Janusz, pozwól że troszkę odbiegnę od tematu. Załóżmy że masz okazję pojeździć na torze F1 bolidem F1 po okiem kierowcy F1, niech będzie Kubica. Nigdy bolidem nie jeździłeś, pytasz Kubicy co i jak a on opowiada Ci jak masz jechać w sposób w jaki on by pojechał czyli ostry start, 200km/h w pierwszym zakręcie przy przeciążeniu 4g potem szybka szykana i na prostej do 320km/h, potem hamowanie do 100km/h z przeciążeniem 6g i ostry nawrót w lewo na drugim biegu. Powiedz szczerze, dałbyś radę? Nie sądzę a takich rad udzielasz fotograficznemu laikowi, który nie mam podobnie jak Ty do jazdy F1 przygotowania. Czy to znaczy, że nie powinieneś w ogóle próbować jeździć? Powinieneś ale bolidem przystosowanym do tego czyli wolniejszym z łagodnymi ustawieniami i przede wszystkim powinieneś jechać nie jak wyczynowiec. To samo powinien canoniak zrobić, iść na wesele i robić fotki na ustawieniach jakie podałem bo w przypadku braku przygotowania się sprawdzają (dziwią mnie Twoje sugestie żeby ustawił zielone bo chyba wiesz, że wtedy będzie miał cały czas pełny otwór i nieostre (KIT !!! + mała GO i do tego szybko poruszające się osoby) zdjęcia. Lampa pomoże mu zrobić jako takie fotki tak jak Tobie na torze F1 pomógłby bolid z ABS i ESP. Co do zdjęć na 1/15s to przy wyższych ISO światło zastane już co nieco wyrysuje co w połączeniu z błyskiem na zamknięcie da oczywiście fajny efekt (który często stosuję) ale to już trzeba troszkę więcej wiedzy i praktyki żeby zrobić zdjęcie w ruchu a nie zamazane czyli coś jak wyłączenie ESP w hipotetycznym bolidzie F1, szybciej ruszysz z miejsca o ile będziesz w ogóle umiał ruszyć.