Moim zdaniem Yongnuo RF602. Na ebay.com.hk kupisz po 60pln za sztuke (przesylka gratis). Sprawdzalem osobiscie, w paczce przyszlo to co zamowilem a nie ryz czy inny ziemniak.
Co do lamp to ja uzywam 580EXII + dwie 540EZ.
540 mozna kupic za 200-300pln, jak poszukasz to kupisz pewnie stary odpowiednik 430 do analoga w jakiejs smiesznej cenie.
Do strobowania ludzie bardzo polecaja stare SB-26, SB-28 itp... jako ze mnie osobiscie posiadanie fajnej fotoceli nie specjalnie podniecalo wybralem stare canony zeby "trzymac poziom" ;-) a nie przechodzic na strone wroga
Zasadniczo kazda lampa z mozliwoscia regulacji sily blysku sprawdzi ci sie rownie dobrze.
Te wyzwalacze Yongnuo potrafia wybudzac lampy ze stanu uspienia, wiec nie powinno byc problemow z roznymi dziwnymi lampami w ktorych nie da sie tego wylaczyc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak pisalem wyzej. Mozna znalesc sprzedawce ktory wysyla za free. Sporo takich w cywilizowanych krajach. Trzeba tylko poszukac.
Ja kupowalem u tego:
http://myworld.ebay.pl/hkyongnuophotoequipment/
Jedynym problemem byl dymiacy wulkan nad europa przez co czas oczekiwania na paczke troche sie wydłuzyl. A poza tym wszystko bezproblemowo, wysylka faktycznie gratis. Paczka wyslana jako gift o wartosci 10$ wiec bez cla i innych badziewi.