Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 120

Wątek: Co na to Wasza 'Druga Połówka' ???

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To ja się pochwalę - moja obecna kandydatka na żonę jest bardzo dobrą wizażystką i sama mi modelki do sesji podsyła, a na sesjach oprócz pomalowania to jeszcze blendę potrzyma. Do tego sama chętnie pozuje (pełny zakres). W fotografowanie bawić się nie chce.
    Wygrałem?

Btw - wątek niedługo pójdzie do piachu...
    No moja wizażystką nie jest.. ale sama wymyśliła żeby wymienić 350d na 5d, kupić 35L itp. więc zupełnie nie narzekam , a jeszcze do tego nie wydziera mi z ręki 5d2 i zadowala się starą 5ką to tym bardziej nie narzekam .. tyle że czasem trzeba kupić jakąś inną zabawkę porównywalną cenowo z jakąś eLką bo na ściemnianie co do cen nie ma co liczyć..

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    W kwestii tłumaczenia się żonom z zakupionego sprzętu foto.

Moi bardziej doświadczeni koledzy jak jeden - nomen omen - mąż, mówią że, cytuję:
    "Z babami trzeba krótko."

Co o tym sądzicie? ;-)
    hehe.. tylko czy o tym nie mówi szeptem albo w barze przy piwie jak żony w pobliżu nie ma
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Mozna tez i tak czasem jednak ciezko jest Np ja mam tajne konto na ktore odkladam jakies tam drobne i tak ziarnko do ziarnka i kupuje jakis konkret... moja zona twierdzi ze dopuki nie naginam domowego budzetu zeby kupic jakas czesc sprzetu ktora wcale nie jest taka bardzo potrzeba to jest ok... a z wszacunku dla niej i naszej pracy jesli planuje kupic cos wiekszego co w jakims tam stopniu na jakis czas zaklucic moze budzet domowy i jest naprawde nizbedne mi do pracy wtedy siadamy i rozmawiamy, kiedy ile moge wydac jak to zrobic zeby rodzina nie ucierpiala...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie rozumiem piątego roweru, jestem w stanie zrozumieć trzy.
    Mały off-topic ale: coś starego/taniego na miasto, góral z pełnym zawieszeniem w góry, góral z przednim zawieszeniem do ściganctwa, szosa, ostre koło...
    ...w trekingi sie facet nie pcha, ale i tak 5 to nie jest max

Ja mam dwa i styka. Ale on ma kompakta i mu styka -- chociaż ciągle te moje zdjęcia jakieś ładniejsze... :>
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Moi bardziej doświadczeni koledzy jak jeden - nomen omen - mąż, mówią że, cytuję:
    "Z babami trzeba krótko."

Co o tym sądzicie? ;-)
    Taaa. Jak się kobity, Panie, nie bije to jej wątroba gnije. Ja swoją leję, ale tylko jak zasłuży.
    Taki cytat mi się z Kajka i Kokosza przypomniał, Kapral o Hegemonie do Zbójcerzy:
    - powiedziałem mu prosto w oczy że jest łotrem i okrutnikiem...
    - co za odwaga!
    - hej, tylko niech nikt mu nie powtarza co mu powiedziałem!
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ja póki co mam pełną swobodę działań Ale w sytuacji gdybym miał dziewczynę/żonę, starałbym się ją jakoś zainteresować tematem, tak aby się wkręciła w pomoc przy sesjach, choćby jako wizażystka i tyle, problem z głowy.
    Można nauczyć kobietę patrzeć nawet na zdjęcia gołych lasek (czyt. akty) w sposób artystyczny, tak aby doszukiwać się w nich nie gołej ****, ale jakiejś formy sztuki, choćby świetnej gry światła, skrywającego/ukazującego piękne ciało.
    Gdyby jednak kobieta była zupełnie na nie, wstawiasz ją przed lampy na kilka godzin, błyskasz z częstotliwością kilku/nastu błysków na minutę i czekasz aż sama zgodzi się na wszystko
    Gorzej jeśli kobieta jest totalną zołzą i zakaże z miejsca robić zdjęć gołym kobietom, jeśli dla kogoś jest to hobby czyli coś co naprawde lubi się robić albo w czym się spełnia artystycznie - chyba dałbym sobie spokój z taką kobietą, a tymbardziej gdyby to była forma pracy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Sytuacja nie z poważnego związku, ale o samą możliwość sesji były dymy już. "Ładniejsza ode mnie?", "Skąd się znacie?"... ;] I do samego związku nie doszło, swoją drogą. Strach pomyśleć, co by było, gdybym wtedy miał robić sesję, jak wczoraj - kilka koleżanek z LO chciałby wspólne zdjęcia... Ja i 8 dziewczyn, o zgrozo!
    Bez zrozumienia, zaufania, kompromisów długo się nie pociągnie... A czasem wyobraźcie sobie inną sytuację... Że Wasza kobieta pozuje komuś innemu. :> Ja, nie ukrywam, trochę zazdrosny jestem. :P Ale - jak wcześniej - zaufanie. Dopóki nie będzie racjonalnych przesłanek do zredukowania zaufania.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Na szczęście moja druga połowa jest pasjonatką fotografii.
    Oprócz akceptacji moich zainteresowań, często ma twórczy wkład w moje zdjęcia.
    Ma oko, ma wyczucie, widzi. Ja za to wiem jakie szkło i jakie parametry. Uzupełniamy się idealnie
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Że Wasza kobieta pozuje komuś innemu. :>
    Mowy nie ma!
    Na szczęście ją satysfakcjonują zdjęcia mojej roboty, i nie przeszkadza jej że ja robie zdjęcia innym. Układ idealny :-P
    6DII + 17-200/2,8L

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Wats0n - moja zona dokladnie tak samo ma, wiecej widzi, pokieruje czasami ale o tym jaka przeslone ustawic czy jak skrecic polara zeby wyszlo dobrze to nie ma pojecia (chociaz juz chce sie uczyc i kombinuje ) Zalety 5D tez rozumie i widzi przewage eLek nad normalnymi szklami tak ze zle nie jest
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony

Domyślnie

Ech, moja majac w reku A75, 40D i srednia RZ67 widzi roznice jedynie w rozmiarze i wizjerze

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów