptanie trawników.
    Żal mi dupę ściska jak czytam takie bzdury. Złodzieje byli, są i będą wszędzie.
    Pamiętajcie, że to okazja czyni złodzieja.
    Nie napisalem ze nie ma wiezieni - (sa i to nie male !), przestepczosc tez jest - chyba jak w kazdym kraju. A to o czym pisalem to nie moja wyobraznia tylko fakty z zycia wziete...prawda tkwi jak wspomnieli porzednicy w mentalnosci oraz przyzwoleniu spoleczenstwa na taki stan rzeczy !
    Czlowieka sie katuje na ulicy bo nie oddal telefonu, a ludzie udaja ze nie widza bo to ich nie dotyczy...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Pamiętajcie, że to okazja czyni złodzieja.
    Bzdura... To nie okazja a klienci ktorzy zawsze leca na tani sprzet. Jak by zlodziej nie mial gdzie tego opchnac to by tego nie kradl.

Popatrz nawet na to co dzieje sie w Polsce z radiami samochodowymi. Gdzie na swiecie jest drugi taki gigantyczny rynek na "odkupie panel" albo "radio bez panela"? To samo z czesciami samochodowymi i cala reszta "cieplego" towaru.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 06-11-2005 o 18:28
    ...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Moze i nie wymyslony, ale niestety to u nas sa najwieksze gieldy w europie z lewym towarem zarowno jesli chodzi o samochody jak i inne rzeczy.
    ...

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    w USA to już ponoć psychologowie dawno stwierdzili że resocjalizacja nie przynosi prawie wcale efektów więc dlatego ludzie mają się na baczności bo kary są ponoć srogie za małe przestępstwa...

u nas jest mała szkodliwość społeczna, i dużo ludzi na tym korzysta bo jak widzimy na co dzień 'interes' się kręci...

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ktoś z was może wie gdzie można sprawdzić numery sprzętu, aby orzec - że jest lub nie był kradziony?
    co do kradzieży: znajomy reportera opowiadał mi jak reporter z agencji zostawił samochód pod domem, a w bagażniku były jaśniutkie Eleczki - 300, 400 itp. wracał z focenia, ładnie zapakowane w kuferkach. akcja wyglądała następująco : gościu wchodzi do domu na 2 minuty, wychodzi nie i patrzy otwarty bagażnik łezka z oka, z lekka wkurzony - sprzętu nie ma.
    Chyba sprzet nie był agencyjny
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Strona 5 z 35 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów