Że niby to viral. Wątpię. Są łagodniejsze sposoby na reklamę.
Że niby to viral. Wątpię. Są łagodniejsze sposoby na reklamę.
zaproponowane 150$ to nawet mniej niż minimalna stawka wg ZPAF gdzie za druk na tekstyliach w nakładzie do 2k jest 769zł ~ 230$.
Swoją drogą ciekawe czy można by tak sobie tak ciuchy z reserved przywłaszczyć, a jak ochrona złapie to zaproponować im np 50zł za coś co warte jest no 300zł.
C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0
Gdyby kwota zaproponowana jako zadość uczynienie była sporo wyższa było by ok
bo nie do końca jest co wieszać psy na firmie. W zeszłym roku jeden z moich klientów zamawiał zrobienie www. Firma robiąca stronę zapewniała ze ma wszystkie prawa autorskie do zdjeć ba pokazali rawy zdjęcia wykorzystanego w templejcie www. po kilku miesiącach okazało się że grafik z tej firmy rawa ściągał z jakiegoś forum gdzie było wystawione w jednym z wątków. ( tak jak czasem ktos wystawia rawa co by pokazać ze nic nie obrabiał albo czy szklo ostre itp...) wiec tu też nie ma pewności ze firma co robiła projekty nie przemilczała kilku faktów i też oszukali reserved.
ale ta kwota zadość uczynienia jest tak śmieszna ze to raczej było tak... fajna fotka wykorzystać a amerykanka i tak się nie dowie... ale internet to internet
Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L
Spokojnie, dziewczyna jeszcze dostanie swoje.
Reserved na Facebooku cały czas jej wytyka, że opublikowała początek rozmów negocjacyjnych i to żałosne 150$. Z jednej strony mają rację, że nie leci się od razu do interneta z takimi niusikami, ale z drugiej - niezły rozgłos przez tą publikację zyskała sprawa i teraz Reserved jest na celowniku wszystkich mediów i sprawy schrzanić nie może drugi raz.
wg. mnie to jakos za slabo ta dziewczyna egzekwuje sowje prawa.
Tym bardziej, ze jest to jej autoportret. Ja bym byl bardzo zdeterminowany jakbym zobaczyl siebie na jakiejs szmacie w masowym sklepie. Nie mam wcale ochoty ogladac ludzi "ze mna na klacie".
To jest wykorzystanie bezprawnie wizerunku osoby prywatnej.
powielone w milionach sztuk w calej europie, masakra.
A czy gdzieś masz relację z tego jak egzekwuje swoje prawa? Bo ja wczoraj do 4 w nocy siedziałem z tym tematem przed oczami i nic nie znalazłem. Rockie i Reserved aktualnie toczą prywatną wymianę zdań, dziewczyna pewnie już została pouczona, że nie ma zdawać relacji z każdego maila, którego dostanie od firmy.
Ja też na początku próbowałbym załatwiać sprawę polubownie i śrubować ich ofertę samemu uważając na swoje słowa. Jeżeli ich propozycje by mi nie pasowały i miałbym szansę na wyciągnięcie więcej niż (ich propozycja + opłaty za adwokata) to dopiero decydowałbym się na tego ostatniego.
Hehe, a Reserved i ta laska śmieją się teraz z całej tej akcji i już liczą zyski ze sprzedanych t-shirtów.
Nie ma lepszej reklamy niż wywołanie medialnego szumu w świetle małego skandalu.