No! Np. ten 'pan' już nic nie ukradnie. Przydało by się parę takich przykładów w mediach i może by się kradzieże już tak nie 'opłacały'.
No! Np. ten 'pan' już nic nie ukradnie. Przydało by się parę takich przykładów w mediach i może by się kradzieże już tak nie 'opłacały'.
hehe, noż i słusznie, ZTM rulez bejbi![]()
lepsze jutro było wczoraj
Witam
Tak a propos kradzieży, to wczoraj przekonałem się dlaczego lepiej mieć aparat zawieszony na szyi, niż tylko trzymać go w rączkach, co zwykle robiłem.. Ręce są przecież potrzebne do obrony.
Wczoraj w Lublinie parę metrów od głównego deptaka w centrum, w bocznej uliczce napadło mnie dwóch kolesiów i chcieli mi wyrwać aparat. Na całe szczęście w porę dostrzegłem ich zamiar i nie zostałem zaskoczony, no i zbytnio kocham swój sprzęt, aby poddać się bez walki;-)
Tutaj cała przygoda: http://torski.pl/index.php?&level=pnews&&id=53
jakby jeszcze udalo sie im zrobic zdjecie, tak mi przyszlo do glowy ze w razie zagrozenia uwiecznic bandziorow i jakos szybko wyjac karte (w razie utraty sprzetu), tylko kto na to znajdzie czas. W sumie fajnie ze w takich sytuacjach jestes w stanie "walczyc o swoje"
Zaręczam cię, że w takich sytuacjach to już działają instynkty i wszystko dzieje się zbyt szybko.. Co do zdjęcia to dobry pomysł, ale akurat miałem zapięty szeroki kąt plus manual ustawiony na jaśniejsze światło (robiłem coś "do góry"). No ale trochę żałują że nie przełączyłem się na "zielone" i nie waliłem w ciemno ile popadnie;-)
A właśnie tak a propos to chyba sprzęt poleci do serwisu, bo coś stało się ze spustem. Ostrzy od razu, ale drugie dociśniecie różnie reaguje. Czasem trzeba poczekać z 4 sekundy aż nastąpi klapnięcie, chyba że się porusza palcem... A spust na gripie działa bez zarzutu.
kiedys kumplowi ukradli "rower" przyjechal na mecz tym czyms i przypiol go do barierki grubym lancuchem gospodarskim a po meczu "rower" zniknol, pisze "rower" gdyz to cos nie spelnialo do konca kryteriow rowera, kierownica krecaca sie we wszystkie strony kola bez kilku szprych tz 8, siodelko przekrzywione ze sie siedziec nie dalo, lancuch przeskakiwal co 3 zeby i do tego byl pordzewialy, i tylko ten jeden raz kumplowi zalezalo zeby szybko wrocic i zeby mu nie ukradli - i wlasnie wtedy zniknol?????????
pozniej jezdzil goralem i nie zamykal go i nik go nie ruszal, co za przewrotnosc
Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo
Jeśli przyjechał tym czymś na mecz to pewnie rozebrali go i przerobili na różne pałki, łańcuchy itp.
Kto wie, moze wlasnie po to lyski kradna aparaty z bialymi lufami, zeby przemykac przez miasto incognito a w razie czego uzyc tego jak kija bejsbolowego :P
Ps. Widze ze nie tylko w polsce to jest, wujaszkowi z USY buchneli Hasselblada z domu, samochod razem z Airstreamem i pare innych rzeczy...
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto