Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: tanie lampy manualne odpalane radiowo

Mieszany widok

Domyślnie tanie lampy manualne odpalane radiowo

Witam,
    Zamierzam rozpocząć przygodę z wieloma, konkretnie trzema lampami, odpalanymi radiowo (przez wynalazek typu phottix czy younguo). Jedna lampa będzie "normalna" (430), za to w pozostałych interesuje mnie tylko dobra praca w trybie manualnym, z możliwie dużą korektą (idealnie jakby było 7 stopni jak w 430, ale i czterema nie pogardzę) oraz LP co najmniej 30. Nie potrzebna mi jest jakakolwiek automatyka, odchylany palnik i inne bajery. Wiem, że niektóre stare vivitary dobrze działają w takim zestawieniu ale ostatnio coś ich mało (chciałbym żeby te pozostałe 2 lampy były takie same aby łatwiej dawało się przewidzieć efekty). Wiem również, że inne stare lampy nie reagują poprawnie na radiowe wyzwalacze, czy są zatem jakieś inne poza vivitarami, które warto polecić (z dobrą jakością wykonania i sprawdzoną renomą)?
    A może jakieś nowe, które nie są tandetne (do 200 zł)?
    Przejrzałem sporo wątków na CB dotyczących tego tematu ale nie udało mi się znaleźć wyczerpującej odpowiedzi.

P.S. Czy któryś z tanich wyzwalaczy radiowych jest wyraźnie lepszy od innych?
    60D Professional Movie Maker, 15/4L, 24-70/2,8L IS, EF-S 200-500/5,6 IS, 500/5,6L IS

Domyślnie

wyzwalacze yongnuo + 580EX + yongnuo 460 II działają bardzo dobrze

Domyślnie

poczytaj o Minoltach 4000 Af, miałem przez ponad rok i się b. dobrze sprawowały.
    polecam..
    gg: 6096145

Domyślnie

yongnuo 460 ii

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

A czy Minolty nie maja dedykowanej stopki?
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

te 4000AF nie, znane są też jako Minolta Maxxum.
    Oprócz tego typu lamp to warto szukać:
    Sunpak 555 /522 / 544 / 622 (i innych typu młotek)
    Metz 45 (wszystkie typu młotek)
    Vivitar 285, 285 HV, 283 (ale tylko z modułem do regulacji mocy - standardowo go nie ma)
    Sunpak 5000AF (nie pomyl z 4000AF - straszny kicz)
    Nikon SB - 24 / 25 / 26 / 28
    Canon 430 EZ / 540 EZ
    Te Yongnuo podobno działają też na wyzwalaczach całkiem nieźle
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do Sunpaków to jeżeli dobrze pamiętam wersje europejskie miały w nazwie nie XXX tylko GXXXX. (555 to był chyba G4500)
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 16-06-2010 o 09:56 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Dzieki, dobrze wiedziec Zaczynam odczuwac potrzebe posiadania drugiej lampy wyzwalanej bezprzewodowo.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Prawdopodobnie zdecyduję się na yongnuo. Przy okazji: Możecie polecić jakiegoś wiarygodnego dostawce z dalekiego wschodu (lampy + wyzwalacz)?
    60D Professional Movie Maker, 15/4L, 24-70/2,8L IS, EF-S 200-500/5,6 IS, 500/5,6L IS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pan Kochany Zobacz posta
    Dzięki za pomoc. Prawdopodobnie zdecyduję się na yongnuo. Przy okazji: Możecie polecić jakiegoś wiarygodnego dostawce z dalekiego wschodu (lampy + wyzwalacz)?
    Chyba najlepiej kupić u producenta -> http://stores.shop.ebay.pl/hkyongnuo...__W0QQ_armrsZ1. Kupowałem tam dwa razy, za każdym razem bez problemów, raz nawet dostałem przesyłkę przed upływem dwóch tygodni

Domyślnie

Dzięki, lama.
    A przychodzi do domu czy trzeba odebrać w Urzędzie Celnym?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów