Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    ...do, eufemistycznie to nazywając, amatorów cudzej własności, że jestem za tak radykalnymi rozwiązaniami jak obcinanie łapki za kradzież.
    No! Np. ten 'pan' już nic nie ukradnie. Przydało by się parę takich przykładów w mediach i może by się kradzieże już tak nie 'opłacały'.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Nie róbcie ludzie z Polski "dzikiego wschodu", jest tutaj całkiem bezpiecznie. A o tej dziedzinie akurat wiem sporo
    Prawda. Wyjezdzam za dwa tygodnie do Dublina na wakacje, wg tubylca jest tam duzo gorzej niz w wawie. Gosc powiedzial ze woli 10x bardziej chodzic w nocy po wawie niz w Dublinie, zakochal sie w naszej komunikacji miejskiej

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hehe, noż i słusznie, ZTM rulez bejbi
    lepsze jutro było wczoraj

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

Witam

Tak a propos kradzieży, to wczoraj przekonałem się dlaczego lepiej mieć aparat zawieszony na szyi, niż tylko trzymać go w rączkach, co zwykle robiłem.. Ręce są przecież potrzebne do obrony.
    Wczoraj w Lublinie parę metrów od głównego deptaka w centrum, w bocznej uliczce napadło mnie dwóch kolesiów i chcieli mi wyrwać aparat. Na całe szczęście w porę dostrzegłem ich zamiar i nie zostałem zaskoczony, no i zbytnio kocham swój sprzęt, aby poddać się bez walki;-)
    Tutaj cała przygoda: http://torski.pl/index.php?&level=pnews&&id=53
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

jakby jeszcze udalo sie im zrobic zdjecie, tak mi przyszlo do glowy ze w razie zagrozenia uwiecznic bandziorow i jakos szybko wyjac karte (w razie utraty sprzetu), tylko kto na to znajdzie czas. W sumie fajnie ze w takich sytuacjach jestes w stanie "walczyc o swoje"

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    jakby jeszcze udalo sie im zrobic zdjecie, tak mi przyszlo do glowy ze w razie zagrozenia uwiecznic bandziorow i jakos szybko wyjac karte (w razie utraty sprzetu), tylko kto na to znajdzie czas. W sumie fajnie ze w takich sytuacjach jestes w stanie "walczyc o swoje"
    Zaręczam cię, że w takich sytuacjach to już działają instynkty i wszystko dzieje się zbyt szybko.. Co do zdjęcia to dobry pomysł, ale akurat miałem zapięty szeroki kąt plus manual ustawiony na jaśniejsze światło (robiłem coś "do góry"). No ale trochę żałują że nie przełączyłem się na "zielone" i nie waliłem w ciemno ile popadnie;-)

A właśnie tak a propos to chyba sprzęt poleci do serwisu, bo coś stało się ze spustem. Ostrzy od razu, ale drugie dociśniecie różnie reaguje. Czasem trzeba poczekać z 4 sekundy aż nastąpi klapnięcie, chyba że się porusza palcem... A spust na gripie działa bez zarzutu.
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

kiedys kumplowi ukradli "rower" przyjechal na mecz tym czyms i przypiol go do barierki grubym lancuchem gospodarskim a po meczu "rower" zniknol, pisze "rower" gdyz to cos nie spelnialo do konca kryteriow rowera, kierownica krecaca sie we wszystkie strony kola bez kilku szprych tz 8, siodelko przekrzywione ze sie siedziec nie dalo, lancuch przeskakiwal co 3 zeby i do tego byl pordzewialy, i tylko ten jeden raz kumplowi zalezalo zeby szybko wrocic i zeby mu nie ukradli - i wlasnie wtedy zniknol?????????
    pozniej jezdzil goralem i nie zamykal go i nik go nie ruszal, co za przewrotnosc
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    kiedys kumplowi ukradli "rower" przyjechal na mecz tym czyms i przypiol go do barierki grubym lancuchem gospodarskim a po meczu "rower" zniknol, pisze "rower" gdyz to cos nie spelnialo do konca kryteriow rowera, kierownica krecaca sie we wszystkie strony kola bez kilku szprych tz 8, siodelko przekrzywione ze sie siedziec nie dalo, lancuch przeskakiwal co 3 zeby i do tego byl pordzewialy, i tylko ten jeden raz kumplowi zalezalo zeby szybko wrocic i zeby mu nie ukradli - i wlasnie wtedy zniknol?????????
    pozniej jezdzil goralem i nie zamykal go i nik go nie ruszal, co za przewrotnosc
    Może służy porządkowe miasta go zezłomowały, bo pomyślały że taki okaz to już pewnie ze 2 lata leży tam przypięty

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli przyjechał tym czymś na mecz to pewnie rozebrali go i przerobili na różne pałki, łańcuchy itp .

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jeśli przyjechał tym czymś na mecz to pewnie rozebrali go i przerobili na różne pałki, łańcuchy itp .
    Kto wie, moze wlasnie po to lyski kradna aparaty z bialymi lufami, zeby przemykac przez miasto incognito a w razie czego uzyc tego jak kija bejsbolowego :P

Ps. Widze ze nie tylko w polsce to jest, wujaszkowi z USY buchneli Hasselblada z domu, samochod razem z Airstreamem i pare innych rzeczy...
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów