Strona 12 z 35 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 347

Wątek: Uwaga Złodzieje !!!

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

a ja tam lubie owczarki niemieckie i tylko takiego psa chcialbym! widzialem juz je jako wychowane wlasciwie do gryzienia w razie potrzeby, wlasnie takeigo psa ma moj kuzyn, poprostu cud, mid, malina jest. przykladowa sytuacja, barama otwarta do ich posesji/firmy pies nawet jedna lapa nie wyjdzie poza brama a jak ktos niewlasciwy stoi przed brama to nic nie zwraca uwagi poprostu lezy ale chociaz 1 krok za barme to pies wchodzi do ataku. a na ulicach to ten pies jak ktos mu nie ustapi miejsca to szczeknie i ludzie skodza z drogi, poprostu pies z walsnymi zasadami. klasa sama w sobie
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Goldeny się nadają-jak ktoś podchodzi do bramy, to potrafi nieźle szczeknąć. Koty omijają moją posesesję z daleka
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo
    Goldeny się nadają-jak ktoś podchodzi do bramy, to potrafi nieźle szczeknąć. Koty omijają moją posesesję z daleka
    Hehehehe...mój golden ma 5 miesięsy i mozna po nim chodzić jak śpi i nic Goledny potrafią zalizać złodzieja na śmierć

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To zalizanie może być zabójcze Mój tak samo-śpioch niesamowity, ale czasami mu się coś przypomni i staje się czujny
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To ze osoba dosc solidnie uzbrojona ucieka przed nieuzbrojonym napastnikiem. Co z tego ze wyzszy, jak reczne miotacze gazu dzialaja na ok 3 metry a samo wyciagniecie noza potrafi zatrzymac napastnika wlasnie w takiej odleglosci.
    Tak jak ktos pisal - wystarczy pokazac napastnikowi ze sie go nie boisz i m.in. wlasnie po to sie nosi noze czy gazy... dla pewnosci siebie i zagrozeniu napastnikowi - a nie o to by na dzien dobry uciekac, bo wtedy dorwac moze od tylu, z latwoscia powalic i po bron mozna nie zdazyc siegnac.
    Co z tego, że działają na 3 metry, jak gość jest przy Tobie i Cię chwyta za tą łapę. Co z tego, że masz gaz, jak używając go z bliskiej odległości skrzywdzisz siebie samego.
    I nie, nie wystarczy pokazać napastnikowi, że się go nie boisz - bywałeś w takich sytuacjach?
    Większość osób, które nosi nóż 'dla pewności siebie', w chwili, gdy rzeczywiście zajdzie potrzeba go użyć, nie zrobi tego. Co więcej często taki nóż stanie się ich zmartwieniem - np. w rękach napastnika, który widzi, jak ofiara się wacha.
    IMHO Voith wybrał wg mnie najbezpieczniejszą i najlepszą opcję - unikać konfrontacji, a narzędzia obriony używać w ostateczności i w sytuacji, którą właśnie on rozgrywał.

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

w poniedziałek ok godziny 22 dojechałem do Brukseli. Kilka minut później byłem na stacji metra. Miałem ze sobą torbę z rzeczami osobistymi, plecak ze sprzętem foto i laptop oraz statyw duży. Postawiłem to wszystko pod ścianą aby nie trzymać tego wszystkiego w łapach bo ciężko.. Podszedł do mnie jakiś cygan i pytał jak dojechać do jakiegoś tam miejsca.. powiedziałem mu, że go nie rozumiem a ten uparcie ciągle mnie o coś pytał i próbował odciągnąć od leżących rzeczy.. Właściwie nie skojarzyłem faktów... w tym momencie kiedy stałem tyłem do mojego sprzętu, wspólnik osoby która zagadywała mnie o drogę próbował gwizdnąć mi plecak.. zdziwił się chyba gdy próbował go podnieść (ok 18-19kg) i w tym momencie niechcący mnie szturchnął.. szybko się odwróciłem i zobaczyłem, że jakiś burak trzyma mój plecak w swoich paskudnych łapach... szybko się zorientowałem, że jest ich trzech.. w tym momencie na stację wjechało metro na które czekałem... wyrwałem szybko plecak, podniosłem torbę i statyw i myk do metra...
    Gdybym stracił plecak straciłbym cały swój dobytek wraz z wszystkimi pieniędzmi jakie miałem na wyjazd .. na samą myśl dostaję gęsiej skórki....
    Morał z tego jest jeden... nigdy nie opuszczaj wzroku ze swojego sprzętu i miej oczy na około głowy....

ps wydaje mi się, że gdyby plecak był lżejszy już bym go nie miał... koleś po prostu nie dał rady go podnieść jedną ręką
    pozdrawiam
    Metus

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zaleta L-ek
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

rotek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith
    Co do broni - Policjanci muszą sie tłumaczyć z każdego strzału to co mówic o nas. Prawo jest tak debilne. Dlatego lubie USA - twarde prawo ale prawo (ktoś mądry kiedyś powiedział )
    Kolega który jeździ w konwojach i ma pozwolenie na ostrą broń, opowiadał jak komendant policji na szkoleniu kazał im strzelać tak żeby zabić a świadków rozgonić
    bo wtedy policja ma mało pracy a ty nie jestes ciągany po sądach

Cytat Zamieszczone przez bonk
    dokladnie na wsi mam trzy psy. dwa duze budzące respekt i jednego malego alarmowego. kiedy po tych duzych mozna prawie chodzic kiedy spia to ten maly kundel reaguje na kazdy najmniejszy szmer. podnosi raban i duze juz robia swoje.
    Dokładnie tak to działa, moja suka co najwyżej zawarczy jest też ciężko ją sprowokować ale wygląd robi swoje i wszyscy raczej łukiem nas omijają

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Mój pies tylko leniwie otwiera paszczę, prezentując piękny garnitur zębów, jakich nie powstydziłby się dorodny aligator :-) A stając na tylnych łapach wzrostem przewyższa połowę NBA ;-)
    Chodziłem już o dziwnych porach przez dziwaczne dzielnice i na widok psa o takich gabarytach (nawet jak na swoją rasę jest ogromny) wielu przechodziło na drugą stronę ulicy :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Zadziwiające jest to, jak pozornie spokojne i leniwe pieski potrafią atakować w obronie swojego (Pana/Pani). Ja mam 2 czarne kundle. Jeden przygarnięty, drugi urodzony w domu. Łącznie 55kg ciała do głaskania. Ale jak one pięknie potrafią pogonić intruza!
    Tak, psy to dobra broń. Gdyby tak jeszcze dało się ich wsadzić do plecaka ze sprzętem.
    Ostatnio edytowane przez JSK ; 19-05-2006 o 15:30

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Strona 12 z 35 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów