To pokaż jej i post #6.
Zdarza się - ale mów co chcesz, to jest jednak inny świat, czy to w US, czy w CH, czy w innym w miarę cywilizowanym kraju. Kiedyś pytaliśmy concierge (tutejszy odpowiednik ciecia) o włamania w tej okolicy. Zrobiła wielkie oczyZamieszczone przez Tomasz Golinski
A o tym, że kilku nastolatków się pobiło na dworcu, to piszą w gazetach...
Ale i tak chyba w końcu zrobię to ubezpieczenie sprzętu.
Zamieszczone przez muflon
heheh
a widzisz ja tu ciagle mieszkam
z moja zona jest inaczej, to ona mnie ciagnie na obczyzne a ja sie opieram jakos
ale pewnie juz nie dlugo
...
Zamieszczone przez muflon
masz racje
moj ojciec i brat mieszkaja w szwecji
ludzie tam na ulicy zostawiaja rowery i jak wracaja to te rowery ciagle stoja
domy otwarte zostawiaja jak jada do skelpu po zakupy
na parkingu przed marketem zostawiaja otwarte auta
i nic nie ginie
malo tego
jedziesz sobie droga. widzsz stragan z owocami i warzywami
stajesz. a tu nikogo nie ma.
wszystkie produkty maja cene i sa popakowane po 1 - 5 kg
stoi sobie koszyk do ktorego wrzucasz naleznosc
bierzesz towar i jedziesz
wyobrazasz to sobie w polsce?
...
Ja mam pod ręką góralską siekierę, tylko muszę ją podostrzyć trochę, może się kiedyś przydać. A na wyjście muszę sobie kupić jakiegoś guna, chociażby na śruciny, ale zawsze pewniej się z tym chodzi.
O obiektywach wiem prawie wszystko
oczywiście, że nie. Ale nie wyobrażam sobie tego również w Paryżu, Londynie czy nie daj boże w Nowym Jorku. Szwecja to kraj, gdzie jest bardzo mało ludzi i wszyscy są bogaci. Po co kraść jabłka czy stary rower? Jeśli już okradać to banki.Zamieszczone przez bonk
Oczywiście nie porównuję zachodniej europy do Polski, Słowacji czy Węgier. Skala jest zupełnie inna. Ale z drugiej strony wystarczy popatrzeć co się od tygodnia dzieje w Paryżu wśród ludzi mało zamożnych, żeby się zorientować, gdzie biegnie linia podziału.
Nie doczytalem sie - byles ubezpieczony? Ktos wie jak w Polsce wyglada ubezpieczenie sprzetu foto? Ja jakis czas temu sam sie nad tym zastanawialem. Klasyczne ubezpieczenie mieszkania od nieszczesliwych wypadkow w USA obejmuje o ile pamietam cenny sprzet jezeli sie go wciagnie na liste i zostal skradziony z mieszkania ale pokrywaja juz tylko 10% strat jezeli zostal skradziony jak go miales ze soba poza mieszkaniem. Nigdzie nie znalazlem gotowego "ubezpieczenia sprzetu foto".Zamieszczone przez bonk
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
co prawda nie wybrazam sobie jak mozna czuć sie po włamaniu
ja sie czułem tylko po próbie,
jakims cudem nie udało sie złodziejom wejsc do mieszkania, pewnie ktos ich spłoszył,
wkurza mnie fakt ze złodzieje tak dobrze sie tu czują ze jak sa 'zdenerwowani' <lol>, przepraszam za słowo, np: słabym łupem to Ci jeszcze zdemolują mieszkanie bo im sie należalo pare naszyjników pare laptoków i pare 1d z 1200mm
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
He, he... widze, ze w podobnej sytuacji jestesmy...Zamieszczone przez muflon
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.