Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Cala prawda o TC ???

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Witam,

Ja używam TC Kenko 300 PRO (x2). Jeśli zależy Ci na ostrości i kontraście to ... zapomnij o jakimkolwiek TC, to poprostu nie ta liga. Ten mój daje akceptowalny rezultat dopiero powyżej f9 a i tutaj jest sporo do poprawienia. Z drugiej strony 70-200/2,8 to doskonałe szkło i na pewno warto je mieć(sam posiadam) a o 100-400 nasłuchałem się sporo złego (głównie problemy mechanczne - łożyska) iż skutecznie się zniechęciłem. Sensowne wyniki daje TC 1,4 Canona, ale może to być trochę mało jak dla Ciebie (dla mnie było). Może lepiej kupić stałkę 200/2,8 i do niej TCx2 efekt powinien być lepszy niż z zoomem.

pzdr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To porównanie jest o kant tyłka rozbić Widziałem jeszcze inne z ptakami, wtedy zestaw z TC prezentował się katastrofalnie.. Szkoda, ze nie mam żadnego 100-400 pod ręką, zrobiłbym jakieś porządne porównanie. Ale jestem przekonany że zestaw z TC nie wypadłby dużo gorzej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    To porównanie jest o kant tyłka rozbić Widziałem jeszcze inne z ptakami, wtedy zestaw z TC prezentował się katastrofalnie.. Szkoda, ze nie mam żadnego 100-400 pod ręką, zrobiłbym jakieś porządne porównanie. Ale jestem przekonany że zestaw z TC nie wypadłby dużo gorzej.

Czy chcesz przez to powiedziec ze nie bedzie widac szczegolnie duzej roznicy mieczy dwoma obietywami??

Dopiero zaczyna Awatar twilight

Domyślnie

Z moich doswiadczen wynika,ze jesli zalezy nam na jakosci i duzych powiekszeniach stosowanie TC ma sens jedynie do stalek z polki L,z zoomami chocby najbardziej rasowymi to juz niestety nie to...Oczywiscie na formacie pocztowki mozna to rozmydlanie jeszcze przelknac.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ale jestem przekonany że zestaw z TC nie wypadłby dużo gorzej.
    Po przymknięciu o 1-2 działki Natomiast na pełnej dziurze - nie sądzę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów