![]()
![]()
Ktoś tutaj o mnie sporo wie jak widzę... Faktem jest, że mam argumenty obojga rodzajów
, ale naprawdę w dziedzinie bezpieczeństwa nie jest tak źle. Z pewnością wiem jak unikać "pewnych" sytuacj, wiem jak reagować na zaczepki (nie chodzi tutaj o rozwiązania siłowe), ale nie popadajmy w panikę. Gdyby telewizji słuchać to wszędzie tylko kradną, napadają i mordują. Czytając taki wątek też można dojść do takiego wniosku bo tylko takie osoby tutaj napiszą i stąd takie wrażenie. Ja mam na to bardziej ogólny i bezstronny wgląd (ok., zawodowy, niemniej jednak większy od Was) i proszę by nie demonizować tego problemu. To że się zdarza jest czymś naturalnym WSZĘDZIE na świecie (niestety), u nas nie jest jakoś nadzwyczajnie podwyższony. Najlepszym obrońcą w pewnych sytuacjach jest rozwaga i zdrowy rozsądek. Wystarczy nie odkładać body na stół w knajpie, ławkę czy kocyk, nie zostawiać torby ze sprzętem poza zasięgiem bezpośredniego spojrzenia, mieć to najlepiej na szyji lub ramieniu ( fizyczny kontakt ze sprzętem uważam za niezbędny) i ryzyko jakiejkolwiek straty sprzętu maleje wielokrotnie. Najczęściej niestety ludzie tracą sprzęt przez własną niefrasobliwość (włosy się jeżą na głowie jak się zna niektóre przypadki ich głupoty) i rozkojarzenie które bystry złodziej postara się natychmiast wykorzystać.
Pozdrawiam i życzę spokojnego pobytu w ojczyźnie popartego wieloma pięknymi kadrami![]()